fredag 12 oktober 2007

Glädjen kan bo....




... i en liten brevlåda också! Åtminstone hos mig gör den det!

När det dimper ner något som man inte väntat sig, när det ligger något annorlunda och hemlighetsfullt bland det tråkiga och vanliga. När handskrivna rader får den där lilla spiran av förväntan att växa, och tråkiga maskinskrivna bokstäver får vänta. Då ligger glädjen i brevlådan...

Senaste tiden har den bott där lite oftare, för det har dimpit ner både det ena och det andra. Vackra, varma, söta, snygga, omtänksamma... och framför allt, från någons vackra hjärta kommet: en tanke och en handling given med kärlek...


Tack... från mitt hjärta till ditt hjärta...


Elisabeth...



(Om någon viskar i ditt öra, att du med din omtanke om en annan människa har hjälpt henne just nu, med en tanke här - eller på en brevlåda där, och när hon behövde all hjälp hon kunde få... lyssna då på den rösten, för det är en ängel som skickats för att tala om det för dig!)

10 kommentarer:

Christina sa...

Det är härligt med sådana vänner och dem skall man vara rädd om för de växer inte på träd.
Känner mig lite futtig med mina maskinskrivna ord......
Men jag önskar dig SE och Carolina en riktigt skön fredag
Kram vännen

Anonym sa...

Vilken snygg brevlåda ;) Visst är det härlig när det dimper ner riktiga brev, de blir allt mer sällsynta. Ha en bra helg min vän. Kramar.

Annela sa...

Änglar finns - och du är en av dem

Anonym sa...

Tänkte på det när jag fick ett kort av min systerdotter. Det gör så gott i hjärtat när man får några rader i brevlådan.Då måste det göra gott i allas hjärtan av handskrivna rader...Ha en god helg1/kram

Anonym sa...

Ja de kommer sällan några rader, men när de kommer så känner man stor glädje inom sig, så stor att glädje tårarna aldrig vill sluta. Änglar dom finns i varje människa, ibland syns dom inte men dom finns. Tro mig jag har mött några av dem.

Kram till dig o fam / Anita

Anonym sa...

Ja men va kul du får glädjepost.. här dimper nästan på aldrig ner något spännande..
Men jag glädjs med dig..
Stor glädje i alla fall idag, då min son skrivit på ett anställningspappir.. inte var dag det händer:-)
Kramar o go helg

Anonym sa...

Ibland kommer det hjälp från ställen man minst anar det. När det ser som mörkast ut så brukar det på något underligt sätt alltid lösa sig ändå. Det är därefter man känner sig så tacksam för det lilla. Allt har sin mening.

Anonym sa...

Handskriva brev är allt bra sällsynta nu för tiden. Jag sparar alla brev och kort, har en hel låda full. Vi skrev mycket till varandra Eva och jag, de första åren hon var på Sicilien och alla hennes brev har jag kvar. Jag läser dem ibland och det finns brev där jag skrattar och det finns brev där jag gråter när jag läser dem, men de betyder alla väldigt mycket.

Dig unnar jag verkligen att få något glädjande i brevlådan då och då.

Ha en riktigt fin helg! Kram

Dubbelörn sa...

Det finns nog inget härligare än att göra någon glad *ler*. Vilken underbar tur att du har vänner som verkligen bryr sig, om just dig! ;)

Nattikramar vännen min

Elisabeth sa...

christina: Men min vän... När jag skrev masinskrivna bokstäver så menade jag naturligtvis de kuvert som innehåller tråkiga saker såsom räkningar!!
Ord och bokstäver lämnade av omtanke här, betyder ju självklart lika mycket som något annat... för det är ju tanken som räknas! Alltid!! Kram..

isabelle: Ja.. det blir som en speciell sorts känsla... när de dimper ner! Drick inte för mycket champagne ikväll..jo, förresten gör det! Det är du värd!! Grattis och stor Kram..

annela: Tack.. åh, vad rart sagt! Men ängel..jag? Nja, det finns många många andra som bör få det epitetet!! Jag vet flera stycken nu.. du är en av dem!! Kram..

kajsa: Precis så är det! "gott i hjärtat".. och det värmer där så fort man tar fram, och tittar på det! Min vän.. jag har din lösen - men vad heter din blogg? Kram..

anita: Min vän.. det är precis så.. och du har ett stort och vackert hjärta, så jag förstår din glädje när det kommer några rader! Jag möter änglar hela tiden.. du är ju en av dem!! Kram..

pialotta: Nej, det är trist de dagar brevlådan bara innehåller reklam och räkningar - vilket det ju oftast gör! Grattis igen till sonens anställning.. det var så himla roligt att höra!! Kram..

nicoline på fädernegården: Det är precis den tanken jag krampaktigt brukar hålla fast vid de dagar när det är riktigt deppläge..! Tack för mycket nu..!! Kram..

ingrid: Ja, jag förstår att de breven är ovärderliga skatter för dig! Ofta blir det personliga brevet eller kortet ett band som knyter samman något som finns, något som fanns, eller något som kommer att finnas.. tror jag! Kram..

dubbelörnen: Ja, jag kan ödmjukt bara hoppas och tro att nå´n däruppe gillar mig..! För jag har mött sådan vänskap som bygger räcket på den bro som jag måste över nu..!! Du vet..!! Kram..