fredag 14 november 2008

Mardrömmar...

inatt igen....flera stycken. Jag sover så himla dåligt ändå... varför kan inte mardrömmarna hålla sig borta? Vaknar och vågar knappt kliva upp ur sängen och tända lampan. Nästan varevigaste natt har det varit så nu... och ibland låtsas jag, lite barnsligt kanske, att jag har makten att kunna bestämma att... inatt... då ska jag drömma om någe roligt... om lyckliga saker med mig och SE. Det funkar förstås inte... och jag har börjat gruva för nätterna.

Men hela livet är ju som upp- och nedvänd konst nu. Att befinna sig i ett helt nytt liv, men med samma vardagliga rutiner som alltid har funnits, det är som att lära sig gå igen. Nästan.
För det är fortfarande mitt liv... samma jag... samma Elisabeth. Men ändå så förändrad... och så utan.
Och det är en himmelsvid skillnade mellan att diska MED en Sven-Erik i sitt liv... och att diska UTAN en Sven-Erik i sitt liv....

Kanske är det därför jag drömmer så illa...

..........

Igår var det storplugg här hemma. Carolina har stort kursprov i Historia nu på morgonen... och vi, för en mamma måste ju agera viktigaste bollplanket vid sådana här tillfällen, vi satt till sent igår kväll och bollade frågor och svar om både medeltid och renässans. Å fast jag helt säkert, där vid köksbordet, visste vem Maciavelli var... så fråga mig inte nu!

Jag håller tummarna för henne idag...

9 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

KRAM!
En stor. En lång och så ofta det behövs skulle jag vilja krama dig.
Det får bli en kram i tanken. Och vetskap att det finns folk som tänker på dig . För det gör jag, vännen.
/Lallis

Anonym sa...

Att mardrömmar kommer är kanske inte så konstigt i ditt liv just nu. Och hur man slipper dem vet jag inte.. men kanske att meditera fungerar förutsatt att man kan tekniken. Jag vet inte, jag kan inte men en idé i alla fall.

Anonym sa...

Inte kul det där med mardrömmar. när jag hade en sån där period lät jag en sänglampa vara tänd, det kändes bättre. Dessutom så lyssnade jag på lite musik som gjorde mig lugn innan jag skulle sova. Meditera går också bra - bara tänd ett ljus och sitt stilla och titta in i lågan, hur enkelt som helst. Då blir du lugn i kroppen. Försök att inte tänka på det så mycket - lura hjärnan lite så ska du se att trevliga drömmar kommer tillbaka. Kram till dig!

Gisan sa...

Jag tror att mardrömmarna kanske beror lite på fullmånen och sen givetvis på allt som ligger under ytan hos dig. Det är inte konstigt även om jag önskar att du slapp dem. Kramar...

Unknown sa...

Härligt! Vad starkt gjort att orka fokusera på Carolina. Det är klart att provet går bra med sån fin hjälp från dig.

Jag blir så glad och tacksam över att du är en så fin mor - för det är du. Carolina är inte så pjåkig dotter hon heller vad det verkar :-) Misstänker starkt att det hänger ihop.

Min relation med min mor har aldrig varit bra - så njut av er fina relation. Jag myser med er i den.

Håller med Katarina angående mardrömmarna. Det är verkligen inte konstigt att du har dem. Hela din tillvaro är uppochned vänd och allt du trodde var sant - är det inte längre.

Kämpa på - jag tänker på er dagligen.

Kramar till er alla!

//Harriet

Bloggblad sa...

På ett sätt är det kanske bättre att drömma en mardröm och vakna till nåt bättre - än tvärtom. Jag minns en natt för länge sen, då jag drömde att allt var bra, mina bekymmer hade varit i onödan, allt var som det skulle - såååå ledsen jag blev när jag vaknade.
Jag har också väldigt ofta mardrömmar. Hemska. Och en bok som jag slår i för att förstå vad de betyder... ibland är det lätt-tytt, och då försvinner just den sortens dröm... sen kommer nästa...

Anonym sa...

Förstår att det är himmelsvid skillnad på MED och UTAN.

Jämför med mitt liv innan jag gick in i väggen och efter...

Fast i ditt och mitt fall så går det ju inte att jämföra... jag ville ha fram ett annat jag... och du vill ha kvar det "jag" du hade tillsammans med SE.

Livet är inte lätt alla gånger.

KRAAAM!
Trevlig helg!

Anonym sa...

Usch! Ja, mardrömmar har jag också då och då,,,och det är riktigt hemskt,,, ännu värre då man vaknar och är själv,,, känner igen mig i nattens maror.
Men visst tror jag ändå att det funkar att intala sig att man ska drömma söta drömmar på kvällen när man lägger sig,,,, öva öva öva - meditera över vackra saker innan man somnar.

Kramar i massor.

Vida sa...

Tror precis som du skriver att alla mardrömmar hör ihop med allt annat som känns kaosartat men jag förstår om det inte känns som om det är det man behöver när man redan sover dåligt...

Kramar från Liv