tisdag 15 juli 2008

Samla ihop mig...

... var jag tvungen att göra imorse. Igen.

Jag har märkt att somliga dagar nu, så vaknar jag ledsen... redan när jag slår upp ögonen så känner jag gråtet som bara vill bubbla upp. Tungt och lessigt... och jag vet inte ens varför. Att jag sover lite, och oroligt, så har det ju varit ganska länge... så det kan ju inte vara det, tänker jag. Att jag har börjat drömma om hus allt oftare... kan det vara det? Jo, jag drömmer ofta om hus nu... hus i alla möjliga former och storlekar... och där det alltid händer olika saker i varje dröm.
I "livet förut" så drömde jag också om hus ibland... men då var det alltid ett och samma hus... muminhuset (!).
Men jag vet inte om det har något att göra med det lessiga.... och det är tungt att måsta "samla ihop" sig då.... dra det djupaste, verkligen det djupaste andetag man kan, säga till sig själv på skarpen... att nu... nu ska det bli en bra dag! Det funkar de flesta dagar....

..........

Idag har vi inte gjort så mycket alls... Carolina och jag. Varit på långpromenad (med viktiga tänk och prat om livet nu...), och ätit middag hos mamma och pappa. Det blev inte mer av den här dagen... men bra ändå.

.........

Sorgligt nog.... igen då. Det blir ingen Åsele Marknad för oss i år heller... se http://himlastigen.blogspot.com/2007/07/allting-har-ett-slut.html

SE:s mamma bor ju i Åsele (16 mil härifrån Umeå) och hade så snällt erbjudit att vi fick komma och bo hos henne... hon skulle t om betala bussbiljetten om vi kom!
Men jag har måst inse... vi har helt enkelt inte råd... och hur jag än skulle ha kunnat gjort nästan vad som helst för att Carolina skulle ha fått komma iväg... bara för att ha roligt, och gå på marknaden som hon alltid gjort... så var jag tvungen att säga till henne: Carolina, det går bara inte... hur jag än skulle vilja trolla... så går det inte!! Vi kan inte åka i år heller...
Hon förstod, sa hon.... men nog såg jag hur ridån gick ner...!

(Å det är sådana här gånger man känner sig som den sämsta mamman... gud, jag hoppas med hela min själ att det kommer nya tider... snart!! Löftet som jag gav henne då... kunde jag alltså inte hålla! Det är tungt.)

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Att drömma om hus... det handlar om personligheten... om din person. Intressant... jag drömde i många år att jag flyttade, flera gånger per vecka, och när jag fick veta vad drömmen betydde, slutade jag att flytta om nätterna. Jag köpte en drömbok som är himla intressant, inga färdiga lösningar, men man får tips om vad drömmar betyder. Och hus finns det flera sidor om.

Anonym sa...

Visst är det konstigt med alla drömmar.Själv drömmer jag ofta knepiga drömmar och jag är alltid ung i mina drömmar.Drömmer ofta om mina nära som inte lever längre och ibland känns det lite olustigt.
Förstår att det känns tråkigt med att inte kunna åka till marknaden.Det kommer flera år som ni kanske kan åka. Nästa sommar kanske din dotter orkar sommarjobba lite så ekonomin blir bättre för er. Tänk vad trist det är när pengarna måste styra.
Tyvärr är livet också så att allt blir sällan som man vill och tänkt sig än hur mycket man planerar och vill.Det har jag funderat mycke på de sista åren. Jag har faktiskt slutat med att planera så mycket för framtiden, försöker leva i nuet
tycker att besvikelse kostar på så mycket när det inte blir som jag hade tänkt mig.Jag vill väldigt mycket men numera stannar det just med att vilja o drömma jag orkar inte riktigt med som förr heller.
Förstår att det känns tungt för dig att vakna ibland på morgonen, din ryggsäck är tung fortfarande jag hoppas den lättar och det blir lite gladare att vakna på morgonen.
Vi bor ju ganska nära varandra som jag förstått och kanske vi skulle kunna träffas nån gång i stan och ta en fika?
Må så gott,nu ska jag försöka sova en stund till
Många kramar ewa

Christina sa...

Elisabeth, du tappra kvinna och goa vän.
Du kämpar varje dag och det är så ledsamt att man inte kan göra något för att lätta din börda.
Du finns i mina tankar varje dag.

Jag önskar så att ni skall ha det riktigt gott, du och Carolina för det är ni så väl värda.

Jag skickar upp lite solsken till er och hoppas att dagen blir en snälldag.

Kramkram

Anonym sa...

Minns när jag var sjukskriven och Janne just börjat med sin firma...inga kex blev det den sommarem...ungarna minns det än i dag. Vi brukar ta med fikakorg på stranden när vi är och badar, med vaniljrån och ballerinakakor men den sommaren nöjde vi oss med saften./Stor och varm kram alltid till dej!

Anonym sa...

det är tufft att inte ha råd, men det kommer nya dagar, ni har varit till stockholm, det var ett äventyr det också, å marknaden står kvar, kanske ni kan börja spara tillsammans, en tia i veckan, blir iaf 1000 kr på er var på ett år..just att spendera till nästa år..jag har börjat lägga undan alla småpengar,och alla tior..bara för att en dag kunna göra ngt av dem, då jag behöver dom..ett litet enkelt sätt...men blir en del på ett år. Kan det vara något för er? Kram och sänder mer sol...och önskar dig en bra dag, och du! Det är jättebra att gråta..man måste gråta..sen är det faktiskt så att det är tillåtet att låta andra hjälpa när man har det tufft..(tänkte på svärmor, för hon ville nog träffa er bara)kram igen..

Isabelle sa...

Åh vad jag önskar att jag kunde ta er till den där marknaden. Om jag bara kunde så skulle jag! Det kommer bättre tider. Jag vet att det gör det, så håll ut. Stora kramar!

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Det är så förståeligt att det är ledsamt och tungt just nu. Jag förstår (som mamma) hur maktlös och hjälplös du kan känna dig men... Du gör allting så bra! Du ÄR duktig!!! Men... Jag hatar att använda ordet "duktig" därför att det är just "duktigheten" som ibland tar kål på en själv, att man liksom inte har mer "duktighet" att använda sig av... Så kanske man ibland ska bli lite "oduktig", spar "duktigheten" till dotra, jag förstår att hon behöver den och att du behöver den till just henne men i övrigt så kanske du skulle ta och ställa dig och skrika lite, så där bara rakt upp och ner, stampa med fötterna i golvet och kanske kasta en tallrik eller två, ägg och ketchup är bra oxå eller som du vet så har jag personlig erfarenhet av köttfärssås (ler). Jag tror att även om jag har tagit i med lite ytterligheter här (fast kanske inte) så vet du vad jag menar. Somliga av oss har svårare än andra för den där "oduktigheten" men kan behöva den minst lika mycket.

Stora kramar på dig vännen min och låt inte ledsenheten gå för långt innan du ber om hjälp med den. Tänker på dig och skickar all omtanke och värme som jag bara kan uppbringa!

Anonym sa...

Tråkigt att höra att ni inte kommer iväg! Men jag förstår hur det är att inte få pengarna att räcka till allt man vill göra, tyvärr.
Hoppas att allt ialla fall kommer att bli bättre så småningom.
Du skulle ju maila bilder på stugan!!! Gör det
kram c

Bloggblad sa...

Jag googlade på Tony Crisp och hittade boken på tradera... men hur man handlar där vet jag inte. Det är en pocketbok för 50:- som jag köpte för några år sen.

Drömlexikon av Tony Crisp på Tradera. Uppslagsverk & Lexikon ...Köp och sälj Uppslagsverk & Lexikon | Böcker & Tidningar i spännande auktioner på Tradera. Utrop från 1 krona, lägg ditt bud idag!
www.tradera.com/Dromlexikon_av_Tony_Crisp-auktion-65982896 - 21k -

fideli sa...

När jag läser här, alla dina ord om hur ni har det är det så mycket jag känner igen, så mycket som är lika och ändå olika. Det är lätt att säga att man förstår och vet hur det känns men jag gör verkligen det, på många sätt. Orden, vi har inte råd har jag levt med alltför länge och gör fortfarande, det är inget man direkt vänjer sig vid men det blir lite lättare för varje år som går...inte roligare på något sätt. Önskar jag kunde säga något som skulle underlätta för dig men jag kan inte det bara skriva att jag vet hur det är...alltför väl.

Jessica sa...

Visst känner man sig som den värsta människan i världen när man inte kan göra det man lovat sina barn. Kan tänka mig att det är ännu jobbigare när läget är som det är för er just nu. Drömmar e underliga!! Hoppas att dina betyder att du ska få en bättre period.
Stor kram

mossfolk sa...

Hm, man blir inte lycklig av pengar, heter det ju, men nog sjutton blir livet så mycket lättare om ekonomin är bra!
Trist att ni inte kom iväg, men det kommer förstås fler år, och utflykter har ni ju redan varit på.

Det där med drömmar är riktigt intressant. Det sägs ju att man drömmer varje natt även om man inte kommer ihåg det när man vaknar... Jag minns då bara när jag blivit jagad eller fallit och det händer rätt ofta i perioder.

Hoppas att dagen varit bra och att morgondagen blir detsamma!
Kramar

Anonym sa...

Så tråkigt ni inte kunde åka upp dit.. finns det inga andra som kan hjälpa och ta upp ur sina börsar?
Marknad var jag på i veckan, Kiviks Marknad.. en folkmängd som heter duga.. nästan lite för trångt.
Drömmer gör jag oxså, konstiga drömmar.. i natt tillbringade jag natten med min pappa, som inte finns i detta livet längre.. Skrämmande, men samtidigt underligt och gott på något vis.
Själv sitter jag med en dunderförkylning nu, ja som nästan aldrig blir sjuk, säkert 5 år om inte mer sedan sist.. Ont i hela kroppen, munnen, retig i hals, skallhosta, nästäpp.. ja allt som hör till:-(
Hoppas ni finner någon lösning så ni kan ta den där trippen till "Uppe där" .. kanske finns det människor med gott hjärta som kan hjälpa.. hade ju varit fint.
jag vet det där är så himla jobbigt att inte ha råd ..
Kramar

Anonym sa...

Så tråkigt att behöva göra din dotter ledsen. MEN - jag tror hon hade blivit besviken om hon kommit dit. Det är ju vid sådana tillfällen man märker att en situation ändrats. Det här var ju en "hela familjen gren". Dags att hitta nya saker att göra - och tänka med glädje på de tider som varit.
Drömmar är alltid intressanta. Att du drömmer om olika hus och olika rum är ju inte konstigt. Vad jag lärt mig om drömmar är att hus representerar en själv. Och du är ju i en sökande fas just nu. Hur hitta ett sätt att gå vidare, hur kommer mitt liv att bli, hur är det med hälsan, vill jag göra det eller det, eller orkar jag överhuvudtaget att forma om mitt liv. Drömmarna hjälper oss att bearbeta våra liv för att kunna gå vidare. Jag blir så ledsen att höra att du har problem med ekonomin. Det är ju inte gratis att ha en anhörig på särskilt boende och samtidigt betala egna hyran och maten och allt annat. Hoppas på en bra lösning för dig. Du är värd allt gott här i livet!

Anonym sa...

Precis som du redan fått veta så handlar drömmar om hus om dig och din personlighet. Eftersom det hela tiden är olika hus skulle jag (med viss försiktigthet) tyda det som att du känner en osäkerhet. Kanske har du en identitetskris. Vågar inte vara så säker eftersom jag bara läst ett par av dina blogginlägg.

Kram

Peter PC Carlsson

Cecilia N sa...

"Jaså, det är dags för husdrömmar nu igen" tänker jag när det kommer en sån period. Det brukar betyda att det är något nytt på gång i mig och livet.

Och det är så spännande att det finns en massa rum som jag inte känt till i de där husen. Rum som jag gillar. Eller ibland att jag vet att det finns rum och funderar på hur man kommer dit. Eller att jag ska vattna blommorna i de där avlägsna rummen som jag sällan är i - varför är jag inte i dem? De är ju trevliga inser jag när jag kommer dit. Och de sedan länge ovattnade blommorna ser förvånansvärt fräscha ut.

Det senaste "på banan" är kök med MASSOR av spisar.