torsdag 30 april 2009

Valborg och Tomas...



Står på balkongen

i en bur av solstrålar -

som en regnbåge.

(Tomas Tranströmer)

En vacker dikt som nog kan tolkas olika beroende på var man befinner sig i livet. Jag tolkar den som att sitta lite fast just nu... men att ljuset... solstrålarna...livet... det finns där någonstans för mig också. Inte ouppnåeligt och overkligt ,som att hitta guld vid regnbågens slut... utan mer som om att solstrålarna endera dan kommer att mig hitta mig igen!

Ikväll är det valborgsmässoafton. Då ska vi ha lite festligt.... Carolina och jag. Gisan lämnade ett stort tomrum efter sig när hon åkte i söndagskväll... och de senaste dagarna har jag bara umgåtts med Carolina och Pontus P. Lite trist... men ikväll blir det som sagt, lite fest. Äta sallad... se på tv... lite godis... ja, sådär. Det blir bra...

Carolina var på myrorna med kompis V i måndags, och på tisdagen så hade hon träff med V igen... för hon har blivit anlitad som sminkös (heter det så?) av V, som ska ha modevisning på "Kulturnatta" här i Umeå. Carolina ska sminka fem modeller.... de har eget hotellrum under hela dagen... måste kunna sotsminka... är nervös... "det är ju stort, mamma"... olika modeller ska ha olika smink... ja, nu minns jag inte allt hon sa... men att det är STORT för Carolina, det förstår jag. Å då är det stort för mig också...! Solstråletänk... hur mycket som helst!!

Så ikväll firar vi det lite....

9 kommentarer:

Gisan sa...

Ja! Solstråletänk vill jag att du ska ha mycket av. Det kommer gå fantastiskt för Carolina. Så blir hon glad och kan i sin tur glädja dig.
Jag ser din balkong framför mig när jag läser raderna i dikten. Jag hoppas att du/ni får många soliga stunder på den i vår och sommar. Stora kramar...

Di sa...

Å vad härlig tavla, och dikt. Läser hur fint du haft det under helgen som var, och hoppas att valborg är go mot er båda :) varmaste kramar från ett soligt sundsvall!

Eleonora sa...

Oh så roligt att Carolina blivit anlitad som make-up artist! Då måste hon vara duktig på det där med färger och allt vad det nu är. Hon borde fotografera modellerna och ha bilderna i sin modellbok, att visa för kommande arbeten! Hälsa henne Lycka till från mig!!

Valborg och första Maj - inget jag firar direkt. (Annat var det i ungdomens gröna vår) Precis som du blir det litet gott att äta och se litet på TV. På kvällen kan man ju stå på balkongen och titta på alla fyrverkerier. Det brukar vara mycket av den varan här där jag bor.

Och så var vi inne i den vackra månaden Maj - tänk vad vi har väntat. Sköt om dig vännen och varm kram från mig

Christer sa...

Önskar er en trevlig helg. Även jag tror att det kommer att gå jättebra för Carolina!

Anonym sa...

Det kommer gå jättebra för Carolina, det känner jag på mig.
Ha en fin första maj.
Tiden går fort,jag ska se till att jag får med mig Gisan snart nog igen;)
Stor Kram Nalle

Vida sa...

Önskar dig en skön helg och även jag håller tummarna för Carolina.

Varm kram från Liv

Eleonora sa...

Du har mail!

Kajsa sa...

Det kommer att gå jättefint för din Prinsessa!!! Har hon månne fått träna på sin mamma?/STOR varm kram som alltid

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej Elisabeth och tusen tack för dina ord! Oerhört värmande - och säg absolut INTE att du är dum för att du inte vet för det är du INTE.

Till tapeter vet jag faktiskt inte - det fins ju scabloner att beställa - som du då själv måste MÅLA i, ser ju fint ut men då sitter ju bokstäverna där de sitter.

OM du inte kan ha väggord på tapeter så kan man ju ha det på möbler istället - eller dörrkarm eller dörr - där det lätt kan lossas.

I helgen åker jag och min sambo till S-vall och kommer hem på söndagkväll en helg för BARA honom och mig - IKEA - god mat och shopping - sååå kul det ska bli.

O ute i vårt älskade Umeå skiner vårsolen och det börjar kännas härligt igen - när vintern är väck.

Läste lite om ditt liv - stannar av och förstår att det är oerhört jobbigt.

Pratar gärna med dig mer när jag är tillbaka - har en ryggsäck jag med...

Kram och trevlig helg! och TACK igen!

Mauderamie