söndag 13 september 2009

Dum...

... är ett ord jag mycket mycket sällan använder i mina åsikter om andra människor. Mycket sällan! Men när jag inte hittar något annat epitet än att människan ifråga helt enkelt är dum... ja, då är det bara att inse fakta... ointelligent och dum!
För någon annan beteckning kan inte komma på fråga när man skriver en kommentar av detta slag:
"du måste ju börja jobba, det får vi andra göra också, för att klara sig, man kan inte leva på andra hur länge som helst, glöm inte att du är inte ensam som har det svårt..."

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen... jag bemöter inte anonyma kommentarer av det här slaget... och kommer således inte att göra det nu heller.
Däremot vill jag med den anonyma kommentaren visa på vilken okunskap och avundsjuka som florerar bland vissa.
Å där man med sin feghet och litenhet kan gömma sig bakom anonymitetens skydd, för att på så sätt få ge utlopp för sin egen avundsjuka. Och få slå på någon som redan ligger....

Jag tar heller inte åt mig. Det skulle aldrig falla mig in! Å det... det hoppas jag verkligen att ingen annan gör heller! Det finns många många människor i världen som har det svårt... som är sjuka och kämpar... som har blivit tilltufsade av livet... som har ont någonstans... och som behöver vila nu... låt aldrig aldrig någon säga till er att ni lever på någon annan när ni inte orkar! Aldrig!! Låt aldrig någon vara så dum emot er...!

Slutligen vill jag säga till den anonyma kommentatoren att fortsättningsvis går kommentarer av det här slaget ad acta. Och jag kommer INTE att lägga ut dem, kommentera dem, eller, vilket jag gissar är ditt yttersta syfte, att bli ledsen. Därtill är dina ord alldeles för ointelligenta... Och om du väljer, vilket jag finner föga troligt, att framträda med ditt namn så kommer jag ändå inte att bemöta denna typ av kommentarer. Men det vore ju mer hederligt av dig att göra så... men du vet nog inte heller vad det är! Inte så lätt när man är dum...!

..........

Skulle ha skrivit om mitt samtal med SE idag... men det får bli imorgon.

10 kommentarer:

UllaMona sa...

Jag brukar säga Stå på Dig annars gör någon annan det.

Du behöver verkligen inte bemöta sådana kommentarer ej heller publisera dem. Det är din blogg och dina känslor, du känner och skriver precis vad du vill.

Kram

Johbur sa...

Fina du!

Dina kommentarer värmer mer än du kan ana. Du skriver själv fantastiskt om din kärlek och svåra saknad. Sorger finns det många och ingen av dem kan mätas. De är unika precis som bärarna.

I den vackra dikten av Björklund står det så bra:

"jag är jag
och marken stannar kvar
under mina fötter..."

Det är väl på den marken vi står på olika håll, och är våra jag. De vi blev och kommer att bli. Bättre och sannare.

Den anonyme måste vara en ensam stackare. Ensam, dum och ynklig.

En kram!
Johbur

Annela sa...

Ja, det var verkligen det dummaste jag läst på länge. Att ta sig den rätten att säga till andra hur de ska leva sitt liv!! Det verkar inte vara bara brist på intelligens och perception hos denna anonyma krake - utan också empati och en massa annat. Jag förstår inte syftet - är det att genom att trampa på en som redan ligger för att själv häva sin lilla ynkliga person högre upp? Att medvetet vara så elak och inbilsk att göra en annan människa ledsen? Tror personen i fråga att man är borta från ett arbete för att man inte vill jobba? Att man inte hellre skulle vilja leva ett "Svensson-liv" om man bara kunde.
O, heliga enfald! Elakhet och dumhet är är en vidrig kombination.
Tusen kramar, vännen...

Pärlan sa...

Mycket bra skrivet Elisabeth.
Inget att offra energi på en sådan människa.
Önskar dig och Carolina allt gott
Kram

Eleonora sa...

Bra att du kan bortse från anonyma kommentarer. Dom blir tyvärr fler och fler. Oj vad nutidens människa måste vara missnöjd och kritiskt grävande.

Anonym sa...

Dum,ointellegent o oförstående skulle jag vilja säga om den som skrev den elaka kommentaren!Många är tyvärr avundssjuka i sitt oförstånd på oss som av olika anledningar inte kan arbeta.Tror mig dock veta att ingen frisk o "normal"människa skulle vilja byta med dig.Stor varm kram.A

✿Ewa sa...

Bra rutet Elisabeth!!

Hjärtekramar i massor

Lena L sa...

Dumskallar är det synd om, de förstår inte bättre...! Stor kram till dig, du vet att det där inlägget inte är nåt att bry sig om. Ner i den mentala soptunnan, basta! Stor kram!

Di sa...

som vanligt, "man är inte större än man gör sig" och att kommentera så som personen har gjort,är ju bara att visa vilken person man är..Bra att du skippar att ta åt dig, det är ingen som behöver ta till sig dumheter! Varmaste kramar

Elisabeth sa...

UllaMona: Jag kan bara hålla med... ibland måste man bara stå på sig!
Men det finns alltid de som blir så väldigt modiga när de får gömma sig bakom en ridå... och de har inte förstånd att inse att de istället blir betraktade som väldigt små och fega individer. Tack för dina stöttande ord.. tack snälla! Kram...

Johbur 33: Fina du själv! Du har så så rätt... sorger finns många, och ingen av dem kan mätas. Så himla klokt skrivet... och precis som du så tycker jag också att den anonyme är ensam, dum, och ynklig! Kram...

Annela: Ja, heliga enfald... och jag tror faktiskt att det finns många som inte har förmåga och förstånd om vad livet innebär. Jag kan bara hålla med dig i allt du skriver, min vän... Kram...

Pärlan: Tack, min vän... och faktiskt, jag ödslar ingen som helst energi på ointelligenta människor. Det har jag aldrig gjort!! Kram..

Eleonora: Ja min vän, att ta åt sig för befogad kritik... det tycker jag att man ska försöka göra. Men det här... nej, det är bara någon ointelligent människa som försöker hävda sig lite. Men jag tycker det är viktigt att ta upp det emellanåt... för jag vet ju... sorgligt nog... att de finns de som sjunker än mer av sådana här småbarnsfasoner. Därför måste vi tillsammans försöka hjälpa varandra... och visa på den okunskap och dumhet som finns. Kram..

Anonym A: Ja min vän, jag kan bara hålla med dig! Men jag vet säkert att de faktiskt finns de som är avundsjuka på mig. Jag har mina funderingar om varför... men som du säger... ingen frisk och "normal" människa borde ju vara avundsjuk på någon enda som har det tufft och svårt! Kram..

Ewa: Tack snälla snälla du!! Pepp som peppar... för de dyker ju upp hela tiden. Kram..

Lena L: Ja, visst är det! Men samtidigt är det ju lite synd om dem... att de är så dumma så att de inte förstår sin egen dumhet, tycker jag! Å sådant som skrivs av sådana går per automatik ner i den mentala soptunnan. Tack för pepp, min vän... Kram..

Di: Så sant, min vän... det säger mycket mycket om personen ifråga! Men samtidigt så är det ju synd om personen ifråga också... att på detta sätt uttala sin egen dumhet. Kram..