tisdag 4 oktober 2011

"Vad ska jag bli när jag blir stor?"...

... är det bara jag som känner så?

"Jag saknar tiden när allting i känsloväg var så... ja, tryggt och förutsägbart vanligt. Det fanns alltid en orsak om jag blev ledsen... om jag blev arg... glad... eller bara nöjd. bara var... allting flöt på i maklig takt. När livet inte var en ständig berg- och dalbana av känslor... utan Somliga dagar och stunder är det bara sorg... sen Då var det inte så... Inga stora tankar om livets vara eller icke vara... inga djupa sorgdippar... döden-tänket var långt borta... saknad och längtan... och alla andra svåra och tuffa känslor. Men då var jag heller aldrig så lycklig över att höra fåglarna sjunga eller solen skina som jag är idag.
Känslorna gjorde oftast inga större väsen av sig.. utan mellan skratten, ilskan och sorgen för det som var då... så var det bara... vardag. Iallafall så levde jag inte hela tiden i kaos med dem. Å nu befinner jag mig i varje vaken minut i någon slags känsla...

Som nu... ovisshet... vad ska jag bli när jag blir stor? "

..........

Så här ser de flesta av mina utkast ut... ord och fragment som inte orkar knytas ihop just nu. Ikväll väljer jag att lägga ut det... kanske för att visa hur jag inte riktigt får ihop det så bra i tänket än.

Inga kommentarer: