måndag 24 september 2007

En ny askunge är född...



.... jo, så stod det! "A new Cinderella is born" stod det i den dyra tidningen. Den som hade en medföljande presentparfym till alla som köpte den. Presenten, som var den absolut minsta lilla-pytte-mini flaska som världen skådat tror jag, presenterades inne i tidningen med just de orden "A new Cinderella is born"...

Hmm... vad menar dom egentligen? Vem är det som är nyfödd? Är det parfymen, eller är det tänkt att jag ska känna mig som en ny askunge när jag duttar på mig den? (Upplysningsvis kan jag berätta att duttningen med denna mini-mini-mini variant av en minisprayflaska inte var det lättaste... att dutta och hålla i samtidigt... fummelvarning ...!) Det måste vara det förstnämnda... för ingen människa vill väl gå omkring och känna sig som Askungen?? En trist uppväxt, trist liv.. bara fåglar och möss som sällskap, och ett evigt suktande efter drömslottet! Nog för att hon får prinsen och hela kungariket på slutet... men vadå? Det är ju bara en saga..!! Vem får det? I verkligheten menar jag!

Så jag bestämmer mig för att lukta gott.. fumla på... och låta den nyfödda Askungen stå i badrumsskåpet!

Söndag idag...

Sov lite längre idag... det behövdes!! Somnade vid fyra-tiden..! SE kom som vanligt med kaffe på säng, och vi fikade tillsammans! Dessa stunder med bara vi två .... är vår lilla tid innan världen börjar... och jag märker att den är viktig för SE....

Carolina fick låna min dator hela förmiddagen... hon får ju inte ha några musikprogram på sin bärbara skol-dator, så då får mamma rycka in..! (Jag passade bl a på att läsa den dyra Elle-tidingen med mini-parfymen, som jag fått av Carolina.. en bra egen-stund!)

SE var rastlös idag... men han visste inte varför när jag frågade. Föreslog att han kanske skulle gå ut och höststäda lite på våran uteplats... men det ville han inte alls! (Jag har föreslagit det i några dagar nu... men han har inte velat!) Lite konstigt... han klagar över att han inte har något att göra, men sen vill han inte göra det som han tidigare har tyckt varit roligt! Vi får se hur det utvecklar sig..!

Carolina och jag tog en promenad till Coop i det vackra höstvädret! Gick förbi mamma och pappa som nyss kommit hem från min syster... de hade haft trevligt! Carolina ville följa med mig på Coop idag, vilket inte brukar vara så vanligt, men jag tror hon behövde komma ut lite! Jonas och David var hemma, och SE satt vid TV:n både när vi gick och när vi kom hem..!

När vi kom hem ville SE "gå och dö" som han sa...! Då drar man ett djupt andetag och startar pepp-maskinen... !

Middag, sen såda idag... pyttipanna. Gott och enkelt..!

SE gick inte och vilade idag.. så det blev inget dippande för mig heller! Vi såg nyheterna, och sen en "nja-film" (alltså varken bra eller dålig..). Men SE lugn och glad...!

Carolina såg till att David kom i säng... då Jonas börjar arbeta tidigare på söndagskvällarna..! Gud, vad hon är duktig!

SE gick och lade sig..jag och Pontus P avslutade kvällen som alltid: Med Tv:n och blogg..

Godnatt alla stjärnor... vi tar en dag i taget!

8 kommentarer:

Christina sa...

Nej, vem vill vara en Askunge,bli hunsad av elaka styvsystrar, nej tack.
Det är så härligt med era frukoststunder och jag förstår att de är enormt viktiga för er.
Elisabeth vännen, jag önskar er allt gott i världen.
Varma kramar till dig vännen min.

Anonym sa...

En ny start på en ny vecka. Vi får hjälpas åt att se det som något positivt. Mina tankar är mycket oftare hos dig än du anar. Trotas att vi aldrig mötts "på riktigt". Styrkekramar...

Anonym sa...

Godmorgon.. så jag är den första denna underbara morgon som stiger över trösklen:-)
"A new Cinderella is born".. kanske är det så eller med tiden blir det så.. låt oss hoppas på det. Dutta du på och låt tiden ta hand om det andra:-)
Dagen är född och låt oss hoppas på en fin dag.
Kramkram från ett redan soligt Skåne:-)

Dubbelörn sa...

Tack för din goa rader av omtanke hos mig... Vardagen börjar också nu lunka på här hemma. Stöket efter renoveringen har lagt sig, känns skönt att bara vara...

Kramar vännen

bollebygdsbo sa...

En dag i taget är nog bra för oss alla.

Det där med Askungen vet jag inte heller vad jag ska anse...
Många sådana där namn på parfymer och annat ger mig nästan utslag.
Så tillkonstlat och långsökt.
Men några gånger är det riktigt fyndigt - kan dock inte komma på något exempel just nu.

Dags för mig att cykla till jobbet.
Får ju passa på när vädret är bra och jag har både lust och möjlighet.

Jag önskar dig en så bra dag som är möjligt.

Kramar från Bollebygd.

PS nästa måndag ska dotter K åka till Umeå. Det är något på biblioteket där som hon ska på. DS

Anonym sa...

En dag i taget låter bra och vettigt mer är för mycket... SE måste ju undra mycket ibland när minnesglimtar blixtrar förbi, se, undra och inte förstå, klart att det kan vara svårt...

Jag hoppas så att du fått sova och fumlar på dig lite lyxdoft och får lite guldkant på dagen idag!!! Stora kramar

Anonym sa...

Du har tvära kast i dina dagar nu Elisabeth.........förstår att det är jobbigt att "ställa om" sig allt eftersom situationerna skiftar!

Hoppas du sovit gott inatt och att dagen far varsamt fram med dig!

Stor kram på dig!

Ella sa...

Nej nu har du för en gångs skull fel. Jag fick drömprinsen och hela kungariket med och det är definitivt inte någon saga.

Hoppas att ni alla får en skön måndag!