onsdag 26 september 2007

Jag längtar...





Längtan den föds av det sjätte av sinnen
och kräver en viss fantasi.
Längtan är framtidens finaste minnen
man minns hur det en gång skall bli.
(Björn Barlach)




Tisdag idag... (som nu har blivit onsdag...)

Vaknade som vanligt av att SE kom med kaffebrickan. (Nu blir jag inte ens förvånad längre över att jag överhuvudtaget somnar... insikten om att jag ändå gör det till slut har på något sätt blivit en vana!) SE och jag fikade tillsammans.. kanske dagens viktigaste stund, både för honom och för mig.. men nu var han ganska tystlåten och "off"!

Carolina, som fick ta en "koj-dag" idag.. klev upp innan jag ens hade kommit ur sängen! Då hon kom in i sovrummet så klev SE upp och gick... igen! (Det blir så alltmer nu - att han går då hon kommer..!)

Carolina, jag och Pontus P tog en promenad upp till mamma och pappa. SE hade gått och lagt sig, låg och lyssnade på musik i sina hörlurar, och bläddrade i en katalog.
Mamma bjöd på fika och b-surr... och pappa åkte iväg för att träna med sitt musik-gäng!
Vi satt där en bra stund... vilket både jag och Carolina behövde! När vi kom hem satt SE vid Tv:n, men när vi kom gick han nästan direkt ner på sitt rum... (Han vill nog inte vara sällskaplig idag...!)

Lite städ och lite plock... för himla tråkigt! Men ett nödvändigt ont..!!

SE och jag på promenad till Coop. Men jag märkte även nu att han var tystlåten och... ja, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men... inte riktigt med, är nog den bästa beskrivningen! Kanske höstvädret påverkade honom också.... mulet och grått! Men jag pladdrade på som vanligt...! Försökte locka till skratt... men det gick ganska dåligt!

Middag - ja, idag också!!

SE gick och vilade, och jag dippade en liten stund på soffan! Allt dipp, oavsett omfattning, är av godo nu... jag behövde det verkligen!

SE och jag såg film. Men jag förstod sen att han inte hade haft så stor behålling av filmen! Vi såg "flightplan", en film om en kvinna vars barn försvinner på ett flygplan. I början av filmen får man följa mamman och flickans väg från det gamla hemmet till flygplanet... och sen försvinner flickan på planet, och ingen har sett henne. Mitt i filmen så frågade SE mig: " Hade hon nån flicka då? Såg du nån?" Jag svarade: "Jo,men hon var ju med från början på filmen, du såg inte henne då?"
"Nä" svarade han bara...
(Det kändes ganska hemskt, eller sorgligt att höra... att han inte hängt med. Så tänkte jag: Hur mycket förstår han egentligen av de filmer vi ser? Förutom biljakter och pang-pang...!?)

SE gick och lade sig... och jag rensade bort en massa reklam till pappersåtervinningen..!

Carolina och jag hade en fin och mysig prata-viktiga-väldigt viktiga-saker-stund! Sådan stunder får man vara rädd om... de gånger hon väljer att berätta om sin sorg, sin oro... och den rädsla hon bär på! Mycket om Sven-Erik och deras relation...!

Pontus P och jag avslutade som vanligt kvällen tillsammans... med tv och blogg!


Roligt idag: morgonmys... mamma-fika.... Carolina-viktiga-stunden....

Mindre roligt idag: SE tyst och off... han går när hon kommer... film-insikten...

Tips: Inga på lager idag!! Inga bra i varje fall!


Till alla mina livlinor: Den vackraste människan bär sin skönet på insidan... ni gör det! Ni är skönheter allihopa! Tack för att ni vill dela er vänskap med mig.. och för att ni är ett sådant stort och bärande stöd... i den för mig svåraste av tider! Tack...!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är glad att du fick en dipp. Du skulle behöva så mycket mer än så. Jag har mailat dig min adress som du önskade. Jag önskar dig en bra onsdag. Solen skiner på dig! Om inte från himlen så i a f härifrån. Jag är din alldeles egna sol om du så vill. Styrkekramar...

Anonym sa...

Önskar dig en bra dag!

bollebygdsbo sa...

Just nu lever du egentligen ett ganska omänskligt liv.
Hoppas att kommunen är inne på att det behövs avlastning för dig.
Finns det dagcenter hos er?
Där SE kan vara några timmar om dagen.
Jag funderar över om inte ni båda kan behöva sådana dagar även om det kan kännas svårt att tänka på det.

Här i Bollebygd fungerar detta bra i de flesta fall.

Nog borde det finnas bragdmedaljer till alla er som drar ett så tungt lass för att de kära ska kunna leva hemma.

Kramar från mig i Bollebygd

Christina sa...

Vet du Elisabeth, ibland kan jag förtrolla mig till en liten fågel som sätter sig på din axel, en fågel som sjunger så vackert för dig.
Önskar dig, SE och Carolina allt gott i världen och en skön onsdag.
Kram min goa goa vän

Anonym sa...

Godmorgon på dig, jaghoppas att morgonen är god.

Ja, filminsikten förstår jag att den var tung. Är dock bra att du faktiskt ser det, så att du hänger med i vad som händer honom.

Jag hoppas att du får en bra dag idag, vännen! Stora kramar

Anonym sa...

Skickar er en tanke!
Kram...

Anonym sa...

Har oxså funderat på det där du skriver om. Om SE verkligen hänger med i handlingar i alla filmer ni ser?? Dagarna för dig åker berg och dalbana liksom självklart för din älskling. Denna hemska sjukdom.. vad jag önskar att forskningen får ännu mer snabba fötter..
Tankar så klart till er alla.
Pözzen på pannan:-)

Dubbelörn sa...

Mina tankar finns hos dig... även vid 3... var faktiskt upp då o kikade på stjärnorna *ler*

Kramar

Anonym sa...

Hoppas denna dagen har varit en bättre dag för er alla!
Kramen på dig vännen!

Anonym sa...

Jag stannar hos dig så länge du vill ha mig kvar här, jag ska ingenstans gå. Jag är din ängel om du så vill.

din vän Anita

Anonym sa...

jag önskar dig en bra dag Elisabeth! Det är viktigt att du tar hand om dig! Bra att du vilar en stund varje dag för att ladda lite energi! Det du är med om tar otroligt med energi! Tråkigt att SE går när din dotter kommer! Hur tar hon det? Det måste kännas otroligt jobbigt för henne kan jag tänka! Det är tur att hon har dig som ser henne i detta! Ha det gott min vän/Kram Tussegumman

Anonym sa...

Jag skriver o suddar, skriver o suddar. Hur jag än gör så känns orden så fel.
Jag önskar dig allt gott på jorden... och för allt i världen... glöm inte bort dig själv i allt det här!
*kramar om*

Anonym sa...

Ta hand om dig! *kramar om*

Anders Sparring sa...

Det blir tjatigt det här, men du skriver VÄLDIGT bra.
Skriv en bok (när du känner att du har ork).

Elisabeth sa...

gisan: Ja.. det känns bra när dippet lyckas.. och man faktiskt lyckas somna ifrån en stund! Tack vännen.. ja, du är alltid en sol för mig..Kram..

ulla: Tack...DET betydde mycket! Önskar dig detsamma - varje dag..! Kram..

bollebygdsbo: Nej.. inte omänskligt, för det är både fullvärdigt och vackert - men det är kanske lite för mycket för bara några få att klara av hela tiden! Den enda avlastning som finns är dagvård som har bedrivits ute på Umebygdens sjukhem..och det var ingen miljö som passade SE.. jag var dit på ett studiebesök. Men nu i höst ska denna dagvård flytta till ett eget ställe, närmare oss.. och då hoppas jag att SE kan börja där..! Men som sagt, det är mycket som ska spela in för att det ska fungera.. om han inte trivs, inte vill gå... ja, då står man ju där igen! Men vi får se hur det går... jag vet ju inte om de ens har flyttat dagvården än!

Å en ännu större bragdmedalj till de som hjälper till att hålla den som drar detta lass uppe!! Det vill säga du, och alla andra som stöttar och bär.. med sin värme och omtanke..! Ni är alla värda den ärorikaste och finaste bragdmedalj som går att vinna.. för att rädda livet på en annan människa, finns det en större bragd än detta..? Kram..

christina: Min vän... från och med nu kommer jag att tänka på dig varje gång jag hör en fågel sjunga vackert... och värmen från din/fågelns sång kommer att bära stunden... tack goaste vän! Kram..

maria: Tack snälla vän..! Att se, och följa med i hans förändring nu känns viktigt! Den visar sig ju alltmer.. och allt eftersom sjukdomen framskrider...! Hoppas allt är bra med "yrsla"..? Kram..

caroline: Tack snälla... en tanke av omtanke som bär nu.. tack! Kram..

pialotta: Tack vännen.. ja, jag önskar också att forskningen kunde få ett stort genombrott.. och att man hittade ett botemedel, ett vaccin..! För SE:s del är det ju för sent.. men vi har ju en dotter.. och då det ligger i generna..nej,vi tänker inte på det nu..! Kram..

dubbelörnen: Ja, men då var det dig jag såg... den lilla stjärnan däruppe som blinkade... och vinkade!
Kände värmen ända hit.. tack vännen! Kram..

åsa: Idag har dagen varit lugnare.. hoppas att den även har varit det för dig.. och att du sluppit värk och dumma kryss..! Kram..

anita: Tack, min vän! Det känns skönt att veta! Bara en ängel gör så.. finns där för någon annan när det blåser kallt! Du är det...! Kram..

tussegumman: Det är svårt för Carolina.. uppleva att hennes pappa väljer bort henne.. försöka förstå att pappan som alltid funnits där för henne, står där fortfarande... men finns inte för henne längre! Det är bland det grymmaste..hon tycker det gör ont i henne..! Jag försöker att lindra och stötta.. och vi pratar mycket! Tack snälla för att du ser även henne i detta elände.. det bär en mamma!! Tack lilla änglagumma.. Kram..

majsan: Kära vän.. inga ord kan bli fel som ges med värme och omtanke! Jag önskar dig allt gott varje dag..med dina vackra bilder fyllda med värme och ljus så är du en livlina för mig..Kram..

nina på johangården: Tack... och du måste ta hand om dig, vackra vän! Kram..

anders sparring: Men...tack!! Ord som gick med expressfart och spikrakt till mitt inre...! Jag måste ju erkänna, att lite kaxigt stolt blev jag ju över dina ord! De betyder mycket när det kommer från dig...för DU skriver ju verkligen så så bra! Kram..