fredag 2 november 2007

White Christmas...




... såg vi ikväll! Carolina och jag... Sven-Erik blev så sur så han gick och lade sig!

Det händer inte ofta, faktiskt nästan aldrig, att jag och Carolina sitter och ser en film tillsammans! Det brukar vara jag och Sven-Erik...! Men ikväll ville vi se den... och Sven-Erik satt med i fem minuter... sen gick han. Hur dåligt samvete jag än får, så måste det få finnas kvällar vikta för Carolina också!
Det sorgliga är att Sven-Erik inte kan förstå det, jag kan heller inte säga till honom att... " nu får du faktiskt förstå..." eller "lilla gubben, jag och Carolina vill gärna se...". Det förstår han inte... han blir oftast bara arg... och jag vet ju det!

Carolina hade bakat en väldans god apelsinsockerkaka... som tillsammans med en kopp kaffe blev kvällens go-julstämnings-fika! En mysig stund... och en stor längtan för oss båda efter vit snö och stämningsfull jul! Tack gumman!



Annat idag:

Sven-Erik har varit trött och irriterad hela eftermiddagen... och när jag frågade hur han mådde så svarade han helt enkelt inte! Middagen blev en tjurig och tyst tillställning för honom, och han sa: "lek inte vid motbardet (jag trodde att lille David skulle tillrättavisa honom , men tack och lov så sa han ingenting ...) när vi försökte muntra upp och vara som vi brukar! Så ikväll orkade jag bara inte vara tjo och tjim... han fick helt enkelt vara... trött och irriterad! (Men jag misstänker också att han inte mår så bra av blodtrycksmedicinen.. får hålla lite koll!)

Har även pratat med kuratorn på Geriatriken, och jag frågade henne om hon tyckte att vi skulle berätta för SE om hans mammas sjukdom... det tyckte hon inte! " Varför ska du berätta något som han antagligen inte kan hantera? Ligg lågt, vänta och se..." var hennes råd!


Carolina ville inte gå till kuratorn idag... så jag avbeställde. ( Jag vet inte varför... hon visste inte själv, men jag tror att hon tycker att det är jobbigt att prata om allt som händer nu... ! Och det blev ju ytterligare något svårt nu - farmor!)




Roligt idag: Samtalet till svärmor... White Christmas-myset... apelsinsockerkaka... alla vackra tankar som ges...

Mindre roligt idag: Sven-Erik en dålig eftermiddag... alla mindre vackra tankar...


Till alla mina livlinor: Är ni allihopa! Måtte jag få den möjligheten att en dag kunna ge tillbaka allt vad ni ger till mig nu..

17 kommentarer:

Annela sa...

Dagarna går upp och ner för dig. Tänk om det kunde stillna ett tag, så att du och Carolina också får vila lite.
God Natt Elisabeth!Sov gott och länge.

Anonym sa...

Jag skrev en lång kommentar på föregående inlägg. men jag ser att den inte gick fram :-( Dessa teknikens under...liga vägar.
Skönt för dig och Carolina att få kvällen ihop. Men tråkigt att det blir på bekostnad av dåligt samvete gentemot Sven-Erik. Det är ingen lätt balansgång du har. Jag tycker att du är fantastisk som klarar av den som du gör. Stora kramar...

Anonym sa...

Svar på min blogg:

Hej vännen!

Ja, jag slocknade tidigt igår kväll
Men jag är lika trött för det nu *gäääsp* :)

Godmorgon själv du härliga människa!!

Jodå, jag struntar i inkorrekta ord
Det är så gulligt med dom.. iaf när dom är små.
Det är ju så som du säger
Klarar vi inte av att använda ord korrekt
så hoppar vi över den.. enkelt och smidigt
och kanske lite fegt, hehe

Massor med varma kramar till dig med
från oss alla!

*Kramar om* dig!

Anonym sa...

Det är ju otroligt vad det händer mycket runt er nu....Förstår att det är jobbigt för Carolina att hantera. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva för hjärnan funkar inte just nu...Vill bara säga att jag finns och jag ser vad du skriver....Massor av kramar till en underbar människa.....

Anonym sa...

Vad mysigt ni haft det du och din flicka. Visst måste man fösöka prioritera det som känns viktigaste för stunden men jag förstår att det är svårt.

Christina sa...

Så jätteviktigt att inte glömma barnen och jag förstår att det blev en myskväll för er.
Önskar dig och dina kära en riktigt skön fredag
Kramkram

Eleonora sa...

Jag är glad åt att Carolina fick en kväll ensam med sin mamma. Tänk vad duktig hon är som hade bakat en god kaka till dig! Ta nu en egen dag och försök koppla av allt och hör bara det som är positivt. Kramar till dig vännen

Anonym sa...

Vaknade just till, har väl varit vaken en två timmar men ville dra mig lite i den varma sängen =), svårt o släppa taget om värmen under täcket.
Hoppas du fått sova och hoppas du får sova nästa natt med o alla andra nätter, du behöver all energi.
Dn nätvän Anita
Ps. Du är en underbar vän.

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Tusen tack för dina ord i min gästbok och kommentaren om min tavla "tröst". Förstår att du genomgår en jobbig period i ditt liv just nu och behöver stöd och lite uppmuntran. Du får gärna skriva till mig när du vill om du vill ha lite stöd eller bara prata av dig lite.

info@lenasatelje.se
www.lenasatelje.se

Varma kramar
/Lena Tedeblad

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Det gör du vännen! Tänk aldrig så, så mycket omsorg och välmening som det finns i dig!!! Du ger så mycket som jag misstänker att du inte riktigt ser:)

Jag måste få säga, med risk att få däng:)), att det var ett jättebra beslut om att se på filmen och att Carro skulle vara med... Vill han inte så vill han inte men alla är ni ju medlemmar i familjen även om det börjar bli svårt för honom nu...

Jag tycker i alla fall att det var jättebra och du ska inte ha dåligt samvete. Du har nog dåligt samvete för Carro oxå, eller?! Så, de får dela liiiite på det hela...

Jag kan förstå Carro om kuratorn, det kan ibland vara svårt att tala och man kan behöva ett gäng gånger på sig för att känna varandra på pulsen...

Stor kramar på dig, vännen min!

Anonym sa...

Tack för fina ord på min hemsida:)
Va mysigt du och Carolina verkar ha haft det med apelsinsockerkaka (åh, bara namnet får det att vattnas i munnen) och film. Det är nog viktigt att bara ni två får ha en sådan kväll, trots SEs sura miner.
Kramar Nalle

Anonym sa...

Åh, så många fina kommentarer du har lämnat hos mig idag. Du värmer mitt hjärta och min själ ska du veta! Stora kramar till Dig!!!

bollebygdsbo sa...

Jag tänker så mycket på er och allt ni går igenom.
Ändå vet jag inte vad jag ska skriva här hos dig.
Ord blir så fattiga på något sätt.

Kanske kommer jag på något som jag kan skriva under helgen.

Kramar till dig i alla fall.

Anonym sa...

Vetskapen att du mår bra av några enkla ord över internet är fullgott!

Jag är ju en periodare när det gäller bloggning, så rätt vad det är så besöker jag inte en enda blogg på flera veckor...

men du har gett mig ett sådant praktexempel på vad det innebär att "kämpa väl" att jag bär med mig din situation i mitt hjärta!

är inte det att "ge"?

*kramar*

Anonym sa...

Tack för ditt besök och de du skrivit på min sida de gladde mig.
Jag har nu suttit och läst lite på din sida och förstår att det är tufft runt er familj nu. Skönt att du kunde titta på film med dottern trots skulkänslor. Det är inte lätt att räcka till när en behöver mycket och det finns fler som behöver uppmärksamhet. Jag hoppas du kommer ihåg dig själv också, för det är ännu viktigare när man är i svåra situationer. Fast ack så svårt, men det behövs för att orka och ladda batterierna men det vet du säkert redan. Det kan räcka med små stunder. En stor kram till dig, Jag återkommer.

Anonym sa...

Tack för dina varma ord inne hos mig.
Förstår det är en balansgång var dag för dig och du väger varsamt på din våg. Klart din dotter behöver lite mys med sin mamma och du med henne..
Min mamma ringde i förmiddags och sa att hon kanske kom hem idag, men si det var rent fel. Prövade ringa sköterskan och fick då möjlighet att prata om en del bl.a att mamma behöver hemhjälp bl.a.. så nu ska en vårdplan göras antagligen på måndag. Tur jag ringde, för hennes sänka var något hög och infektionen med släng av lunginflammation .. då kan man väl inte skickas hem.
Ha nu en underbar helg.. gör så gott du kan det gör du ju så klart..tänd ljus o mys så mycket du kan.. Kramar

Tussegumman sa...

Skönt att ni fick er myskväll du och carolina! Detta måste ni ha då och då för att orka! jag tycker att du gjorde helt rätt Elisabeth! Du ger så mycket av dig själv till SE ändå! Detta fick bli eran kväll! Ha det gott min vän och jag hoppas ni blev styrkta av er kväll/kramar Tussegumman