söndag 18 juli 2010

En bra dag...


(Vid älven sommaren 2010)


(Carolina pustar ut i skuggan)


(De bjöd på våfflor på stan... 3 små hjärtan!)


(Å den här roliga mamman tyckte Carolina
att vi skulle bjuda på...!)

... med mina mått mätt. Vi gick ner till älven... gick en bit efter standpromenaden... satt länge på den lite undanskymda och skuggiga platsen och tittade på folk. Vi gick på Åhléns och provade parfym... blev bjudna på gratis våfflor av ett politiskt parti... köpte aprikoskräm och halstabletter på lill-Ica... och sen gick vi hem.

En jämförelse gjorde jag i tanken... vi pratade mycket om här och nu... Carolina och jag... skrattade lite åt någe roligt som hände... tog lite roliga kort på varandra.. och höll fast i varje liten tråd som kunde bära upp dagen. Vi pratade också en hel del om framtiden... om de drömmar hon har... om skolan som snart börjar... om att hon tar studenten nästa år... och om att vi SKA åka på ÅSELE MARKNAD nästa sommar!

Jag tänkte... eller rättare sagt, så var det en känsla, ett minne som bara dök upp där. Vad vemodigt sorgligt ändå... samma här-och-nu-promenader har jag tagit precis här med SE.. flera gånger... då, sommaren 2006... bara med den skillnaden att då hittade jag på alla möjliga framtidsscenarier som vi skulle ha. Å som jag sa för att ge honom hopp. Som han behövde få höra då. Som han behövde få hålla fast vid så länge han kunde. Då. Om när han skulle börja jobba igen... hur han skulle fortsätta bygga stugan... vart vi skulle åka på semester... och allt annat roligt som han/vi skulle ha framför oss. Men jag visste ju hela tiden...

Nej, nu skriver jag inte mer om det. Jag vill inte tänka på det just nu. Jag har fullt upp med att fixa till den här sommardagen också... så nu ska "roliga mamman" hoppa i duschen!

........

Pratade både med mamma och pappa igår. Mamma lät glad, men lite virrig emellanåt. Pappa lät trött. Mamma fått lunginflammation.

4 kommentarer:

caja sa...

Åh dessa dagar....likt som på en våg måste man hela tiden balansera....för att hålla sig över vattenytan. Dagar som denna du haft är härliga, lite som att surfa på vågen...vara mer över än under. Gläd dig över dessa och låt dem skänka dig kraft, mod, ork, energi att balansera vidare dag för dag....
Söndagskram till dig//c

Eleonora sa...

Oj då att lunginflammation har tillstött. Stackars din mamma, men skönt att hon får den bästa hjälpen.

Fin sommardag och superkul mamma på bild!!! Ha det gott Carolina och du. Kramisar

Nina sa...

Kul att få se "mamman" på en bild, inte ofta det sker.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

Elisabeth sa...

cAJA: Vad märkligt, tänkte jag när jag läste dina rader! Du skrev om det jag inte skriver... om det som bara kan läsas mellan mina rader. Du skrev precis om hur det är... "hela tiden balansera för att hålla sig över vattenytan." Dina ord betydde mycket för mig - att någon förstår ändå. Du vet, förstår jag. Tack snälla snälla! Kram..

eLEONORA: Ja, jag tycker, oavsett vad jag tycker om annat, att det kunde räcka lite nu för henne! Jag förstår inte riktigt tänket med att somliga hela tiden ska drabbas av det ena eländet efter det andra...
Sen hade den superkula mamman hellre velat visa upp Brigitte Bardot-looken... typ! Kram..

nINA: Men visst ser det liiite Brigitte Bardot-aktigt ut iallafall??? :) Kram..