torsdag 13 september 2007

You´ve got mail...



(Bild vackert målad brevlåda)



... idag. Fick jag ... skulle svara ikväll via den där dumma brevlådan som kallas för "mailbox". Sagt och gjort... jag skrev och jag skrev och jag skrev och... tryckte på "send". Skönt, tänkte jag, nu var det gjort! Skrivit länge och eftertänksamt, valt mina ord med omsorg - och vad hände.....? "Sessionen har avslutats, du är utloggad"...!!! Va, vadå? Vad hände nu ? Först stod det alldeles still i huvudet - men sen, efter att ha läst bokstäverna en gång till, så insåg jag ju mitt misstag!! Jag hade varit inloggad på min mail alldeles för länge, och hade under brevskrivandets gång kastats ut från min brevlåda!!

Blev jag lite galen eller? Varenda bokstav som jag skrivit blev en dedikation till Världsrymdens Tommaste Brevlåda! Adressaten som skulle ha mitt brev - hon blev utan...!

Så här sitter jag nu.. arg och trött... och önskar det fanns en traditionell brevlåda på nätet som hade samma befodringsmöjligheter som en mailbox, men som inte kastade ut ens post efter ett visst klockslag!! Eller åtminstone en brevlåda som meddelar: "Om du inte skyndar dig och skriver färdigt NU.. så skickas ditt brev med express till VBT!" Världsrymdens Tommaste Brevlåda.

Ha det gott...




Ps. Hälsar på er alla imorgon... om jag inte blivit utkastad härifrån också..!!

10 kommentarer:

Christina sa...

Men åhhh så förargligt!!!
Ja, varför finns det inget som varnar?
Hoppas att du sovit gott och att du känner dig redo inför en ny dag.
Tusen tack älskade du för din rara och goa kommentar!
En stoooooooor kram kommer här och jag tittar in lite senare för jag tror inte att du är uppe nu.
Kram min allra goaste

Dubbelörn sa...

En liten försynt undran... Du har inte tänkt på att använda dig av Microsoft Outlook *skrattar*. Man blir liksom inte utloggad därifrån... bara ett tips så där rakt ut i cybern *fniss*.

Du får nog se det med humor istället, vem vet var alla avtryckta utloggade mail tar vägen. Önskar alla oönskade anonyma kommentarer också tog samma väg *gapskrattar*.

Kramar vännen o tack för ett morgonskratt!

Anonym sa...

Så fruktansvärt frustrerande. Jag förstår din ilska hel och fullt. Så var det förut på blogg.se att texter kunde försvinna. Men nu sparas det automatiskt som utkast efter viss tid om man inte är klar. Så borde det vara i alla mail"program" också. Hoppas att solen skiner på dig idag! Jag skiner på dig i a f. Här är det fint utanför fönstret. Ska nu ta halstabletter och näsdukar och krypa i säng. Varma kramar...

Anonym sa...

Ett litet tips: Om du vill skriva någonting som du är medveten om kommer att ta tid och som du vill tänka över ordentligt innan du sänder iväg det, skriv i anteckningar eller word och kopiera in det i mailformuläret när du bestämt dig för att du är färdig.

Det är egentligen likadant när man skriver i bloggen, för det händer att mödosamt nedplitade tankar försvinner ut i cyberspace när man ska uppdatera. Har man det då sparat i word är det bara att hämta upp det igen.

Kram Ingrid

Lallis sa...

Men vilken underbar brevlåda!!
Min mail är helknäpp och de två adresser som jag brukar använda , fungerar inte alls:(
Jobbigt när det ska strula så.
Kram Lallis

Ella sa...

Ååh... Det där har hänt mig för ofta, numera skriver jag allt över 3 meningar i word först och kopierar. Då får man dessutom stavningskontroll.

Anonym sa...

Åh, vad jag känner igen din frustration! MEN, jag har lärt mig ett knep av mina misstag. När du känner att du riskerar att bli utkastad när du äntligen skickar i väg mailet ska du markera texten och kopiera den (Ctrl+C). Då är det bara att skapa ett nytt mail och klistra in texten, om Mrs Time Out skulle kräva det....

Elisabeth sa...

christina: Ja.. gissa om jag var sur en lång stund! Men nu har jag fått lite tips hur jag ska bära mig åt framöver! Tack för dina goa kommentarer...alltid! Kram..

dubbelörnen: Nja..jag har det på datorn, men den här intelligenta bruden (!) som sitter framför den hon har liksom inte tänkt så långt..!! Men jag ska kolla..!
Men nu bjöd du mig på ett gott skratt..!! Att "alla oönskade anonyma kommentarer också tog samma väg"..den var bra, väldigt bra!! Kram..

gisan: Jag... det är då för en himla tur att mina blogginlägg automatsparas - annars hade jag nog varit stendöd av ilska vid det här laget! Eller legat som ett hopskrynlat surt russin någonstans och möglat...typ! Idag tycker jag du skulle värma dig själv extra mycket... krya på dig vännen!Kram..

Ingrid: Tack... bra tips! Det borde jag ju kunnat ha räknat ut själv... men då off-knappen vad gäller dataintelligensen oftast är på så....ja, då blir det som det blev nu! Men ditt tips ska jag verkligen anamma..! Kram..

lallis: Visst var den vacker! Lånad i all sin prakt från googles - men skulle gärna äga en själv! När det strular med mailen då blir man lätt lite galen.. åtminstone jag! Kram..

ella: Tack.. ja, du är lika smart som Ingrid! Tyvärr inte jag då! Men nu ska jag göra som ni... så jag inte behöver få galen-noja nästa gång..! Kram..

plupp: Tack.. det där visste jag inte alls!! Det var ett bra tips! Nu kanske jag slipper några fler otrevliga besök av Mrs. Time Out! Kram..

Anonym sa...

Nämen Elisabeth.. Microsofts webbmail är ju så finemang.. heter Outlook i XP. Var sitter du och skriver dina mail tro..
Blir kanonglad för utmärkelsen.. tackar, niger och bockar:-)
Jag fick en sådan för någon dag sedan oxså..
Kramar till dig och ditt inlägg på kafferasten..

Anonym sa...

Det är sååå typiskt.... Kram på dig vännen!