söndag 17 maj 2009

Reva i molnet...



... brukar jag tänka. När vissa sådana där stoppaundantänk poppar upp. Inom mig ser jag den lilla revan som öppnar upp en klar himmel bland de stora och tjocka molnen under en kort, kort sekund.

Det är så jag måste tänka att hans minne fungerar nu.... att vi bara finns där i den där korta korta sekunden, som en liten reva i molnet... men lika fort har revan slutit sig... molnen har fyllt igen, och vi är borta.

Det är så jag måste tänka när rädslan kommer "undrar om han funderar var vi är någonstans.. undrar om han längtar efter oss... undrar om han vill åka hem... till mig och Carolina... undrar om..." ja, det kommer många sådana tänk ibland. Undrar om...

Revan i molnet blir min logik. Att så är det. Den liknelsen har kuratorn på geriatriken gett mig. "Tänk så, Elisabeth..." har hon sagt. För känslomässigt så vill det inte gå in i huvudet på mig... där finns ännu den yttersta rädslan att han saknar och längtar.... att han vill åka hem... att han undrar var vi är någonstans. Iallafall att han gör det ibland... och det är då jag måste mana fram bilden inom mig.... molnet som fyller igen revan. Kanske har han sina små revor av minnen om oss... hans älskade lill-kajsa, och hans Bettan.... men att vi försvinner lika fort som tanken och känslan har funnits där... revan sluts.


Det är nog bara då som jag tackar Gud för att det finns stora tjocka moln på himlen...

......

Skulle skriva om igår.... men det får bli senare i dag. Den blev inte riktigt som vi tänkt oss... istället för latte så blev det varm korv. Å istället för gröt så blev det färdigmat och godis... någon tänkte på oss. Nu ska jag plugga Warzawapakten och Nato med Carolina....

3 kommentarer:

Nina sa...

I väldigt mycket av ditt "tänk" känner jag igen mina egna tankar... hur jag skulle ha tänkt och hur jag tänker, beroende på vad det gäller.

Stort tack för din omtanke... jag känner hur du går bakom mig och stöder mig. Petar till mig i ryggen för att sträcka på den, när det behövs.

Du är en ängel... för jag har sett både vingarna och glorian.

Kraaam!

Pärlan sa...

Du har ett så vackert tänk, Elisabeth.

Men det blev ju en festlig kväll för er.

Önskar en god natt när det är dax.
Kram vännen

Samtal från min trädgård sa...

Det var ett fint sätt att tänka, som en reva i molnen! Det hjälper ju att förstå, hur det är på ett mera bildligt sätt.
Jag önskar dig en bra dag och kram härifrån.