torsdag 29 april 2010

Fågelsång och vänskap...



... tänkte jag på häromdan när jag gick till RK. Två olika ting i världen, men med en gemensam nämnare. Båda kommer med bärhjälp när det går tungt...

Som fåglarna... som kvittrade och sjöng mig nästan hela vägen till RK. Å jag tänkte... "vad märkligt... jag blir 50 år i år... och kvitter och fågelsång har följt mig genom livet... och ändå har jag aldrig hört dom sjunga så vackert som nu!"

Som vänskap... som min vän E (lilla barnbarnet Davids mamma), som dök upp en dag och ville överraska. Eller det vackra sommarkortet från en bloggvän som låg i mitt postfack en annan dag. Å all den vackraste vänskap som jag har fått möta här... att vara ett stöd för någon annan... kan det finnas någe vackrare än det? Å jag tänkte igår kväll... vad märkligt det också... vänner har följt mig genom livet... och ändå.. precis som med fågelsången... så har jag aldrig förstått deras betydelse fullt ut, förrän nu.

Så till fåglar och vänner... ett mycket mycket ödmjukt tack!

..........

Så.... jag har inte dött! Men jag orkar helt enkelt inte skriva så mycket om hur vi har det emellanåt... ja, om kämpande mitt i ett eländigt elände. För då måste man tänka... känna efter... och jag har fullt upp med att hålla undan sådant nu! Jag skulle så gärna vilja skriva om det... rätt upp och ned. Men som det känns just nu, så får det bli de dagar och stunder jag orkar... och det här med yrseln som småkommer hela tiden... ja, jag måste hålla lite koll på den också.

... och jag fokuserar på fågelsång, vänskap och.... togatåget!!! Å är det något som håller Carolina och mig uppe nu, så är det denna Stockholmsupplevelse... detta togatåg! Carolina, som skulle ha nationellt prov nu på morgonen, sa precis innan hon gick: "Men det är lungt mamma, vi åker ju snart till STOCKHOLM!!!" (Som om mycket svårt är ok nu... då vi har någe stort och roligt att se fram emot.)

... å som grädde på moset, så har jag nu en ny vårstädad balkong! Leif putsade fönster, och Carolina såpskurade igårkväll... så nu kan vi snart sitta där ute och njuta av vårsolen!

6 kommentarer:

Pia sa...

Underbart med en nyskurad balkong. Njut av våren och fågelsången. Kram

Eleonora sa...

Härligt med vårfin balkong. Minsann har jag det också! Fast inte rena fönster. Det får bli senare.

Men igår blev det ett litet borg och 2 stolar från Ikea och jag var så glad att sonen kunde hjälpa mig och bära hem/skruva ihop/slänga kartonger!! Det är sånt´som är jobbigt för mig.

Vänner är det viktigaste som finns. så underbart att du har rara E. men också många bloggvänner. Och att du själv orkar vara ett stöd för någon annan. De bär - långt!

Snart ses vi igen. det ska bli toppen. Allt gott inför Valborg/1:a Maj helgen. Kramisar till dig

Lenas Värkstad sa...

Vet du vad din yrsel beror på?

Jag fick diagnosen Meniéres sjukdom för några år sedan och käkar nu vätskedrivande mot det. Det samlas vatten i innerörat som gör att man blir som sjösjuk i attacker.
Är nu mycket bättre, inte helt bra, men bättre i alla fall.

Värt att ifrågasätta, tycker jag.

Kram Lena

p.s. Hittade ditt svar på mitt gamla mail (?)i spamkorgen, förlåt att jag inte har svarat.

Kersti sa...

Härligt med en vårstädad balkong och putsade fönster. kan du inte skicka ner den där fönsterputsaren hit, det behövs verkligen. Jag är usel på att städa men ibland måste man ju. Vänner är guld. De som är bra med dem är att de alltid finns där man behöver inte alltid vara så ordrik eller tät i kontakten man vet att när det gäller så ställer de upp.
Kram vännen och välkommen till Stockholm. Säger igen (med risk för att bli tjatig) att hör av dig så bjuder jag på lunch eller fika, du har min mailadress. Kram

kicki sa...

Skickar en gokram till dej...fin helg...

Lisbet sa...

Roligt med överraskningar. Vi borde glädja varann med såna lite oftare! Det förgyller alltid vardagen.
Hoppas ni får en riktigt fin helg!