onsdag 15 april 2009

1 år och Ben & Jerry...



... ska vi fira med ikväll. Ett år sedan vi flyttade hit, på Gustav Garvares gata. Vi måste fira det med så positiva förtecken vi kan.... för att åtminstone försöka minimera sorgen och det plågsamma minnet om den andra flytten, den som skedde nästan samtidigt... den dag då SE flyttade till ett permanent demensboende.

Så därför festar vi med lite Ben & Jerry-glass ikväll. Låtsas fira lite...

Ett år.... och det känns som om vi flyttade hit förra veckan. Ett år... som varit en överlevnadskurs på 365 dagar. Ett år... och vi har fortfarande svårt att säga hem om vår lilla lägenhet.

Det är märkligt ändå.... för det känns som om tiden, det som vi räknar som tid... timmar, dagar, veckor, månader och år, har upphört att existera. Man lever bara här och nu... och tiden som har förbrukats alltsedan herr A flyttade in hos oss, och som fortfarande förbrukas, den förpackas bara allteftersom i en liten osynlig tidlös arkivkartong utan årtal. Bara med påskriften... "Överlevnadskurs Ingelssons".



12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Oj, har det redan gått ett år... På mitt jobb är det en kollega som måste flytta illa kvickt och letar liten lägenhet (och vi andra kännner oss lite "med"i letandet).

Hennes man (58, som jag) satt och dog i soffan för ett par veckor sen, och hon klarar inte att betala den dyra lägenheten. Jag blev förvånad att hon började jobba så snart igen, men hon ville ha nåt omkring sig som är normalt, hemma är allt kaos - både psykiskt och runt omkring.
Livet kan förändras kvickt... så det gäller att fånga alla bra stunder så länge de finns.
Jag tränar starkt på att njuta av varje dag när inget händer.

Mem nu måste jag ta itu med disken - borde väl njuta av att jag
1)har ett kök
2)har varmvatten
3)har några som kladdar ner tallrikar
...
men... njae... det är svårt att vara SÅ hurtigt positiv.

trollmor sa...

Låter väl som en väldigt bra ide att kunna fira att ni har klarat av detta år ändå hyfsat.
Kanske kunna se framåt en gnutta.
Kanske sätta upp små små mål att det här ska du/ni göra.
Våren och sommaren kommer och då brukar stegen bli lättare.
Hoppas i alla fall för din skull att det blir så.
Miljoners kramar till dig
ewa

Anonym sa...

Jag kan inte fatta att det har gått ett år redan?

Jag minns dina ångestfyllda inlägg om banankartonger och håglöst plockande fram och tillbaka.
Känns det något bättre, eller är det lika eländigt som då?

Det här sista som du skriver (jag kopierar in nedan) - kan stämma in på väldigt många av oss:

"Man lever bara här och nu... och tiden som har förbrukats alltsedan herr A flyttade in hos oss, och som fortfarande förbrukas, den förpackas bara allteftersom i en liten osynlig tidlös arkivkartong utan årtal. Bara med påskriften... "Överlevnadskurs Ingelssons". "

Allt går, förr eller senare. Så är det.
Vi överlever.

KRAMAR

Vida sa...

Önskar er god glass och inser att jag måste testa denna glass som alla pratar om..

Varm kram från Liv

Elzie sa...

Ja, tiden går alldeles för fort. Och man frågar sig ibland vad man använt alla dessa dagar, timmar och sekunder till! Inte är det alltid något "nödvändigt" men man måste också tillåta sig att bara vara.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Di sa...

ett år av något nytt, man behöver inte finna sig i det, men man är ändå där, dag för dag, tid för tid. Jag har sett så många små positiva saker hos dig under året som gått, och självklart har jag sett sorgen också, men många solglimtar har det skymtat där emellanåt. Det är bra, att ni fixat ett helt år, var stolt över dig, eller NI ska vara stolta över att ni orkat ett år till. Varmaste goaste kramar till dig och C! och just ja...en till SE när du träffar honom...en sån där riktig D kram :)

annika sa...

Oj vad tiden gått fort... Tycker det var nyss ni flyttade.
Stor kram....

Nina sa...

Hoppas ni fått en fin ettårsdag!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!

Eleonora sa...

Tiden rasar iväg oerhört fort. Det är vad de flesta skriver i sina bloggar. Sist läste jag det hos Pärlan. Men det här första året har nog varit extra jobbigt för er. Det ska nog lätta och bli ett bättre år nu. Lättare blir det nog på så sätt att sommaren står för dörren och utelivet blir mer intensivt. Bara att sitta på en parkbänk och titta på omgivningen och förbipasserande kan vara roligt. Snart är skolan slut och om inte C.ska sommarjobba, så har ni möjligheter att göra kortare utflykter runtomkring. Tiden flyter på och det är bara att hänga med. Ha det gott och kram

Gisan sa...

Herr A är en snyltgäst som tränger sig på och tror sig ha rätt att förstöra för familjer. Han borde utrotas. Stora kramar till dig!!!

Anonym sa...

Överlevnadskurs är ett jättebra ord för det ni gör. Och överlever det gör ni ju. De dagar av hopp som ändå finns inuti er kommer att bli fler och fler. De kommer till att växa sig starkare. Sorgen och saknade kommer alltid att finnas hos er men de kommer att bli lättare att bära. Ett år - som jag tror har gjort er starkare och mer sammansvetsade. Den länken kan ingen bryta.Stor kram till dig varje dag

Anonym sa...

Hoppas nästa år blir bättre och att ni snart känner er hemma på det "nya" stället.
JAg väntar fortfarande på mailet du lovade skriva den 9 mars.
Kramar Bodil