lördag 17 december 2011

Jag frågade min lillebror...

... för inte så länge sedan, om han trodde att jag var lycklig. Han svarade nej.
Men jag sa: "Jo, men vet du att det finns stunder... roliga, fina, och varma stunder av nåt som händer... eller något som någon säger eller gör... eller ibland bara finns där ändå... och som gör att jag kan känna den där varma lyckan inombords."
Jag vet inte om han trodde mig... men för mig är det så... och jag tror också att det är så de flesta gör, och måste göra för att överleva... hittar lycka inom sig ändå.

Som:

... att en torsdagkväll bli hembjuden till grannen på julfika med både pepparkaka och glögg. Allt inramat av tända ljus och härlig julfilm...

... att gå till mamma och pappa... både i onsdags och idag. Få sitta där tillsammans med dem och gofika. Skratta och prata bort en stund... än om både Carolina och jag ser hur trött mamma är. Men pappa är som en liten tomte... som har tvättstugan idag.

... att Carolina står i köket och bakar "Drömmar" nu. Jag hör julmusiken som hon spelar... och hur hon nynnar med. Det ska bli spännande att smaka sen... det är min farmors recept... och att få till dem så att de "smälter i munnen" är inte det lättaste. (Fast det är helt tillåtet att misslyckas i det här köket också... :)!)

... att vi försöker göra det bästa julmyset vi någonsin kan nu Det känns som om... ja, att det finns lycka att hämta därborta i framtiden när vi sen minns tillbaka. På just den här julen.

..........

Eller... så tänker jag nu... när jag skrivit ner allt det här... kanske är det inte lycka jag menar... kanske är det bara stor och varm tacksamhet jag känner för allt det jag också får just nu. Fast det funkar det med...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara "titta in" och önska er en fin adventshelg!
Mys med julmusik och bakning...samma här.
Fint att läsa om små fina stunder...det gäller att
" välja glädje" mitt i allt.
Du är så klok och fin Elisabeth och får här en varm kram från mej.
Kia

Ruta Ett sa...

Skickar en massa varma bamsekramar till er...

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Hoppas på en fin jul för dig och dotra din!

Ville bara titta in och berätta att jag opererdes i onsdags och ligger på eftervård nu. Allt har gått bra och det enda som stör är att det gör väldigt ont i huvudet samt att jag är så svullen över högra ansiktshalvan... Det ska gå tillbaka av sig själv så... Tack för alla varma strösslade tankar och hållna tummar! Stor kram

Jag instämmer, vi är så benägna att fånga lycka att vi missar mycket på vägen. Tacksamhet är inte att förringa. Du skulle bara veta vilken tacksamhet jag kännr just nu...

Elisabeth sa...

kIA: Tack, min vän! Å jag får önska dig detsamma.. med mycket julmys och gofika! Sen vet jag väl inte om jag är så särskilt klok.. och fin vet jag då rakt inte... jag är bara en människa som försöker så gott jag kan att klara av det liv jag fått att leva. Men jag blir glad över dina ord... tack snälla! Varm kram..

rUTA ETT: Å en stor hög med varma kramar i tanken tillbaka till dig, min vän...

Kersti sa...

Vill skicka över en liten grattis på födelsedagenhälsning. Kram