lördag 8 mars 2008

Kaffekoppsbilden...



.... som det var då.

En kaffe med mjölk till mig...

En kaffe utan mjölk till Sven-Erik...

En kaffe med grädde till Carolina..

... som det inte är nu.

Idag har jag och Carolina haft en bra dag. Vi åkte ned på stan... strosade i affärer, gick och fikade... och pratade. Men vi hade bestämt att inte prata om allt det tunga och svåra här hemma... utan prata om kläder, smink, fika, skor... ja, om det som vi såg just då!

Det gick riktigt bra... och vi hade trevligt. Carolina provade 1400 par skor, testade 750 sminkpryttlar, tittade på en ziljon vårkläder, sprayade på sig 14 olika parfymer... och fikade dyrt...

Hennes mamma provade inga skor, fattade inte ens vad hälften av sminket skulle användas till, tittade på reakläder, provade en parfym... men fikade lika dyrt...

En bra stund... som gjorde en bra dag.

Imorgon ska vi ut på ett annat äventyr... ett litet myrsteg.

Tack Gud.... det blev bra idag. Sen att jag blev lite ledsen när jag såg kaffekoppsbilden... ja, det är ju så det måste få vara ett tag nu. Inte tre längre... bara två nu.

17 kommentarer:

Christina sa...

Det är så bra att ni gör sådana saker, allt som man tycker om skall man göra.
Kanske lättar det upp det hela och då är det bra.
Man behöver ju inte handla allt man ser, att bara fönstershoppa är avkopplande.

Min vän, önskar att ni får en varm, go, mysig och snäll helg
Varmaste kramar, alltid

Anonym sa...

Så glad jag blir att läsa om er dag på stan!
Carolina behöver göra de där typiska flicksakerna och du också för den delen. Kan tänka mig att du mådde bra bara av att se henne lite gladare.
Tre koppar kaffe som inte längre är tre utan två förstår jag mycket väl.
Det tar tid att vänja sig...
Hoppas helgen fortsätter lika bra. Kram!

Anonym sa...

Underbart att läsa att ni haft en bra dag! Njut av varje liten stund av glädje som tittar fram. Hoppas dagen idag blir lika trevlig.
Det kommer alltid att finnas bilder, sånger ,ord m m, som påminner om en tid som varit. En fin tid. Försök se det så, fina minnen är bra minnen.
Kramar Nalle

Anonym sa...

Nu är det lördagmorgon, eller rättare sagt förmiddag. Du kanske sover ännu? Jag vill bara smyga in och önska en bra kvinnodag och en skön helg. Jag smyger ut igen och hoppas att jag inte väckte dig.
Många varma kramar! Ingrid

Anonym sa...

Spelar ingen roll att det är myrsteg, det är viktigt att bryta det tunga ibland. Viktigt för Carro o dig. Låt det ta tid, men försök att bryta ibland precis så där. Smart att innan bestämma att inte prata om det svåra, jätte bra! En liten bit på väg
ci

Eleonora sa...

Elisabeth min vän - är det OK för dig om jag ringer på din mobil?? Vill fråga så mycket som jag inte vill ta upp i en blogg. Kan vi ha kontakt telefonledes?
Hoppas lördag och söndag blir lika fina som gårdagen med allt trevlig som Carolina och du hittade på.

Här har vi sol idag och jag ska fortsätta sola /på balkongen denna gång/ inlindad i filt /ej baddräkt längre/ - ha det lika skönt du. Kramar med XXX o OOO

Isabelle sa...

Så glad jag blir. Ett litet andningshål, ett uns av påfyllnad. Du är så duktig som som sakta men säkert tar dessa myrsteg.

Ett steg i taget, en minut i taget och så andas. Du kommer att klara det här min vän! Du är så duktig.

Önskar dig en fin lördag! Stor kram!!

bollebygdsbo sa...

Jag hoppas att era myrsteg leder till något bra.

Kram till er

Tussegumman sa...

Skönt att ni fick en bara dag du och Carolina. Det är guld värt att få sådana gyllene tillfällen då och då för att få kraft till att fortsätta erat liv. Småsmå steg och se att de håller. Elisabeth skynda långsamt det är viktigt att få till så många sådana här tillfällen! Ha det gott min vän hoppas ni känner att jag finns här för Er! Många Kramar till dig och Carolina från Tussegumman

Turtlan sa...

Men jag tyckte att kaffekoppsbilden värmde! En fin bild!
Visar att vi alla är unika personer. Varje människa är unik! Sen så väljer vi kaffe numera på olika vis också! Förr drack väl de flesta Kaffe, nu är de tusen och en varianter på vårt kaffe.

För min del är det kaffe med mjölk till vardags, sen en härlig cappuchino vid festligare tillfällen!

Bloggblad sa...

Heja på! Det är de små myrstegen som leder framåt - till en ny och annorlunda tillvaro. Skönt att ni kunde slappna av.

Anonym sa...

Jag gläder mig åt att ni fick en härlig dag tillsammans. Det behöver ni. Ett myrsteg är också ett steg. Det tar tid så är det bara. Vissa saker måste få ta tid. Då är det bra att det går med myrsteg. Många mysterg små.... Kramar.

Anonym sa...

Vad härligt att ni fick er en fin dag tillsammans på stan. Och eftersom jag också är mamma till en 17-årig tjej så förstår jag precis det där med att titta på "en ziljon" kläder. Men det är härligt att de fortfarande vill gå med mamma på stan! Och inte enbart för plånbokens skull...
;-)
Ha en fin fortsättning på helgen!

Anonym sa...

Låter som en bra och välbehövd dag. Det går att låta glädjen vandra med sorgen, ett litet tag i alla fall.

Anonym sa...

Det är skönt att ni ändå kan njuta av dagen!
Trots att ni inte är tre längre som du säger...även om du kommer att alltid ha sorg i hjärtat så kommer det att kännas bättre och bättre...tror jag iallafall. Det måste du också tro, då blir det så!
kram!

Anonym sa...

God morgon Elisabeth. Skickar en kram med önskan om en fin dag idag också.Nalle

Gisan sa...

Att gå från tre till två är givetvis tungt. Särskilt när din nummer ett fortfarande finns, men ändå inte. Det är något jag inte ens ger mig in på att försöka säga att jag förstår. Men det låter som en bra stund på staden. Jag önskar er många fler såna bra stunder, var de än må vara någonstans. Stora kramar...