måndag 12 oktober 2009

Att inte vara med...

... i det han ständigt förlorar nu, det är... ja, finns det något ord som kan beskriva den sorgen, och den bördan att måsta bära. Det dåligaste samvetet gnager upp mig emellanåt... å det känns som om jag sviker. Sviker. Kräksviker.
Min älskade gubbe... jag vet ju det... han finns ju därborta. Å allt mer... för varje dag så blir det bara ett skal. Å vart är jag????
Hemma och går omkring...

Såhär går tänket... nästan jämt. Igårkväll, där i sängen, så bestämde jag mig för att åka och vara med SE idag. Det kändes bra.. gruvsamt, men bra. Vara med honom... å få låtsas litegrann. Vara vi... lite sådär som förut... o känna känslan lite igen.

Å så mitt i tänket och känslan så kom jag ihåg.... jag ska ju på soc idag! Träffa kontaktpersonen "vännen" som jag ska få.
Å imorgon ska jag träffa samtalskontakten på psyk.

Kanske åker jag till SE på onsdag... kanske. Om jag är modig...



.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förståndet säger alltid en sak, ta hand om dig själv, men känslorna en annan sak - jag borde. Alla dessa borden - kan du titta på dem objektivt och se om det är dina borden, eller någon annans som du tagit som dina? För den viktigaste nu är ju DU. Din dotter är viktig men det viktigaste är ju DU. Så du kan vara ett stöd för henne. Din man är borta - så grymt är det. Han är omhändertagen och vet inget annat. Men som sagt -: Allt detta har ditt förstånd redan sagt dig - men känslorna..... Känner med dig och skickar lite healing tillkvällen. / Sylvia

Kersti sa...

Men du sviker inte alls, även om jag förstår att det kan kännas så. Du gör det som du måste. Och han är ju mer i dig där som du är och hela tiden i hågkomster och minnen än vad han är där borta. Jag säger som Sylvia, det är du som är viktigast. Kramar i mängd.

Ingrid sa...

Önskar att jag kunde ge dig lite styrka, ha några ord som tröstar, men det finns inga ord som kan hjälpa dig, det vet jag, men ändå vill jag att du ska vet att jag tänker på dig, på er.

Många varma kramar till dig!
Ingrid

Eleonora sa...

Lycka till med mötet med nya vännen. Tänker på dig.

Tina sa...

Hej vännen!!!
Känslor är så oerhört starka!! Jag har lärt mig en sak på min väg i livets hårda skola & det är att varje känsla är VIKTIG!! Varje känsla ska kännas.. jag menar att leva sig in i känslan.. låta den göra ont. Vill du skrika??.. SKRIK!! Det är det din känsla säger till dig. Lyssna till den. Lev dig in i den.. låt den göra ont.. när du verkligen gått in i en känsla & tillåtit den kännas, det är då du kan släppa den & den lämnar dig.
Jag kan inte ens föreställa mig det du går igenom. Jag önskar jag kunde hjälpa dig!!!!
Tänker på dig!!
Stor kram av läkning, glädje & styrka sänder jag din väg!
Kram Tina

Tina sa...

Om jag vore en ängel skulle jag beskydda dig varje dag som natt.
Sitta vid din sida, hålla din hand, stryka bort dina tårar, utsudda din ångerst, din rädsla & ge dig sinnesro.
Lägga min egen vinge som ett täcke över dig.
Omsluta dig på alla sidor.

Om jag var en ängel, skulle jag beskydda dig varje dag, följa dig överallt.
Trösta dig.
Lyssna igen & igen & igen...

Om jag var en ängel, skulle jag bära dig genom sorgens tunnel till ljuset & tryggheten.
Jag skulle hålla om dig, viska i ditt öra ;
Mod, Mitt hjärta!
Mod!
Namaste/ Tina

Elisabeth sa...

aNONYM SYLVIA: Ja, precis så är det! Känslorna säger en sak... logiken en annan. Nej, jag har nog inte så stor förmåga ännu att se helt objektivt på vissa saker... men jag jobbar på det. Att SE är borta det vet jag... men samtidigt så vill hela min själ, och mitt hjärta inte alls höra de orden. Å än svårare blir det att förstå när man håller honom i handen, eller hör hans röst... ja, jag vet att du förstår. Tack för healing.. all hjälp är välkommen.. tack snälla! Kram..

kERSTI: Men det är det där med logiken och känslan igen... logiskt så vet jag, men inte känslomässigt! Å jag skulle ju så gärna vilja orka mer för honom... för mig har det alltid varit han och mina barn som har varit viktigast... och det är svårt att förändra den känslan. Kram..

iNGRID: Bara att veta att någon tänker på en... i livet förut så skulle jag nog inte ha förstått den viktiga betydelsen av det... nu vet jag bättre! En väns ord av omtanke betyder, och bär, oerhört mycket... tack snälla vän! Kram..

eLEONORA: Tack, min vän... men mötet med kontaktpersonen blev inställt... det blir först nästa fredag! Det mötet ser jag mycket fram emot... Kram..

tINA: Nja, jag har nog lite svårt för att leva mig in i vissa känslor... de gör helt enkelt för ont. Å det är en ren överlevnadsstrategi just nu. De får komma lite pö om pö, gissar jag. Å du hjälper mig... din omtanke av ord här... vet att det hjälper oerhört mycket nu! Kram..

tINA: Det här är nog det vackraste jag någonsin läst!! Tack snälla du, med det goda hjärtat... jag blir så ödmjuk över dina ord, så jag vet inte vad jag ska skriva mer än... TACK! En ängel är du sannerligen... kram..