söndag 4 juli 2010

Å jag glömde ju...

... det viktigaste. I "Min lilla familj" är ju SE alltid med.
Igår pratade vi om honom... om "Boern" där han höll på med stugan... och vi undrade, som så många gånger förr, varför vi inte hade förstått att något var fel... då den där sommaren 2004 då han valde att stå och måla lite på huset, gick omkring och funderade på vad han skulle göra... men inte kom sig för med att göra någonting i byggnadsväg.
Hade det varit som vanligt så hade vi inte sett till honom alls....

Jonas sa: "Ja, jag funderar ofta på det..."

..........

Igår arbetade jag några timmar på RK. Sen blev vi bjudna på fika i Rådhusparken av Jonas och Sandra. De hade ringt Carolina tidigare på dan, och bjudit med henne ner på stan... strosat omkring... blivit bjuden på cesarsallad... islatte... och jag vet inte vad. Å jag känner mig så stolt och tacksam över dem allihopa...

Men jag glömde ju en sak till... Carolina var lite depp när hon kom hem på fredagskväll! Hon hade blivit UTSLÄNGD från sommardroskan. De hade haft så trevligt hemma hos en av tjejerna.. sedan tagit bussen ner till stan... dansat och haft kul. Å sedan, mitt i alltihopa, så blev det legkoll! Å Carolina, stackarn... som inte förnyat sitt leg... ÅKTE UT!!
Ja, vad ska man säga... trots att hon var arg som ett litet toster när hon kom hem... så insåg hon ju också att felet faktiskt var hennes eget... och till slut så kunde vi skratta lite åt eländet.
Men jag vet ju en som ska förnya sitt leg imorgon...!!

3 kommentarer:

trollmor sa...

Phu vad varmt det är idag.Det slog mig när du skrev att ni inte förstod 2004 vad som var på gång. Snälla du ,inte kan man veta och förstå allt.
Anklaga inte er själva. Du/ni har gjort det ni kunde på det sätt ni kunde hantera det då.
Förstår att så här i efterhand att man kan tyckas vara efterklok men idag så spelar det ingen roll för vi ska leva i nuet och göra det bästa av det vi har och kan just nu.Skulle vilja ta bort alla "OM" som fanns det är inge bra ord tycker jag.
Storkramen ewa

Ruta Ett sa...

Så förargligt att bli utslängd! Men man ska vara med om det också och det var ju lätt att åtgärda...fast kanske lite genant =)

Elisabeth sa...

tROLLMOR: Kanske finns det ett litet stänk av självförberåelse och dåligt samvete att man inte såg.. inte förstod. Men främst så tror jag att just dessa "tillbakatänk" är en form av accepterande av det stora och svåra, och otänkbara.. att SE blev dement.
"Vi såg det inte då - men vi ser det nu" blir det naturliga steget i processen av acceptans.
Jag hoppas du förstår hur jag försöker förklara... och jag håller med dig... OM är inget särskilt bra ord! Kram..

rUTA ETT: Ja, jag kan bara hålla med dig! Men nu är det iallafall ett nytt leg på väg... Kram..