tisdag 15 mars 2011

"Mor lilla mor"...


(En tidigare sjukhusbild av mamma)

... "vem är väl som du? Jo, jag!" Mamma skrattar alltid, när jag gör mig lite rolig, och sjunger den fina gamla visan på det sättet.
Å jag tycker om när hon skrattar...

Idag ringde hon mig på RK. Vad glad jag blev... riktigt, riktigt glad. Å hon försöker ju, som den mamma hon är, att låta hoppfull och glad... men jag hör också om hennes oro. Jag peppar allt jag bara kan... pepp pepp pepp. Å "du behöv in´t va ampen stinta" säger jag flera gånger. Farfars ord, som han ofta använde för att försäkra oss om att allt, nästan vad det än var, skulle lösa sig.

Idag har hennes sänka varit uppe i över 200, men ikväll hade den sjunkit till 100. Imorgon ska de söva henne, för att gå ner med en slang och titta om hennes klaffar har tagit någon skada av bakterierna.
Någon magnetröntgen kan man inte göra då det skulle skada klaffarna.
PK-värdet nere på 3... vilket är positivt. Ska också, enligt pappa som jag pratat med ikväll, få börja med Fragminsprutor. Hon äter lite... men mest barnmat som pappa får köpa med sig. Svårt att svälja.
Vi tar en dag i taget... och jag ska åka upp till henne imorgon.


Jag försökte ringe henne för en stund sedan... ville peppa henne inför morgondagen. Jag vet hur orolig hon är. Men hon svarade inte... kanske har hon redan gått och lagt sig.


Mor, Iilla mor, vem är väl som du?
Ingen i hela väriden.
Du är mig nära i bön, i dröm,
Vart jag så ställer färden.

...........

Imorgon ska jag också på möte om min framtid... med Arbetsförmedlingen, Röda Korset, och kanske fler. Det känns jobbigt... speciellt nu.

Inatt drömde jag om Sven-Erik. Han kom och hämtade oss. Här på Gustav garvares gata... stod i dörröppningen i sina arbetskläder... och sa att det var bäst jag klädde på mig nu... "så far vi hem". (Då suckar man när man skriver det... och tänker bort det.)






5 kommentarer:

STORARTAT! sa...

Men så skönt att din mamma mår lite bättre.
Massa kramar...

kajsa sa...

Din fina mamma! Du skriver så fint om henne. Nu ska här hållas tummar och tår för att hennes klaffar inte tagit skada. Kram

Nina Lindh sa...

Så skönt att Mor är bättre. Hoppas att undersökningen går bra och att ni får ett bra svar på den.

Kram på sig!

Eleonora sa...

Lilla mor hon kämpar på och du finns i hennes tankar hela tiden. Bra att du kan peppa tillbaka och ge styrka och ro till henne.

Svårt möte du har framför dig. Jag håller alla mina fingrar att det ska gå bra, att du ska få ett arbete som lönar sig och att alla myndigheter som du träffar, ska vara välvilligt inställda och ge dig bra, livsviktiga förslag. Lycka till kära vän och stor kram.

Ewa sa...

Håller mina tummar för dig imorgon...känner att det kommer att gå bra <3!!
O är tacksam att din mamma mår lite bättre idag.
Själv fick jag en sån där känsla idag, att jag ska åka till mamma snart...så på måndag hoppas jag kunna ta tåg el buss till min mamma 86 år o 50 mil bort från mej...tror hon blir glad om jag ringer o säger "nu får du främmande"...
Kram vännen från
Ewa