söndag 15 mars 2009

"Tycker du om dig själv?"

Men.... jag styper på den ena frågan efter den andra. I frågeformuläret från de jag ska träffa imorgon. En del frågor lämnar jag obesvarade... som den här "tycker du om dig själv?" Vilken dum fråga, tänker jag. Tycka om sig själv? Hur då tycka om? Jag vaknar varje morgon, tittar mig i spegeln och tänker: Ja, det blir ingen bättre Elisabeth än så här.... hon duger rätt bra! Jag tror också på de värderingar jag har, vet att jag har mina fel, vill tro på mig, och min egen förmåga att komma tillbaka.
Är det vad man menar med att tycka om sig själv?
Kanske är jag helt dum, för jag fattar verkligen inte frågan!

Å jag har tusen frågor kvar....!!

12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fast kanske är inte frågan så dum? Något att grunna på? För jag tror, efter att ha följt din blogg, att du inte ägnat särskilt mycket tid åt att bry dig om dig själv, och att klappa om dig och inse vilken god maka och mor du är.

Man måste se om sig själv - och det gör man automatiskt om man tycker om sig och inser att man är viktig för sig själv och andra.

Så grunna vidare! För mig tog det rätt många år att acceptera att jag är den jag är, att sen tycka om mig tog ännu längre tid. Lättast är att hitta fel och brister.

Anonym sa...

Lycka till i morgon!
Kram Bodil

Isabelle sa...

Du har mail.

Dubbelörn sa...

Det kommer att gå bra vännen... Sluta grubbla utan ge svaren precis som de kommer.

Jag är med dig... hela vägen

Psst... men jag gillade Snälla, snälla... men kanske inte som en Eurovisionslåt ;)

Stor varm stöttande kram

Anonym sa...

Jag tänker som Bloggblad. Att det kan vara både bra och nödvändigt att ägna sig själv lite tid och tanke. Men det är också arbetsamt och besvärligt. Men du är allt värd lite möda du vackra människa. Kram

Anonym sa...

Jag tycker inte den frågan är dum alls. Det handlar om din självbild och självkänsla. Det har också med livsenergi och medvetenhet att göra.
Du tittar dig i spegeln på morgonen och tänker, det blir inte bättre än såhär. Men vad tänkte den 4-åriga Elisabeth? Kanske "Jag är bra, det här är jag, jag är bra - jag är bäst".
Någonstans på vägen tappar en del av oss denna känslan av att duga. Att tro på sig själv, sin egen förmåga, tro på sitt jag. Väldigt få av oss uttrycker "Jag är bra". Vi präglas av vad andra har för uppfattning om oss. Det är ett misstag vi ofta gör. Det rubbar vår självkänsla och vårt jag.
Tänk en gång till innan du lämnar frågan obesvarad. Tycker du om dig själv?.
Var ärlig. Lämna ett svar som är du.
Du grejar de här svaren Elisabeth.
Du är på väg, på rätt väg framåt.
Kram Nalle

Lena sa...

Det är svårt med sådanadär frågor!

Man undrar lite vad de vill ha ut, om man svarar "fel" - vad händer då?? Stor utredning??

Problemet kan ju vara att man inte har samma måttstock att mäta med, samma värde på orden, samma referenser.

Det är då man tvingas göra som du ;) hoppa över.

Lycka till idag, hoppas det går "bra" dvs att det blir rätt tyngd och vikt på frågor och svar,men framför allt att det inte är ett pappersformulär utan en människa du ska möta, en människa som kan läsa mellan raderna i det fina formuläret!!!

/Lena

Eleonora sa...

Håller med Bloggblad och Nalle. Låt inte någon annan trycka ner dig med Jante-lagen "Vem tror du att du är då"? Det ska jag säga:

DU ÄR DU OCH DU DUGER SOM DU ÄR OCH DU SKA TRO ATT DU ÄR NÅGOT!!

Lycka till och sträck på dig och nå stjärnorna idag!

Varmaste kramarna från din tillgivna Eleonora

Anonym sa...

Din blogg berör mig. Hamnade här av en slump. Jag tänker på dig och din familj

Kram från

Carina Persson

Musikanta sa...

Du kan ju svara så här:
Det är klart att jag tycker om mig själv.
Varför skulle jag INTE göra det?
Det kunde ju vara roligt att höra vad din intervjuare skulle svara på det...

Gisan sa...

Du har kommit långt som ens sitter med frågorna framför dig. Jag hejjar på dig! Kramar...

Anonym sa...

Man måste kunna älska sig själv för att kunna älska någon annan. Alla människor har fel och brister, men man måste kunna acceptera sina fel och brister och kan man inte det då måste man jobba med det och göra nåt åt det. Visst är det svårt med dessa frågor men de är nyttiga för de gör att man måste tänka ett steg till. Men om man lever efter sina värderingar då måste man tycka om sig själv

kram C