tisdag 12 januari 2010

En halvmil till Miami...



... från Vasaplan. Med lokalbuss dessutom..!!

Jo, men det är faktiskt helt möjligt... om man tar ettans buss mot Umedalen... kliver av vid Iksu Spa... betalar inträde... och sedan, ombytt till badkläder, slår sig ner i en solstol, trycker på Miamiknappen.. och vips så är man där! "Solen" tänds... måsarna börjar skräna lite lämpligt i bakgrunden... varma vindar fläktar igång lite lagom... man hör vågorna klucka mot strand... och man blundar... känner att man befinner sig på stranden i Miami... och att det är 28 grader varmt!!
Helt fantastiskt underbart var det!!! Å sen om verkligheten berättar att det var en solsimulator på Iksu Spa som bjöd på den fantastiska resan... så spelar det inte så stor roll... i sinnet så var man verkligen där... och det enda som saknades var den kylda drinken, och sanden mellan tårna!

En ljuvlig spa-dag helt enkelt... med både varma bad, solsimulator, god lunch, och flera badrockspromenader i den vackra miljön. Min "vän" kontaktpersonen och jag åkte dit idag... ett äventyr av riktigt lyxmått.. som inte kostade mig mer än bussbiljetten.
Å vi hade det verkligen härligt... skratt och prat... god mat... värme... och bara vara. Visst halkade pratet in på svårt och sorgligt emellanåt... men i stort sett så kunde jag lämna Umeå därhemma. Å bara vara. Bara njuta.

Jag har aldrig i mitt liv varit på någe spa... så det var en mycket mosig, men tacksam Elisabeth som tog lokalbussen hem igen. Från Miami...

..........

När jag kom hem möttes jag i trapphuset av mamma och pappa, och lillebror Fredrik med flickvän. De kom förbi för att fika... och hade med sig både en vetelängd, och en fin almanacka (med Carl Larsson-motiv) som jag fick. En trevlig stund... å det var roligt att de kom.

Nu har jag dippat på soffan en stund... och ska strax gå och möta Carolina, som varit hos klasskompisen Ina hela eftermiddagen. Men det blir på lite mosiga ben... för jag har, för att göra mig lite lustig, lite jet-lag än... Miamiresan tog alldeles luften ur mig.

Men en ljuvlig dag har det varit... tänk har fått tänkas bort... o jag har för första gången i mitt liv varit utomlands... typ!

11 kommentarer:

Nina sa...

Så härligt!

Kram på sig!

Isabelle sa...

Vad häftigt!! Vilken grej. Det skulle jag vilja testa. Och vad glad jag blir. Att du fick göra detta. Jag vet ingen, absolut ingen, som var mer värd ett spabesök än dig. Stor kram.

trollmor sa...

Åh vad mysigt och väl undt dig!
Det är ett verkligen härligt ställe.
Själv har jag ett par presentkort dit på massage o sånt som jag snart ska boka upp mig för.
Tänk i det huset har jag jobbat när det tidigare var sjukhus så det känns lite underligt när man är där och vandrar.Tänk att det är fortfarande ettans buss ,det hette det på min jobbartid där i början på åttitalet.
Säkert sover du gott i natt.
Kramilikram ewa

Tina sa...

Kram

chaos sa...

Åh, vad härligt och mysigt det låter! En sådan dag och upplevelse (och många fler, förstås!) är du så väl värd!

Vi är nog lite lika du och jag, för jag har heller aldrig varit på spa, och inte heller utomlands (Norge räknas väl knappast? *s*)

Sköt om dig, vännen!
Stor varm kram till dig!

Bittan sa...

Låter som du hade en helt underbara dag på spat...och i Maiami. Det var nog välbehövligt för dej..jag gläds långt inn i hjärtat med dej

Många kramar från mej till dej

Lena sa...

Att resa i fantasin är helt klart underskattat!
Kram från "Södern" ;-)

Eleonora sa...

O så underbart!! Lyckokänslan håller i sig. Det här får du allt försöka göra till en vana så ofta du kan. Det låter bara sååå underbaaart!! Det här besöket var du så väl värd! Vilken härlig ny vän du har funnit.

Många kramar

http//:pantersylvia.blogg.se sa...

Låter helt underbart. Är dig väl unt!

Tussegumman sa...

Vad härligt med en måbradag till där du fick ta hand om kropp och skäl. Hoppas du får fler sådana dagar med din vän. Önskar dig många sådana här dagar. Strecka i kalendern och ge dig unnadigdagar/Många kramar från Tussegumman

Laila sa...

Men det var dig väl unt! Vilken häftig grej att få vara med om. Jag har heller aldrig varit på spa men det skulle onekligen behövas. ;-)