lördag 11 juli 2009

Fyra böcker...

... köpte jag igår. På rea. Jag vet inte varför det känns så viktigt att skriva om det... men kanske är de en symbolik för någonting annat? För det är första gången jag köper en bok på... ja, många, många år.

Två böcker att läsa på resan. (Med stor text....)
En bok med pastarecept.
En diktbok av E.A Karlfeldt.

För mig känns det hoppfullt att tänka så, att kanske är mitt reafynd för hundra kronor en början på någonting nytt. I livet förut köpte jag många böcker. I livet förut så gjorde jag många reafynd. I livet förut läste jag jämt....

Livet kan aldrig mer bli... livet förut. Så är livet skapat... att varje dag som vi lämnat bakom oss, det stannar där, och kan aldrig någonsin mer.....

.... och så skulle jag skriva någe mer, men tiden räcker inte till mer nu. Vi har tusen saker att fixa med... och som ska vara klart tills på tisdagkväll då vi åker. Bara att hämta resväskorna, tvätta kläder, packa, fundera på vad vi ska åka i, hitta igen neccesärerna, planera vad vi ska göra, fixa iväg Pontus P..... ja, det är tusen saker som ska fixas, utan stress.

Men... det är roligt. Roligt. Vi ska ha det bra. Jag skriver det igen... vi ska ha det bra! Å för att vi ska kunna ha det, så är det yttersta svåra mycket väl nedpackat någon annanstans just nu.

Men en vers ur min nya diktbok höll på att omkullkasta allt nedpackat svårt igår kväll:

Din väg är i glans och ljus,
som av strängaspel bäres din gång.
Men jag drömmer du älskar skogsnattens sus
och de grönskande vildsnårens sång;
från fester, prunkande tomma,
från njutning som tröttar blott
du längtar till strå och blomma
i glömskans och tystnadens slott...
(E. A. Karlfeldt)

Så jag ska inte läsa ur den mer nu....

7 kommentarer:

chaos sa...

Åh, det är så härligt med böcker! Att få sjunka in i en annan värld, fylld med äventyr, känslor, glädje och sorg, kankse till och med resa i tiden eller till ett helt annat land, en annan kultur. Jag helt enkelt älskar böcker!

Hoppas du och Carolina får en helt underbar härlig resa till huvudstaden! Och att du kan lämna den tunga ryggsäcken hemma för en liten tid, för det är dig så väl unt att få komma ut och njuta av allt som livet kan ge. En liten och välbehövlig paus från en tung vardag.

Många varma kramar!

Maggan sa...

Å. så vacker strof! Är glad åt era förberedelser och åt er förestående resa. Njut av den!
Kram, Maggan

Nina sa...

Inget kan bli riktigt som förr, men ganska lika. Fast så är livet för oss alla...

Jag funderar... känner du någon, eller är släkt med, med ditt efternamn som bor i Bjästa?

Kraaaam!

Ancan sa...

Vet du vad...som gör mig riktigt glad just nu?

Jo det faktum, att jag ju följt din blogg ett bra tag nu, och jag känner att du är på rätt väg igen!!!

Kämpa på o tillåt dig att återvända till livet - att börja leva o inte bara existera!

kram på dig!

Ingrid sa...

Jag tycker mycket om böcker, inte bara själva läsupplevelsen, utan rent fysiskt också. En vackert inbunden bok är som ett smycket där det står i bokhyllan.

Jag förstår att ni har mycket planerande nu inför er resa och jag förstår att ni ser fram emot den och jag hoppas verkligen att det blir några glada och trevliga dagar.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Kram Ingrid

Di sa...

Härligt att du fått uppmärksamhet, det är du värd! Och härligt att du ska ut och resa! Jättekul för er, hoppas ni får det så mysigt och bra som ni förtjänar! varmaste kramar från mig!

Eleonora sa...

Nämen vad vina böcker du inhandlat! Böcker tar en bort till främmande världar, till äventyr och romantik, till en annan verklighet och upplyser oss om allt som inte är Sverige! Visst är det underbart. Ändå underbarare är att de flesta goda böcker finns att låna på biblioteket för 0 kronor!

Så fint ni kommer att bo i Sthlm. Nära till allt - utom till mig som ju befinner mig i Dalarna just då.

Oh vad den här pausen kommer att göra er gott! Något alldeles nytt från livet i lilla Umeå. Ni kommer att få det underbart! Men jag hoppas att vädret är på er sida. Det betyder ju en hel del i alla fall att det tex inte störtregnar!!

Kram kram och vi hörs som vanligt!