fredag 30 januari 2009

Fokus...

... på varje liten tråd som gör bra. Till mig själv så söker jag i varje ny dag någonting som kan lysa... vad som helst som kan göra dagen lite lättare.
Det är som om jag måste dra i den segaste tråden... och det tar nästan all energi jag har. Fokusera... hela tiden... bara det.

Men om jag inte skulle göra det just nu.... då skulle jag sjunka. Å det är inget alternativ. Hur livet än kommer att fortsätta...

Idag har jag Carolina.
Idag har jag vår lilla lägenhet.
Idag är det fredag.
Idag ska Pontus P få klippa sig.

..........

Igår pratade jag med SE. Men jag ringde "fel tid".... det vill säga precis innan lunch. (Jag har ringt "fel tid" många gånger nu....!) Han var inte på dåligt humör, men jag hörde ju.... inte var det med den där glada skrattrösten som han svarade på mina frågor... utan lite korthugget och frustrerande... han hade ju inte fått mat än! Vilket han upplyste mig om flera gånger....
Men jag tyckte det var svårt att prata med honom igår. Svårare än vanligt. Jag vet inte varför... och idag hör jag hans röst hela tiden... som ett eko inom mig. Det är tufft. Jag vill inte det... och det gör ont.
"Vad gör du då?" ekar det.

Då måste man dra i den segaste tråden....

..........

Läkarämnet.
Han ringde inte upp på avtalad tid.
Jag fick ringa och söka honom igen.
Han ringde senare och stressade igenom ett samtal på två minuter.
Han frågade om jag hört något från f-kassan.
Han hade glömt tidigare möten och förslag.
Han förlängde sjukskrivningen.
Han frågade inte ens hur jag mådde.

Jag blev bara ställd.... och kände mig både dum och tom när vi lagt på luren. Ilskan och besvikelsen kom sen... hur går jag vidare nu då? Jag vill inte orka det här själv...

Läkarämnet. Inte ett dugg heller...

8 kommentarer:

Unknown sa...

Du beskriver den tråden så bra med Dina ord...!!!
Du är så klok, och så stark!

Det känns som om ditt samtal med SE, minnet av det...ekar som i en avgrund på något sätt...jag vet inte vad jag fick för mörk känsla...därför är du ju så himla klok, och stark som...behåller FOKUS!

Hoppas Pontus får en fin frilla idag :-)))
Jag måste köpa en ny trimmer, den börjar bli slö...Pälsklingarnas pälsar växer såå...!

Den där doktorn lät ju som: Hurvardethärdåjagkännerdetjagmittnamnär...Sådär får man som doktorn bara INTE vara!

Hoppas Du får en dag med lite roliga humorstänk i, och en och annan solstråle i dina gardiner. och lite fredagsfika kanske :-)
Jag ska dricka lite kaffe nu, och logga ut mej från sfärerna, det pep ett sms i mobilen också, så jag kanske får sällskap över kaffetåren :-)


Varm Kram
från Eva

Eleonora sa...

Vilken bedrövlig läkare du har. Finns det ingen chans att du kan få byta. Enligt socialförsäkringen kan man ju få byta hur många gånger som helst. Jag har bytt en gång i höstas och har nu en supergullig läkare som nästan alltid är tillgänglig.

Gör ett försök, det är ju jätteviktigt att man kan känna förtroende för sin läkare och att man kan få den hjälp man behöver. Byt tills du är nöjd! Det är en rättighet du har.

Visst är Dalarna underbart, men jag föredrar ju vår och sommar om jag får välja. Kanske delvis för att jag får allergisnuva av SNÖ. Har du hör så larvigt? Men så är det.

Hoppas du kan få en fin helg. Sänder i alla fall med en massa kramar som du även kan dela med dig av till Carro. Kraaam

Anonym sa...

Du ta och kolla upp om den där läkaren har en mailadress eller skriv ett vanligt hederligt brev skriv vad du ansåg om samtalet och hur du mådde efteråt och vilken hjälp du vill ha.
Läkaren än om man tycker han borde veta bättre så kanske han inte förstår hur patienterna känner sig och då måste man tala om det!

Ibland så måste man tala om att man vill ha hjälp och vilken hjälp man vill ha för att få den!

Ha en mysig helg!

Anonym sa...

Jag tänker mycker på er Elisabeth.

Kram
Johanna

Anonym sa...

Det är en underlig doktor du har. Så får en läkare inte uppträda. En idé är kanske att ringa upp sköterskan och påtalar hur samtalet var, eller rättare sagt inte var. Hon får i sin tur prata med läkaren. Han får ringa upp igen. Det gäller ju din framtid och inte hans stressade vardag. Du ska veta hur de tänker ang. dig. En läkare har ju en journal att titta i och får inte glömma vad som sagts. All denna ovisshet gör ju att du får mer oro i kroppen. Du ska inte behöva ha några frågetecken som står och väntar på svar. Din sista undring i detta inlägg måste du kräva ett svar på. Alt. är att du byter doktor. Du behöver en plan för dig, som du själv är med och bestämmer, ett år framåt. Så du vet vad som kommer att ske. Att leva så i ovisshet som du gör nu, gör inte saken bättre. Det borde doktorn veta.
Att fokusera på nuet är svårt, därför gör du så rätt i att ta fokus på de små tingen som lyser just nu.Du har Carolina, den ljusaste tråden av dem alla. En sån fin tjej.
Kramar Nalle

Annela sa...

Usch, vilket bedrövligt läkarsamtal. Han borde genast byta jobb till löpande bandet på nån industri.
kramar, vännen...

PS Jag har vidarebefodrat dina fina ord till sonen. Han blev så stolt och glad.

Anonym sa...

Tack för dina underbara ord hos mej!
Att du har ett sånt varmt hjärta och stort hjärta framför allt. Dina ord gjorde mej så glad. Tack snälla du!!!/Stor kram

Anonym sa...

Tack söta söta du för att du skriver så fina kommentarer hos mig så jag blir alldeles röd om kinden och får tårar i ögonen,, Du lyfter mig också kära Elisabeth :) Din blogg,,,du,,dina ord,,,bara du helt enkelt, som du är ,,,lyfter mig :)

Kraaaaaaaam