fredag 29 maj 2009

Sånt som är viktigt....



... för mig.

Gå vidare. Eller rättare sagt... inte gå vidare

Man går inte vidare.... ... man går med! Många har sagt till mig att nu måste vi gå vidare, och så har jag också tänkt emellanåt. Men hur jag än tänker mig de orden "gå vidare", så kan jag ju inte gå ett endaste litet fotsteg framåt utan att han är med. Så är det ju... varje dag.Vi går inte på samma vägar nu... men jag går ändå bredvid honom. Så tror jag det är för de flesta som blir anhörig till någon som drabbas av sjukdom.... man går med. Oavsett vad eller hur... oavsett var eller när... man går med. En del kanske bara orkar gå med i sitt hjärta... andra kanske orkar att gå med, och vara nära rent fysiskt... men hur det än är... man går med. Så oavsett var han finns - jag går med!

Men förresten, det gör också varje människa som hjälper en annan... de går med. Jag har mött flera här...

Den här veckan har varit lite annorlunda... på ett bra sätt. För det har hänt lite mer än att bara vara med oss! Vi har varit på en himla trevlig middag hos min bror, hans tjej, och deras barn. God mat och trevligt sällskap... ja, det är väl om något en livlina nu... och när en ljuvlig liten 4-åring bestämmer sig för att uppträda med att sjunga alla verserna i "Lille katt"... ja, men då kan man bara njuta av stunden... och bara just då, och just där, känna en försiktig glädje över att livet också är vackert!

Igår hade jag en underbar nästan heldag tillsammans med en vän. Som jag har lärt känna på bloggen... och vi fikade, pratade, skrattade, åkte bil, strosade i affärer, och hade en sådan där dag som jag hade så många av i livet förut, men som nu liksom bara reducerats till nästan noll. Å det kändes precis som med middagen tidigare i veckan... en försiktig glädje över att livet också är vackert!

Så livet går... och jag går med.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så underbart att läsa att du haft trevliga möten med släkt och din nätvän och fått känna glädje. Klart att du och Carolina måste gå vidare, men för den skulle innebär det inte att ni överger SE. Han finns ju hela tiden i era hjärtan och tankar.

Jag önskar er en riktigt härlig Pingsthelg! Många varma kramar!/Ingrid

Bloggblad sa...

Det låter som om du kommit till insikt om en del viktiga saker.

Anna-Carin McManus sa...

Hej Elisabeth:)
Jag tycker du har sådan insikt om dig själv.Man möter inte sådana människor så ofta. Men du har ställts inför ett skarpt läge,du kan egentligen bara flyta med och se efter vart detta för dig. Någon mening med att detta händer dig och din man och dina närmaste är det. man lär hela tiden.Fundera över det.Du har säkert något att ge till någon annan. Tack för de fina orden om min blogg, men de är inte bara mina ord mina jag citerar mycket av Robert Sharma.Läs boken Munken som sålde sin Ferrari om du har möjlighet, en härlig bok som ger mycket insikt.

Musikanta sa...

Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

En fin bön, tycker jag, att ta till när man tycker att allt verkar hopplöst! Men du tycks ha fått tillbaka lite av din livsglädje - skönt eftersom du statistiskt sett har så många härliga levnadsår framför dig.

Hoppas att sorgen för dig så småningom kan ersättas med ett accepterande av omständigheterna...
Varma kramar/M