måndag 15 oktober 2007

Inget mer Madonna...





... i duschen! Jag brukar sjunga väldans högljutt där ibland... dels för att jag tycker om att sjunga, och sen så låter det alltid så bra då! Eftersom jag har rätt bra insikt om min egen sångröst, så är duschen den perfekta platsen att låtsas att man står där med duschmikrofonen på scenen, och låter sin ljuva vackra stämma (!) trollbinda duschdraperiet!!

Min absoluta favorit har varit att sjunga "La donna é mobile".... alltid högljutt och med en text som skulle få pizzabagarna att jubla: "Madonna coppile - la pescatore, la la la la..." om och om igen, då jag bara kan dessa inledande toner från den berömda operan Rigoletto. Texten... ja, den har jag ju alltid vetat att den var lite...lite fel, men vad man egentligen sjunger, det fick jag lära mig ikväll... och då gick ridån ned, kan jag säga!!!

Texten går:

"Woman is flighty

Like a feather in the wind,

She changes her voice

— and her mind.

Always sweet,

Pretty face,

In tears or in laughter,

— she is always lying."

Ehhh...jaha! Det var ju kul att veta att man lallat med i det tänket...!

Så från och med nu blir det inte nåt mer "Madonna coppile..." i min dusch iallafall..!





Söndag idag... (som blev igår nu...)

Sov länge idag, men jag kom rätt sent i säng så...! Kaffe på säng som vanligt, men jag fick fika ensam då SE sa att han redan druckit 7 koppar på morgonen! Det hade han inte gjort, för han steg upp precis innan mig! Han tror, att jag tror på det han säger... så är det rätt ofta nu. Att han fantiserar och hittar på lite småhistorier, det hör ju också till sjukdomsbilden... så jag tror nästan på allt han säger nu! Inför honom..!

Jag hjälpte Carolina med läxläsningen! Nja, hjälpte och hjälpte... hon skulle träna på japanska glosor, och det är ju verkligen något som jag kan... inte!! Så för min del kunde hon ha sagt tjingtjongtjang, så hade jag nickat och gett henne rätt...!

SE, Carolina, jag och Pontus P gick till mamma och pappa, för att SE skulle hjälpa dem att sätta upp utelampan! Min lillebror hade ju lovat, men... SE var så taggad för detta, och jag hörde honom vissla i stort sett hela tiden när han skruvade och borrade... så himla roligt det var! Nästan som i gamla tider.. men jag satt hela tiden och tänkte tyst.. "måtte han bara fixa det här, för annars blir det verkligen ett svårt nederlag för honom"... han som tidigare gjort sådant här utan att blinka...

Men det blev så snyggt, och vi skröt så så mycket, och han var så så så stolt... !

(Något som jag bevarar i mitt minne... en tråd, en kunskap som fanns där en stund...)

Middag... Carolina bjöd på korvstroganoff och ris. Väldigt gott.. tack lill-gumman!

SE gick och vilade, och jag dippade en pyttastund på soffan...! Kändes bra..!

SE och jag mysfilmfikade som vanligt! Skitfilm... också som vanligt!

SE var tröttare än vanligt ikväll.. han gick och lade sig tidigt.. förstår det! (Men jag har börjat upptäcka att han är uppe på nätterna allt mer (brukar också vara lite typiskt för sjukdomen..), ser på TV:n, lyssnar på radion, springer på toa... och ja, jag börjar fundera om det är annat han gör också.... får börja hålla lite mer koll på nätterna nu!! Men Tv:n, radion och lampan inne hos honom, de får jag gå ner och släcka varje natt nu..!

Kvar i soffan... jag och Pontus P. Sov gott alla vackra stjärnor i natt....





(... å här hände något med datorn.. tappade lite av det jag skrivit.. men jag orkar inte skriva mer nu...)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du är helt makalöst, otrolig på att hitta ljuspunkterna i livet! Du är en äkta vardagshjälte!!! Stora kramar...

Christina sa...

Härligt att sjunga i duschen det brukar jag också göra.
Du har en underbar dotter som fixar middag, härligt.
Tack för att du tittar till mig på natten:)
Önskar att ni får en riktigt bra dag allesammans.
Kram vännen min

Laila sa...

Vad härligt att höra att SE hade en liten tråd som funkade så bra kvar. Jag kan tänka mig hans lycka när allt med lampan funkade så bra! :-) Det är så härligt att få ge den lilla glädjen till dom.

Jag vill lära känna dig lit emer. Så du är välkommen till min blogg och svara på lite frågor. Hoppas du vill det.

Anonym sa...

Har din dotter läst japanska länge? Vilket coolt och annorlunda språk! Håller med gisan i det att du hittar ljusglimtarna i livet. Vilken styrka!Kram

Anonym sa...

Lycka att kunna sätta upp en lampa:-)
Sjunga i duschen.. nej tack, då så hade grannarna fått dåndimpen:-)
Läser din dotter japanska det måste vara kanonsvårt och så du som ska förhöra.. kan du japanska då:-)
Hopas din dag idag måndag varit glädjefull då. Själv har jag varit en runda med "Elsa"... så skönt väder här idag.. min mamma fick kaffebesök.
Bara en vecka kvar till hennes hjärtoperation nu, så på torsdag ska jag och min bror köra ner henne till Lund för inskrivning och förberedelser.. op på nästa måndag..
Kramar

Anonym sa...

Ja vilken lycka för SE när lampan var på plats och den fungerade, det var som vanligt för honom fast ändå inte för er...ni är så starka.
Många kramar från en som ofta tänker på er...kicki

Anonym sa...

Sjunga i duschen är väldigt trevligt, det låter ju så tjusigt. Jag har en italiensk sång av Nicola di Barí som börjar: "Ma chi, ma chi, ma chi mi ha detto che l'amore non si fa cosí" och den strofen kan man köra många, många gånger.

Ha en god måndagskväll! Kram Ingrid

Anonym sa...

Det er så god akustikk i dusjen :)

Ønsker deg en riktig fredfull natt!

*klemmer på vennen*

Annela sa...

Är på väg till sängen, men smlg förbi med ett litet glad sherry att sova på. Goda drömmar!

Anonym sa...

Ja, jag tycker ju att du får finna en ny favvosång att ta till på scenen i duschen, synd att duschar oftast är så små annars kunde du ju köra ett helt framträdande med dans och så:))

Vad skönt för dig och SE att han fick klara detta med lampan!!!

Lite som det min läkare sa igår att det kan ju hända att han däruppe minns dig igen och gör något åt att du gått bortglömd så att du blir fri från snurret:))

Oxå ett sätt att se på det...

Nu är rörmokaren här och tömmer systemen... Sååå, imorrn kommer kanske extra varma kramar. KRAAAAM!!!

Elisabeth sa...

gisan: Tack..det var stora ord som värmde! Men det bor nog en liten vardagshjälte i oss alla.. tror jag! Kram..

christina: Ja, och resten av familjen håller för öronen..typ! Ja, Carolina är underbar.. alltid! Kram..

laila: Det är då den "gamla" SE kommer fram, och man får lura sig själv litegrann att allting är som förut! Dessa stunder är juveler i minnets halsband! Kram...

kajsa: Nej, hon började läsa nu i höstas! Inte för att jag förstår vad hon tycker det är för roligt med att läsa ett sådant svårt språk - för svårt, det är det!! Tack för de snälla orden.. att hitta ljusglimtar i livet, det beror bara på hur vi använder våra ögon... vad vi väljer att se! Tack! Kram..

pialotta: Ja, lyckan vet vi ju kan vara mycket..! Att bjuda familjen på "skönsång"..till exempel! Ja, japanska är supersvårt.. och hon kan lura mig hur mycket som helst, för jag fattar ingenting alls! Men "sumasen" (stavningen är nog fel!) betyder ursäkta.. det har jag lärt mig!
Vet att det är ju en stor operation som din mamma ska gå igenom... och konvalecensen, och återhämtningen som tar sin tid... så jag förstår att du fokuserad, och kanske lite orolig nu för din lilla mamma..! Kommer ni att vara med henne där? Vännen, var du än är så kommer jag att vara där med dig - i tanken! Så är det... Kram..

kicki: Ja, precis så var det! För honom var det som det skulle vara.. och för oss också, fast ändå inte... du har en vacker insikt! Tack för dina tankar.. Kram..

ingrid: Ja, men visst låter man tjusig där!Din strof lät som en riktig dusch-hit! Å italienska är ett sådant vackert språk.. Ha en härlig hösttisdag.. Kram..

blomst: Å du som kan sjunga på ditt vackra språk... nog avundas jag dig lite! Livet känns också lite lättare om man kan ta sig en ton ibland..tycker jag! Kram..

annela: Men du är ju för gullig... smutt på dig min vän! Hoppas du fick sova gott, här blev det som vanligt.. du vet! Kram..

maria: Du är för härlig... jo, jag ska försöka hitta någe nytt mästerverk att plåga familjen med!

Det där tänket var säkert sagt i all välmening av läkaren, och han ville kanske skämta till det lite, men nog var det lite grymt också, tycker du inte? Att någon skulle gå bortglömd, och så vips så minns han däruppe...??

Nu ska jag hålla tummarna för att rörgubben fixar allt åt dig idag...!! Kram..

Anonym sa...

Visst är det grymt och hemskt, det leder ju omedebart mg vidare till: Vad har jag gjort för att bli bortglömd?

Nej, jag säger som du att han ville käcka till det hela men...

Kramen på dig!!!