lördag 31 januari 2009

Demens...

... detta för mig så förhatliga ord. Denna stämpel av sjukdom som jag ännu inte kan sätta på min älskade därborta. Känslomässigt, och i den vardag som måste överlevas så är han ju bara "någon annanstans" just nu.... så måste det få vara.

Men det logiska tänket... ja, det finns ju där ändå. Hur jag än värjer mig... så någonstans så sipprar det på.... i ett slags parallellt vardagligt och grymt universum så vet jag ju... han är dement.

Idag, nu på morgonen, blev det extra svårt. Som en bomb som exploderade och öppnade upp det logiska tänket på vid gavel.... när jag läste om en av vår tids största idrottsmän.... Ingemar Johansson. Han dog inatt...
Han var också dement.

Det är verkligen tid för en lång lång resa.... så har det varit länge nu. Varje dag.

Jag tänker på Ingemar Johansson.... jag tänker på SE. Två världsmästare på sitt sätt...


http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/00844/ingo_844361l.jpg

6 kommentarer:

Gisan sa...

Mina tankar går till dig och önskar som vanligt att jag fanns närmare dig geografiskt. Jag vill finnas hos dig en sån här dag. Stora kramar...

Anonym sa...

Så fint skrivet av dig..två världsmästare på sitt sätt..
Ha dé!/Kram

Anette sa...

Jag tänkte också på dig och SE när jag hörde om Ingo. Många kramar till er speciellt idag

Anonym sa...

Det Ingemar Johansson och din SE går igenom benäms som samma sjukdom.Visst. Men den sjukdomen har många ansikten. Ingemar fick många slag mot huvudet, om det kan framkalla sjukdom senare i livet, vet jag inte. Men det som går under samma benämningar har oftast inte helt lika förlopp eller orsak. Det är otroligt sorgligt det som hänt dem båda (med flera) en tung sjukdom att bära. Men kom ihåg att SE är inte sjukdomen. SE är SE. Din världsmästare. En man som fortfarande står på plats nummer ett på pallen i ditt hjärta. Han är inte sjukdomen, han bär den. Så när du känner att du inte kan sätta "ordet" på SE även om du så sant vet det. Så gör det inte. Se det istället så att SE är SE, han är inte sjukdomen han tvingas bära.
Kramar Nalle

Bloggerskan sa...

Fin artikel idag om Ingo och hans sjukdom i Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4304131.ab

Anonym sa...

Ja, jag läste det på löpsedeln ikväll när jag var och handlade,,,fy,,,
men det var underbara ord av dig :) Två världsmästare på sitt sätt :),,det känns fina ord att läsa,,

Kramar