onsdag 8 augusti 2007

Månen vandrar sin tysta ban...



... solen har lyst mest hela dan
Den styrka jag ägde i kvällen
har gett sig iväg till andra ställen...

Stjärnorna vill släcka ner
innan de blundar ödmjukt jag ber
Lämna en stjärna att lysa dem
som ännu inte har hittat vägen hem...
(EI)

God natt alla mina vänner.. och alla människor jag inte känner..





(... bara så trött! Mer imorgon...! Kram till er alla..)

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vackert vemodig dikt! Hoppas att du har sovit gott och kan känna lite mer ork idag! Stora energikramar...

Ella sa...

God natt vännen, jag önskar det samma till dig. Jag hoppas att stjärnorna lös över dig inatt och gav dig vackra drömmar, och att solen ska lysa på er dag och göra den vacker och lite lättare än gårdagen.

Varje gång jag kommer hit måste jag tacka för dina ord hos mig. Varje gång får du mig att gråta en skätt för så rörd blir jag. Hur kan man ge så mycket som du ger? Jag önskar jag visste...

Kram till dig.

Christina sa...

Så vacker dikt!
Hoppas att du sovit gott och drömt vackert.
Ha en riktigt skön dag Elisabeth....
Kramkram

Anonym sa...

Hoppas du sovit gott och får en godmorgon...

Tröttheten är ju något man inte kan styra över och fast jag är riktigt trött själv idag men i kroppen så kan du få en portion av min andra ork... Så jag skickar den nu genom cybern och med den en axel att luta dig emot när du behöver!

Stor kram min vän!

Anonym sa...

Gomorgon min vän, hoppas sömnen varit god. Själv har jag mest vridit o vänt på mig, tack vare värmen hua mig den va inte kul alls. Fönstret står allt öppen men vad hjälpte de de var hett.

STOR kram från mig till dig!

Baxter sa...

Jo, jag är ju en av dem du inte känner. Jag hittade hit från Gisans blogg - och blev kvar ett bra tag.

Blev tagen av det du skriver och dina rader säger så mycket.

Så i brist på andra ord, så vill jag nog mest säga ... tack.
Och jag kommer snart tillbaka som läsare/medmänniska.

Får man säga kram så här första gången man är inne i en främmande blogg ? Är det rätt netikett ? Tar chansen ändå och säger Kram till dig - och hoppas att dagen blir bra för dig.

Anonym sa...

Så vacker!
Ha en bra dag i solen, du som har tur att ha fått den idag =).
Kram!

Bloggblad sa...

Det var en fin dikt! Specillt sista strofen gillar jag. Jag har skrivit flera sångtexter om himlen och stjärnorna... det är nåt visst med en stjärnhimmel.

Anonym sa...

Dina kommentarer hos mig gör mig rörd, generad, glad och alldeles varm inombords =) Kramar...

Elisabeth sa...

gisan: Tack.. snälla för de orden! Min "poetiska ådra" är väl inte av någon större hit.. och jämfört med vissa andra, ja, jag säger inga namn.. men hon börjar på G.., så blir mina små alster rätt bleka..! Hur mår tårna efter sol- och båt-åkandet..bra,hoppas jag! Kram..

ella: Tack för lysönskningen..den värmde! Stjärnorna lyser alltid, även i de sorgsnas mörker.. men de syns lite svagt ibland..! Andra stycket i din kommentar kan jag bara skicka tillbaka.. DU ger, och var hittar DU styrkan..? Kram..

christina: Tack.. snälla du för dina fina ord! De värmer alltid, och bär mig igenom dagen.. Hoppas kräftaftonen blev trevlig.. Kram..

maria: Men du är då för go..! Men du behöver din ork för att DU ska orka.. Men jag tror du är lite tjurig och ska orka så himla mycket också..? Kram..

anita: Min lilla hjärte-vän och ängel..! Värme är nog bra - men för dig är den kanske lite extra kännbar - på grund av ditt hjärta? Såg att du varit himla spurtig idag.. jag kände mig så slö, när jag läste vilken himlaork du hade! Ha det gott..Kram..

baxter: Men hej på dig.. och välkommen hit! Å tack snälla du för dina fina kommentarer.. jag kan bara säga, tack..jag också! Jag vet inte hur det är med netikett på somligt.. men inne på "min" blogg får man kramas hur mycket man vill!! Så en stor kram tillbaka.. och mycket välkommen tillbaka! Kram..
Ps. Har varit in lite snabbt och läst hos dig.. men dagen hemma innehöll så mycket annat.. så jag ska titta in senare... KRAM igen..

gulligagumman: Tack.. jag är ju ingen stor poet.. men jag tycker att poesi är ett vackert sätt att beskriva livet! Du är en... gullig gumma, och omtänksam.. Kram..

bloggblad: Oj.. och Tack!! Dina sånger har jag lyssnat till - så att du skriver att mina små rader var fina - det betyder mycket.. mycket! Ja, "Tindrande stjärnor i natten".. visst är det någe visst med det! Min farfar brukade säga att man blev lite "fabelfull" då, och så är det kanske? Kram..

gisan: Men det är DU..! Med en del människor vet man bara, att de är så..Deras kraft lyser, och bär igenom alla bloggar som finns.. Kram..

Anonym sa...

Vilka fina ord! Din dikt gick rakt in i hjärtat på mig.
Kram

Anonym sa...

Hej lill-syrran!
Vill bara tala om att medans vi var i Raja fanns du och din familj med oss hela tiden.

Mitt i tonerna av dragspelet hörde jag din ljuva stämma. Mellan dig och morsan satt SE, med händerna knäppta bakom huvudet, leende och visslade med i låten. Carro sprang med de andra barnen nere på "läggda" å höll på att skratta ihjäl sig åt Johan, som fått agera måltavla för en vatten-pistol och därför börjat gråta. Jaa, du minns väll vilket liv de va.

Helt allvarligt. Ni var med oss hela tiden, i våra tankar och vi önskade också att ni kunnat följa med. Helt riktigt så har det nog blivit för jobbigt för SE att följa. Det hade blivit för stimmigt och för många intryck att ta in för honom.

Men älskade lilla-syster, det kommer fler resor och även OM inte SE kan följa med dig då, så kommer hann alltid att vara tillsammans med oss i våra hjärtan och på stolen vid bordet, mitt i bland oss, kommer vi alltid att kunna se honom glatt visslande.
Du är inte ensam och du kommer alldrig att vara ensam. Han kommer alltid att finnas i ditt hjärta och vi, din familj, kommer alltid att finnas här för dig. Glöm aldrig det.
För oss blir du inte fri så lätt, så de så.

Älskar dig
Din anonyma syster-yster

Anonym sa...

Du har all anledning att vara trött,hade nästan varit konstigt om du inte var det!
Nu ska jag krypa ner med en bok!

natti och sovgott!

Anonym sa...

Jag hoppas du mår bättre idag Elisabeth. Läste att du hade haft en riktig tuff dag med SE igår. Jag kan tänka mig att i sådana situationer känner man väl både sorg ilska allt då din dotter blir otroligt ledsen! Men du är fantastisk som ändå mitt i allt kan se det utifrån och förklara för henne att det inte är hennes fel att hon också har rätt att reagera om någon kallar henne fula saker! Jag hoppas att hon mår bättre idag också. Jag förstår din rädsla att han skall ta cykeln och cykla iväg med den! Du får väl hitta på något... Jag hoppas du får extra kraft och energi från ovan! När jag hade det jobbigt minns jag att min lilla mormor läste Herdepsalmen

Psaltaren, 23 Psalmen

En psalm av David.

HERREN är min herde, mig skall intet fattas,
han låter mig vila på gröna ängar;
han för mig till vatten där jag finner ro,
han vederkvicker min själ;
han leder mig på rätta vägar,
för sitt namns skull.
Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal,
fruktar jag intet ont,
ty du är med mig;
din käpp och stav,
de trösta mig.

Du bereder för mig ett bord
i mina ovänners åsyn;
du smörjer mitt huvud med olja
och låter min bägare flöda över.
Godhet allenast och nåd skola följa mig
i alla mina livsdagar,
och jag skall åter få bo i HERRENS hus,
evinnerligen

Anonym sa...

Så vacker dikt du har skrivit, Elisabeth!

Anonym sa...

Nattinatti och sov så sött! Ny dag imorgon och förhoppningsvis nya krafter. Kram på dig!

Anonym sa...

Vacker skrivit som alltid då du "poemar".. natti på dig och dröm söta drömmar.. trött.. ja det är kanske inte så konstigt.. du får ta dig en kaffe till eller nej, nu ska du ju sova..
Tjingelong nattikram

Elisabeth sa...

majsan: Vad glad jag blir för de orden..tack snälla du! Ha det gott.. Kram..

anonyma syster-yster: Tack snälla, älskade stora-syster för de orden.. tack snälla! Jag grät när jag läste dina så så vackra och omtänksamma ord till mig och familjen! Svårast var att läsa " om han inte kan följa med dig då, så kommer han alltid att vara tillsammans med oss i våra hjärtan, och på stolen vid bordet..", och jag har svårt att skriva ner det nu! Du vet ju.. att min dörr "dit bort" är ganska stängd...! Ni har alltid värnat om SE med respekt, omtanke och kärlek.. och ni kommer alltid att ha MIN respekt för det! Älskade syster, dina ord berör mig mycket.. Kram..

åsa: Tack för att du bryr dig om..! Krypa ner i en säng med en god bok.. är aldrig dumt! Du är väl lite slut efter resan också, kan jag förstå..? Kram..

tussegumman: Tack snälla för dina ord och din omtanke.. det betyder mycket! Du verkar också ha haft en mormor som kom med viktigt stöd.. och mycket tänkvärt! "Herdepsalmen" är vacker.. och inger både trygghet och stöd! Kram..

plupp: Tack..! Som jag skrivit i någon tidigare kommentar.. jag är väl ingen större poet, men det är roligt att knåpa ibland! Kram..

trollpackan: Tack snälla du..! En ny dag med nya äventyr.. hoppas du och Amanda också får det! Hur länger blir hon hemma? Kram..

pialotta: Tack.. man blir ju LITE stolt iallafall..! Det kan man väl få bli lite..? Kaffe.. ja, det är ju ingen hit att dricka på kvällen.. men det spelar inte så stor roll här - jag sover inge bättre för det!! Trist men..! Ha en underbar och vacker dag.. Kram..