söndag 19 augusti 2007

Det gör ont i en mamma...



... när hon ser sina barn lida! Det gör ont när hon ser hur vissa människor gör dig illa - nu när du hade behövt allt stöd som finns att få! Men vad som gör mest ont är att du inte ens får ha dina minnen i fred, och att dina känslor inte respekteras! Att inte ens bli lämnad ifred...

Carolina, jag har inga svar på varför någon är så avundsjuk på dig, att de måste göra dig illa! Du som fortfarande är ett barn i många avseenden... hur kan man välja att göra ett barn illa?

Du visar inte hur sårad du är, du som hela tiden låtsas så stark för min och pappas skull! Du visar inte hur ensam du känner dig... fast jag förstår ju!

Hat och Avundsjuka... två ord nu... som jag önskar att du hade sluppit, åtminstone nu, när det är nog tufft för dig ändå! Men Carolina, man kan inte vara älskad av alla.. de som inte älskar dig för den du är, och inte finns där, nu när du har det svårt, de människorna söker bara sin egen bekräftelse! Så är det!

Carolina.. tillsammans är vi starka! Och du har så många andra runt omkring dig som verkligen älskar dig.. och bryr sig om.. ! Dom ska du vara rädd om - för det är dom som finns där, och bär dig nu när det är svårt!

Lilla gumman, vår älskade allväderskajsa, vår fialotta-larsson, vårt hjärta att bära... ingenting, ingenting gör mig så ont som att se när du lider...och jag är glad att pappa inte förstår..... han skulle... ja, jag vet inte vad han skulle göra, men jag vet att det skulle göra honom lika ont...

Gumman, vi tar oss igenom det här också...det lovar jag!

Jag och pappa älskar dig... lilla gumman!

20 kommentarer:

Christina sa...

Hat och avundsjuka, när de går hand i hand blir det förödande.
Vem är det som känner så?
Avundsjukan är hemsk men tyvärr är den ganska vanlig, har råkat på den också och det är hemskt.
Vem kan hata en sådan söt tjej som Carolina?
Skickar mina tankar och en värmande kram till Er och hoppas att ni får en skön söndag, hela familjen.
Kramkram

Ella sa...

Å nu blir jag så ledsen. Varför finns det människor som vill göra ett barn illa, ett barn som har det svårt nog ändå? Jag förstår inte.

Jag vet inte hur jag ska trösta så jag sänder bara min varma kramar och tankar till era lla.... igen...

Anonym sa...

Vem är det som vill göra Carolina illa jag förstår inte då hon verkligen har fått ta mer än andra! Bryr dig inte om dem som vill skada dig Carolina!Din mamma skyddar dig från dessa människor! Tillsammans klarar ni allt! Styrkekramar till er båda/Kram Tussegumman

Anonym sa...

Det är så orättvist att de redan tyngda ska bli belastade med mer... speciellt ni som förtjänar all lycka i världen för de fantastiska och varma personer ni är!

Många många kramar

Anonym sa...

Ja det gör ont i hjärtat att se sina barn lida..det vill ju ingen mamma..
Har aldrig förstått hur det kan finnas människor som vill göra barn illa..eller någon människa illa.De mår atagligen dåligt själva, men jag tycker egnetligen inte att det är en ursäkt. Skickar varma kramar!

bollebygdsbo sa...

När ens barn inte har det bra, inte mår bra, då är det som om någon sticker en kniv i ens eget hjärta.
Smärtan är oerhörd.

Kram till er alla

Anonym sa...

Jag vet hur hemskt det är när ens barn mår dåligt. Går just nu igenom den processen själv!
Varmaste kramar till er

Anonym sa...

Åh, vad så in i nordens orättvist att stumpan ska behöva stå ut med sådant!Och vad svårt för dig att se. Det skär i ett mammahjärta!
Dessa människor mår ju inte bra, det är ett som är säkert. Annars ger man sing itnt på en annan människa.
Stoooor kram från mig till er.
/Lallis

Anonym sa...

Man blir bedrövad av att det finns människor som kan bete sig så ruttet. Samtidigt blir man glad och varm av att det finns ännu fler som inte gör det, människor som visar värme och förståelse, människor som hjälper till och stöttar och bär.
Det är tur för Carolina att hon har en så fantastisk mamma.
Det är bra att du har föräldrar och andra runt dig som vet och förstår.
Många många varma kramar Kersti

Elisabeth sa...

christina: Ja du.. min vän! Det finns människor som tycker de har all rätt i världen att bete sig illa..! Och har man ingen insikt om sina egna tillkortakommanden så...! Tack snälla Christina.. för det är du, och alla andra både de som finns här runt omkring, och de som finns därute, som bär oss igenom.. sen att de finns de som är avundsjuka på det också! Ja, det är bara att beklaga..! Kram..

ella: Å jag blir lika ledsen jag..! Men jag är ju inte en tiger-mamma för intet...! Att du finns därute och lyssnar och skickar en varm kram i tanken - det är stort! Tack snälla... Kram..

tussegumman: Jo, men det spelar ingen roll.. hon heter Carolina! Det räcker för somliga! Har läst upp vad du skrev för henne - hon hälsar och tycker du "är då en för gullig människa".., så nu vet du att du är gullig också! Förutom att du är en god och vacker människa också, menar jag! Kram..

johanna: Livet ÄR inte rättvist - det har ju många redan konstaterat före oss!! Vi måste ändå göra det bästa av de förutsättningar vi får - men ibland går det tungt..! Tack snälla för dina fina ord.. de finns människor som inte alls delar din uppfattning! Kram..

trollpackan: Nej, och ändå måste vi igenom när det händer..! Det är mest troligt som du säger.. de mår väldigt dåligt själva! Men har man ingen insikt så...! Kram..

bollebygdsbo: Ja, det är verkligen så! Ens barn bär man ju närmast hjärtat.. och när de far illa, så gör man det ju själv också - det är då man måste visa att man står stark och orädd..! Kram..

majsan: Ja, då vet du! Ibland får man slåss mot väderkvarnar..! Hoppas det löser sig för er..Kram..

lallis: Din värme känns ända hit..! Alla barn borde få ha det bra - och när de inte gör det ska de få stöttning och support för att ta sig igenom! Nej, dessa människor mår inte riktigt bra.. så är det! Kram..

kersti: Ja, man blir både bedrövad och arg! Men som jag skrev tidigare.. hon heter ju Carolina, och det räcker för att somliga anser sig ha rätten att bete sig illa! Jag är så tacksam och ödmjuk till livet just nu.. som ändå ger oss stöd och support i form av att de flesta människor ändå förstår, stödjer och peppar.. tills vi landar tryggt igen! Kram..

Anonym sa...

Tittar in snabbt och önskar dig en skön kväll från ett underbart Kreta!

Kram på er!

Åsa

Anonym sa...

Så tråkigt att höra Elisabeth och jag kan ju gissa vad som händer... och vilka det handlar om men... Som du så vackert och starkt fast ändå medkännande till Carlina så är det så att det är bara de som kan tillföra som ni behöver nu, de som stjäl och ödelägger måste ni mota vid grinden!!!

Stor kram på dig och jag vet vad det vill säga att se sina barn lida och det är något jag inte önskar någon förälder eller något barn!!!

Bloggblad sa...

Ibland blir det bara för mycket! Jag kan förstå hur du känner det, för vi har varit hårt drabbade en massa jobbigt, och det är tungt att ta sig igenom.

Anonym sa...

Dom som känner hat och är avundsjuka har inte mycket att vara glada över, de är människor som är fruktansvärt själviska och tragiska dom växte upp med trasiga leksaker. Carolina lyssna inte på dom, dom vet ingenting. Jag har stor erfarenhet av den här typen av människor och jag är lycklig som kom ifrån dem, jag slutade lyssna på dem för dom har ingen vett och sans, dom vet inte ens vad de är. Du har många som älskar dig.
Varma kramar fr Anita

Anonym sa...

Värme och styrka till er båda. Stora kramar.

Anonym sa...

Å tonårstjejer som är så känsliga! Vem gör så? Är det dina svägerskor igen? Jätte kram

Anonym sa...

För våra barn kan vi nog gå genom eld och vatten. Det är vidrigt när människor ger sig på barn. För i själen är Carolina ett barn som har det nog så tufft. Men det är tur att hon har dig. Jag önskar jag kunde göra hennes hjärta osårbart, åtminstone för ett tag. Ge henne en stor, varm kram från mig! Å be henne krama dig från mig! Kramar...

Christina sa...

Tittar in för att önska en god natt....
Kram till dig och din kära familj.

Anonym sa...

Barnen är vårt allt .. skydda och hjälpa är våra skyldigheter som föräldrar.. Livet är orättvist och det där som nu din Carolin råkat ut för (det vet ju inte jag, men säkert något så hemskt o tragiskt för en tonåring)gör vi alla någon gång.. barn så som vuxna.. det är vårt samhälle som ställer till det.. hur varför det blivit ett sådant hat o avundsjukt liv att leva.. ja den som det visste, men jag önskar jag kunde hjälpa dej.
Jag har själv barn som är vuxna, men det kommer alltid saker som kan förändra.. vet ens barn de har oss föräldrar som stöd o hjälp så är det värmande..
En mamma är en mamma, stötta och hjälpa det har jag gjort så många gånger speciellt för en av mina barn som behövt/behöver mig av olika anledningar.
Önskar er allt gott.
Kramar

Elisabeth sa...

åsa: Du är fantastisk!! Titta in när du är på Kreta!! Så himla gullig du är..! Hoppas du har det härligt - och än en gång: Grattis! Kram..

maria: Ja, du kloka människa.. på många sätt! Och så är det ju att många människor bör man hålla sig ifrån.. Kram..

bloggblad: Det är alltid trist när någon drabbas av elände - men speciellt om barn drabbas..! Förstår att du också har haft/har din beskärda del av alltings elände..så ledsamt! Kram..

anita: Tack snälla du.. jag ska hälsa Carolina dina varma ord! Du har nog varit med om en del,vännen.. Kram..

isabelle: Tack min vän.. och ännu mera värme och styrka tillbaka till dig.. Kram..

karin: Det är några som läser min blogg, om man säger så! Kram..

gisan: Så vackert och riktigt.. ja, i själen är hon ju ännu ett barn.. och därför gör det också så så ont! Kramade om henne igår från dig.. hon ville jag skulle hälsa en stor kram till dig också! Kram..

christina: Tack, min goa vän! Jag får önska dig en god morgon istället! Du är verkligen den mest omtänksamma vän.. Kram..

pialotta: För din värme..tack snälla du! Det är så det ska vara.. en mamma ska finnas där när man behöver dem, och vi ska som mammor finnas där för våra barn! Det är bara att vissa dagar, och vid vissa tillfällen blir det extra tufft.. precis som du säger! Kram..