måndag 23 maj 2011

Det går alltid lättare...



... att diska, om man försöker gnola på lite. I allafall för mig.. och i alla fall i morse.
"Rose Garden", var en av mina favoriter när jag var 12-13 år, och jag minns än idag hur jag brukade gå omkring där i backen nedanför vårt hus, och sjunga den ganska så svengelska versionen.
Å inte för att jag sjunger så särskilt bra... och nog för att det fortfarande blir lite svengelska här och där... men när jag kommer till orden "so smile for a while and lets be jolly, love (life sjunger jag) shouldn´t be so melancoly..." så vill känslan att jag ska sjunga högre. Som för att fixa lite egen input för dagen... och disken. Så jag gör det..

..........

Nu är kvällen här, dagen har varit och farit. Carolina har varit på skolan, och jag på RK. Å vi åt INTE gröt till middag.
Jag har pratat både med mamma, pappa, och min syster flera gånger idag. Det blev heller ingen permission för mamma från sjukhuset idag... hon behövde vila. Läkaren hade också varit in till henne, och förtydligat hur allvarligt läget är... hur dåligt hennes hjärta går nu.
Å pappa är inte så pigg han heller.. idag blev han tvungen att uppsöka akuten. Hans fot har blivit sämre igen.. blodtrycket var för högt... och ja, jag är orolig för honom också.

Så jag undrar hur allting ska gå... och mamma sa ikväll: "jo, det är lite deppigt nu!"

..........

Carolina drömde om Sven-Erik inatt. Att han var död.. och låg där med knäppta händer, över ett kort av sig själv som liten. Hon hade vaknat av att hon grät... och det var till och med svårt för henne imorse att berätta om mardrömmen. "Lilla lilla gumman min... jag vet att du försöker hålla dörren stängd för mycket nu... men i det undermedvetna är det nog svårt att göra det." Sa jag.. på ett ungefär och lite till.

..........

Jag tror jag lyssnar på Lynn Anderson igen.. och gnolar med lite.

1 kommentar:

Inger P sa...

Ja visst går det lättare om man sjunger. Ibland sjunger jag tyst inom mig, om det nu kan ses som normalt. Är det möjligt att nästan hela ens familj blir sjuk? Hur klarar du det? Hoppas att din pappa inte är allvarligt sjuk. Du verkar ha ett gott stöd i din syster. Bra att ha syskon. Själv har jag förutom syskon en svägerska som bara med några ord kan få mig att må bra.
Ha en bra dag! Vi tänker på dig.