onsdag 5 december 2007

Dåligt samvete...



... måste vissa i den här familjen gå omkring med!

"Det dåliga samvetet bor i en tom chokladask."
(Ruth Gottberg)

Åtminstone om man tittar på innehållet i vareviga chokladask som köps in, för att även andra i den här familjen ska kunna få njuta!! Från den ena dagen till den andra så har innehållet krymt från full styrka ned till.... ja, kanske en eller högst två små övergivna bruna bitar. Va? Vem, eller rättare sagt, vilka är så himla godis-ego? Å vem... vem skulle jag vilja veta, lämnar ALLTID kvar de där bitarna som ändå ingen vill ha...? Vareviga gång...!!

Det verkligt märkliga är att ingen, absolut ingen, i den här familjen har ätit den minsta lilla bit när jag försöker "finna den skyldige"! Helt otroligt...!

Igår köpte vi en stor chokladask.... som jag gömde (ja, skulle jag hinna vara med så...) längst ned i kylen, under äggkartongen! Ikväll tänkte jag ta mig en liten bit, eller två.... visste att det fanns, för nu hade jag ju gömt asken ganska bra, tyckte jag! Men... blev jag stum, eller???? Chokladasken låg fortfarande kvar där jag hade gömt den..... men allt som fanns kvar när jag lyfte på locket var.... två bitar!! Två bitar... igen!! Ja, men.... vad i...?

Så nu sitter jag här... rätt pjutt på somliga... och önskar att det dåliga samvetet ger sig till känna både här och där hos de smygande chokladegoisterna som bor i den här familjen!!

..........

Annars har det varit en ganska lugn och bra dag... inga större händelser eller förändringar! SE har sett på teven en stor del av dagen... och jag har donat och fixat här hemma. För SE är ju teven ett stort sällskap nu.... och så är det ofta med de som är dementa... att de tycker om att se på teve, för de kan bara sitta och ta emot och behöver inte prestera något själva. Så har de på geriatriken förklarat hans myckna tv-tittande nu ... och än om jag har vant mig vid att han gör det så så ofta nu... så ser jag ju också en SE som i tiden innan nästan aldrig tittade på teve. Det känns konstigt... och lite ledsamt...!

En vacker dag är en gåva... jag hoppas ni alla får den imorgon!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Dåligt samvete är bara onödig energi o de ska man inte ha.

Nu öppnade jag en blogg igen =) ja vet jag är makalös men de e jag de.

Kram
http://redlipz.bloggagratis.se/

✿Ewa sa...

hahaha! Jag veeet hur det känns att bli snuvad på konfekten. Och så välgömd som den var *L*.

Kylskåp är inget bra ställe. Gör som jag gjorde sist, göm det mitt i den rena tvätthögen. Inte ens jag hittade ju det det gömstället :).

Ha en skööön dag! Kram

Gisan sa...

Jag förstår att det måste vara svårt att se den otroliga förändringen hos din älskade. Någonstans kan jag dock förstå hur det kan bli så för honom och andra med hans diagnos. När jag har mina sämsta perioder så är det lätt att fastna vid TVn, just för att man inte behöver tänka själv.
Jag önskar jag kunde titta över med en choklad kartong till dig nu med lås på. Så du verkligen fick ha den ifred. Stora kramar...

Ingrid sa...

Då har jag det bättre än du, för maken är en väldigt dålig "letare". Det jag gömmer får jag ha ifred. Själv älskar jag Aladdin och plockar först och främst till mig de där med körsbärslikör. Jodå, jag lyfter på mellanlägget och nyper de som är i undre lagret också.

Många kramar till dig och en önskan om en fin onsdag! /Ingrid

Eleonora sa...

Choklad ska nog inte förvaras i kylen - ta och göm asken i linneskåpet! Det gjorde jag på den tiden alla fanns hemma. Och ingen kom på att leda där, så jag fick ha min choklad ifred. Skönt att höra att dagarna flyter lugnt för dig. Om du inte hinner med allt, so what? överse med det, du har ju så mycket annat viktigt att tänka på. Skickar många stora kramar till dig söta Vän

Dubbelörn sa...

Du skulle gömma asken hos mig! Här får den garanterat vara i fred *skrattar*. Ingen är spec förtjust i choklad el godis över huvudtaget ;)

Kramar

Lallis sa...

Ja, man måste nog gömma sådant där gottigt om man ska hinna få chans att smaka. Här hemma är det inte hellre ngn som erkänner.. Ja. VÄldigt sällan iaf;)

*fniss*

Kram på dig och ha en fin dag.
/Lallis

Anonym sa...

Tänk om det är små vättar eller tomtar som tagit chokladen:)
Önskar dig en fin dag idag.
Kramar Nalle

~ Elin Augustas ~ sa...

Hihi, härhemma är det nog jag som norpar åt mej det mesta ur chokladasken, men i år, så blir jag som allergisk, får blåsor i gommen...!? så det blir inte så många bitar för mej, tur i oturen det kanske, för somliga *fnissar gott*

Du skriver alltid så levande och vemodsvackert...jag har läst flera av dina senaste inlägg igen...
När jag läste om din egna stund på ICA, så fick jag en FIN känsla om stor, inneboende kraft och styrka hos dej...för om det så bara är för en liten stund, så behöver du såna andningshål också, och det förstår jag att det är någonting som du tar tillvara på...

Kram från Eva

Anonym sa...

Idag har jag varit på en fantastisk föreläsning. Jag riktigt kände hur du satt där bredvid mig. Ska berätta mer men inte nu. Kram

Christina sa...

Hej goaste vännen min
Jag har haft fel på internet och har inte kunnat blogga men nu skall jag vara igång igen.
Kramkram

Majsan sa...

Här är det nog så att Lasse får gömma undan godis om han vill få några bitar. Jag är en av de största godisgrisarna som klampar omkring här på moder jord =)) Men faktiskt har vi en Paradis som står i skafferiet... oöppnad, är bäst att tillägga... för annars skulle det vara länsat på nolltid.
Är det däremot en chokladkartong med blandad choklad (mörk o ljus)... då ligger de mörka kvar, för det är jag inte stormförtjust i... men äh, det slinker väl ner om det inte finns något annat.
*kramar om*

Devil in the sky sa...

Ja, hur ofta blir man inte snopen och utan det man suktat efter! suck!

Anonym sa...

svar på min blogg:


Men åhh vännen! *kramar om*
Jag saknar ord att svara dig med nu...
Grinar men inte av ledsamhet
utan av att jag blev så otroligt rörd av dina ord till mig...

Jag är så tacksam också, att ha fått träffa dig med
Det har berikat mitt liv med att du så generöst berättar din historia och så är du en så underbar,varm och härlig människa på köpet också...
Dina ord till oss läsare på din blogg ger mig alltid någonting att ta med mig i bagaget...

Men dina ord till mig idag och tidigare också..
dom är så värdefulla och jag ska bära med mig dom
i mitt hjärta så länge jag lever..
Ja där ska dom vara bland det andra
som är fint och vackert här i livet..

Massor med kramar till dig älskade vännen!

*Kramar om*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Dom två övergivna bitarna råkar väl inte vara Körsssbär i likör??
Jag är fullkomligt galen i dom..
Och det är just dom som alltid folk ratar, hehe.. till min lycka!!

Kramas igen!

Anonym sa...

Nämen va konstigt, rigga upp en webkamera så lär du snart se vem denne mystiske chokladoman är!
Kan de ha varit de två med rött papper som låg kvar kanske, brukar vara det hemma hos oss!
Kram Carina
http://skalet2001.blogg.se

Anonym sa...

tack så mycket för dina fina ord *kram*

men nej..jag kan inte se att nån skulle bli glad av att se ut som mig..

kram!

Kaffebönan sa...

Ja det där du.. Tv är ett bra påfund på många vis o sätt. Roar så många. Klart det känns konstigt och skrämmande för di att mannen är som han är nu.. beundrar din styrka:-)
Ha de gott och duuuu öppna många adventskalendrar och se till att det är godis i dom alla:-)
Kramar

Anonym sa...

Tror att du har lika hungriga spöken som jag hade ett tag... mat försvann... mest god sådan och kakor och bullar... men ingen hade tagit något.

Måste ha tjocka spöken i mitt hus :)

Anonym sa...

En chokladask är som att ragga på krogen- godbitarna är redan tagna och det enda som finns kvar är de spritfyllda äcklen i hörnen.

"Live is like a box of choclate you never know what you get."

Kram! Det bästa med vår välfärd är att chokladaskarna fortfarande produceras!