fredag 27 juni 2008

Hennes mage...

... strejkade inatt igen. Carolinas....Med kramp och illamående. Så vi satt uppe till tre inatt... då det värsta hade gått över, och hon kunde gå och lägga sig igen.
När det var som värst tänkte jag att vi kanske skulle vara tvugna att åka upp på akuten igen... hur skulle jag fixa det? Med lilla barnbarnet här...?

Jag tror att gårdagen blev för mycket, och för stressig för henne. Under tiden som jag var på försäkringskassan så hade hon städat hela diskat, dammsugit, dammtorkat och skurat hela lägenheten. Hon ville ju göra mig glad... lill-gumman.

Sen gjorde hon middag - spagetti och köttfärssås.... (jag borde ha stoppat där...!)

För sen hade hon bestämt att hon skulle ha en helkväll med lille David... (mitt lilla barnbarn) och han skulle sova över här... och de skulle ha busigt och kul...
- gå till lekparkerna..
-gå och köpa godis..
-spela dataspel..
-göra chokladbollar..

... och idag skulle de fortsätta med bus och kul.

Men nu har jag sagt ifrån. Jag tar hand om David och hon ska vila! För jag förstår ju... det har blivit för mycket för henne... för mycket måsten och krav, och vill räcka till...och inatt... hennes kramper och gråt var bara... ja, det var tufft. Hon har haft det så här tidigare, men vi har bara varit tvungna att åka till akuten en gång... då konstaterade läkaren magkatarr. Hon är som sin pappa.. hon stressar inom sig, man ser det inte. Nu fick jag mig en riktig känga av insikt igen... hon SKA inte stressa!

Nu är en ny morgon... hon får sova ut. Jag och lille David får hitta på något.... NU! Han sitter och väntar... (därav lite stressigt skriv nu!)

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Stackars lilla duktiga tjejen... Och den duktiga lilla mamman...

Kram!

Elzie sa...

Åh vad gulligt av henne att vilja göra mamma glad. Men kan förstå att det blir för mycket. Hon är som mig, din flicka. Har också ofta magkatarr p g a att jag går och håller saker inom mig. Hoppas att magen blivit lite bättre idag. Och att du fått en fin dag tillsammans med lilla barnbarnet - trots allt!
Kram Elzie

~ Eva ~ sa...

Hoppas att Carolina mår bättre nu...

Kram från Eva

Anonym sa...

Stackars Carolina som har så ont i magen.Har ni provat Dr Kousa´s vetediet. Ett slags flingor som man tillsätter vatten, blir som en gröt och känns skonsamt i magen vid magkatarr.Brukar finnas i vanliga matvaruaffärer.
Hoppas på en bättre dag imorgon.
Varma kramar Nalle

Gisan sa...

Oj så jobbigt för både henne och dig! Jag hoppas att det lugnar sig under helgen. Kramar...

Anonym sa...

Hejsan hej på dig!!
Tackar för din kommentar och jag är glad att du blev lite gladare av att kika in i min blog.
Det är lite det som är tanken med min blog, att få folk att tänka efter...
Jag förstår av det jag läste på din blog att du har det lite jobbigt, lite och lite, allting är ju relativt, men du förstår vad jag menar...*ler*

Jag kan ju inte ens säga att du har ju i alla fall en fin sommar, för det var vi ju inte..*skrattar*

Ha det bra och sköt om dig!!

Anonym sa...

Usch ja, det där med magkatarr är inte kul,,,jag har gått igenom det, men det blev bättre när jag gjort gastroskopi och fick Losec,,,nu försöker jag att tänka både på stressen och maten,,, mycket kokt mat, och inte för starkt,,ja, välling och som "anonym" sa Dr Kousa´s vetediet är jättebra,,, man ska äta ofta och lite åt gången,,,mjuk len och kokt mat,,,inte kryddigt och stekt,,,men det där vet ni ju säkert redan.
Men det är verkligen svinont!!! jag låg ibland på fyronfot på golvet och bara skrek,,, hua!

Anonym sa...

Känner igen mig själv i Carolina, det där med stressen. Jag hamnar ofta i den situationen själv att jag ska hinna med för mycket, man tror att man orkar och klarar av allting men sen tillslut så säger kroppen stopp och då brister allting. Man vill vara stark men ibland så orkar man bara inte.Men det är jätte bra att du verkligen säger stopp åt henne, du gör ett jätte bra jobb elisabeth!. Kram //Rebecka