fredag 18 december 2009

Bara en bild ikväll...



... en sådan där bild, som åteminstone jag blir alldeles fabelfull inför!

Ikväll, när jag genade på den upptrampade snöstigen genom den mörka parken hitanför vårt lilla Konsum , och knarret under mina fötter navigerade mig kvar på den upptrampade stigen, så mitt i... så stannade jag bara... ställde ner konsumkassen i snön... o tittade jag bort mot husen där vi bor... drog ett djupt andetag, och tänkte:
"Snart så är det jul, Elisabeth... och vi har det ganska bra ändå!"

Bara så där... precis mitt i parken. Helknäppt egentligen, i den här kylan! Men kanske var det det som min farfar brukade prata om... att man blev fabelfull. Den där oförklarliga, och nästan magiska lyckokänslan som helt plötsligt bara infann sig... när något inte kunde förklaras.
Å ännu en jul får jag, kanske inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå. Ännu ett år som vi har klarat ganska bra, kanske inte så bra som jag trodde, men ändå.
Så jag säger som min gamla farfar sa... jag blev fabelfull. Å det var en känsla som bar rätt bra hem sen.. både mig och konsumkassen.

Sen gjorde det ju inte saken sämre att det ringde en liten södertomte på ditvägen...

..........

Carolina har fått jullov nu... och vi har fredagsmys med lite godis.

Idag har min nya kontaktperson "vän" varit här några timmar.



8 kommentarer:

Vida sa...

Härligt att få den känslan, den kommer på besök hos mig också.Stor varm kram till dig och Carolina

Liv

Eleonora sa...

Så roligt att du nu har träffat din nya vän. Hoppas allt föll ut till belåtenhet.

Har den äran kära vännen min. Hoppas du får en fin dag med sång och uppvaktning. Du har mail från mig.

Många kramar från Eleonora

bollebygdsbo sa...

En JÄTTESTOR GRATTISKRAM till dig på födelsedagen!
Hoppas att din dag blir bra, efter de omständigheter som är just nu.

Hälsar Ingela i Bollebygd

Bloggblad sa...

Det bådar gott att du kan stanna upp och njuta... jag stod sådär och glodde i kyrkparken i full snöstorm häromkvällen- och blev alldeles salig av flingorna som dansade i gatlyktornas sken.

Stor kram från en sorgsen bloggarvän som inte riktigt har fattat än.

trollmor sa...

Hipp hipp hurra för dig som fyller år idag !! Ett jättestort GRATTIS och jag hoppas och jag tror att din dag har varit bra.
Kramilikram ewa

Di sa...

ÅÅÅÅÅ GRATTIS GRATTIS nu är det bara ett år kvar för dig med :) så fyller vi 100 år tillsammans nästa år, tänk vad mycket erfarenhet, många tankar, många skratt, många tårar vi haft i alla år, och hur mycket av allt det där har vi inte kvar??!! Tillsammans kommer vi i 50 år till ;) ha en massa nytt i våra liv, och så kanske vi kan sitta där och titta på varandra genom våra webbkamror och säga en dag ...men du..tänk när du och jag fyllde 50...mitt i livet, hur bra var vi inte då? Varmaste goaste kraamar till dig på din högtidsdag idag!

Kersti sa...

Fabelfull är ett alldeles fantastiskt underbart ord som jag införlivat i mitt vokabulär. Att mötas av den där känslan så som du gjorde där i snön, där mitt i är fabelfullt på något vis och inte det minsta knäppt. Kram från ett Enskede där det aldrig verkar sluta snöa.

Elisabeth sa...

vIDA: Ja, den är lika välkommen när den än kommer... och den gör världen lite mer vacker att finnas i då! Kram..

eLEONORA: Ja, min nya "vän" är av helt annorlunda slag... och väldigt trevlig! Tack för ditt fina mail, min vän... och födelsedagen blev bra. Inte bäst, men bättre än förra året... Kram..

bOLLEBYGDSBO: Tack snälla Ingela... den kramen värmde mycket! Ja, min dag blev bra som du kanske läste om... Kram..

bLOGGBLAD: Ja, jag hör att du också har stiftat bekantskap med fabelfull! Det är de stunderna som gör att livet, trots allt, känns ganska vackert emellanåt!
Som jag sagt förut... vad jag önskar att jag hade det magiska spöet sådana gånger då det ofattbara och svåra händer. Jag tänker på dig... ofta nu. Kram..

tROLLMOR: Tack snälla... ord från en trollmor som värmer. Det gör alltid dina ord... som jag vet kommer från din stora omtanke om andra. Kram..

dI: Tack snälla vän! Näsch, jag har nog mer eller mindre bestämt mig för att sluta fylla nu! Inte för att jag är rädd för att bli gammal... men just siffran, 50 år, det är ju en hel evighet av tid! Sen har du ju förstås rätt... vi har haft mycket liv i våra liv, och mer liv ska det bli. Bestämmer vi! Kram..

kERSTI: Ja, visst är det ett härligt ord! Ett sådant där ord som egentligen inte kan förklaras - bara upplevas. Å jag kan berätta att här verkar det heller aldrig sluta snöa! Nu kommer det vi så hett önskade - med råge! Kram..