lördag 16 april 2011

Just nu vet jag ingenting...

... om hur det är med mamma.
Just nu så vet jag heller inte hur Gud tänker och planerar.

Hur tänkte han när inte jag kunde åka upp till mamma idag... nu när både hon, och pappa, behöver mig som mest?


Behövde jag verkligen få en förkylning just nu? Idag, av alla dagar? Jag försöker verkligen att inte bli frustrerad och känna mig så sorgligt maktlös och förtvivlad över situationen... men jag vet ju... att komma dragande med en förkylning i det här läget... när hennes "lilla sparvhjärta" kämpar på som det gör... det är inte ett val.


Jag skulle vilja svära... inte åt Gud direkt kanske, men iallafall åt de "livets krokben" som han lägger ut för mig titt som tätt.
Å det är lätt att vilja göra det när man inte riktigt kan se, och förstå, hur det kan komma någe gott ur ett krokben!

Men kanske var det meningen att min syster skulle få lite egentid med mamma idag? Rå om henne lite extra mycket... och pappa med, som jag gissar också är där nu.


Igår var vi iallafall där större delen av dagen. Hon låg då fortfarande kvar på hjärtintensiven, lindade ben, lite högre blodtryck, svullen mage, kissade lite bätte.

Vi fick hjälpa henne med en "kattvätt" då hon inte orkar kliva upp ännu. Å vi märker hur slut hon blir, får svårt med luft när hon ska försöka tvätta sig själv i ansiktet.

På eftermiddagen kommer pappa, och bjuder mig och Carina på middag i sjukhusets restaurang. Som en oas mitt i svårt.... och där hans omtanke om oss värmer.


Men som sagt.... just nu vet jag ingenting om hur det är med mamma!


..........


Men jag vet någe annat... och som jag knappt vet hur jag ska få ner på pränt. Min syster har gjort mer för både mig och Carolina under dessa svåra dagar än jag trodde var möjligt. För mig har hon varit den starkaste klippa att luta sig mot... och för Carolina har hon varit den moster som hon behöver nu.


Sen skriver jag som det är... för både Carolina och jag blev verkligen verkligen så himla glada... rätt vad det var så for min syster iväg på Coop en kväll... och hem kom hon med balkongmöbler, balkongmatta, 3 dukar, och en blomma!!!

Va? Vad säger man då? Fina sommarmöbler som jag aldrig skulle kunna köpa själv... och som nu står på vår balkong.... "lite ljusterapi för dig och Carro bara" sa hon. Å när jag skulle försöka förklara hur tacksam jag var... så sa hon bara... "äsch, jag vet syrran, och jag vet också att Sven-Erik vill att ni ska ha det bra.. så nu kan ni ha det lite mysigt här i sommar."


Å att skämma bort Carolina med smink och lite kläder och fylla på frys och kyl här hemma, och annat smått och gott till oss... ja, min syster sa samma sak där... "ja, men jag vet ju att Sven-Erik skulle ha velat det... och nu när jag kan... så låt mig få göra det här för er... ni har det nog tufft ändå, syrran."


Ja, jag säger bara... och trots att jag vill skälla på hans tänk när det gäller annat... "tack för ängeln, Gud"!! Jag behöver den så väl nu... tack Carina!

7 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Jag är så glad för er skull!
För din, Carolinas och din systers skull.
Gud sänder någon som ger oss modet tillbaks igen.
Kram till er alla.

Maggan sa...

Tårarna stiger upp i ögonen på mig när jag läser om den omtänksamhet som din syster visar. Så härligt att känna att någon ser och bryr sig.

Kram! Tänker på er.

Bloggblad sa...

Så underbart att ha en syster som förstår! Grattis! Jag har hela mitt liv saknat just en syster. En storebror är nog bra, men inte samma sak.

Det kanske är så att din kropp behöver vila och ger dig en förkylning?

Krya på dig, jag kände mig också förkyld när jag vaknade igår, hoppades att det var fel, men känner idag att det har blivit sandpapper i halsen.

Kram
Marianne

Gerd sa...

Oj vilken syster! Nån att luta sig mot som ni så väl behövt, både du och Carolina. Luta på!
Kram, Gerd

Ann sa...

Så glad jag blir för er skull. Vet hur det kan vara när allt är elände och det plötsligt kommer en mänsklig ängel och ger av sig själv...Jag håller tummararna för er...

Ewa sa...

Vad jag blir "varm i hjärtat" när jag hör att någon(värd en stor kram) ger Dej o C en sån överraskning i den jobbiga tid ni har nu! Tänk vilka mysstunder ni ska ha på balkongen.....:)
Önskar av hela mitt hjärta att din mamma får må lite bättre snart.
Kram på Dej o C
från Ewa

Eleonora sa...

Din syster är otroligt generös och hon ser vad det är som ni behöver och ställer det till rätta. Underbart - heder åt en sådan go syster. Roligt att ni kan sitta på balkongen och ha mysigt nu - bara det blir litet varmare.

Jobbigt för din mamma. Hoppas hon ska klara av situationen, men det låter väldigt allvarligt.

Tänker på dig. Kramar