söndag 22 juli 2007

Mitt namn skall vara...





... Elisabeth. Har slagit upp vad det betyder: Guds boning... jaha ja, då vet jag! Gud har en våning hos mig,.... typ!

Men jag ville inte alls heta Elisabeth! Faktum var att jag i många år hade ständiga funderingar, både över mina föräldrars val till detta... tantnamn, och även om det inte kunde finnas någon möjlighet till ett namnbyte? De förslag på namn som jag presenterade var i mina öron mycket mer inne och poppis: Ulla, Anita, Birgit och Mona var de absoluta favoriterna! (Idag kan tilläggas att det var precis vad mina kompisar hette..!) Men mina föräldrars argument var inte förhandlingsbart: "Nä men gumman, ditt namn ligger i släkten.. och vet du, det finns flera drottningar som har burit det namnet! Och något byte blir det då rakt inte...punkt!"

Hulda eller Alberta eller... ja, de namnen hade jag nog faktiskt bytt idag! Inte heller tror jag att betydelsen av ett namn på något sätt speglar ens personlighet! Det skulle ju vara verkligen höjden av intelligensförlust att tro att man hade några speciella bostadsförmåner bara för sitt namns skull - än om jag nu råkar bo på Himlastigen 52...

Så idag är jag nog ganska nöjd med namnet Elisabeth.... !




Lördag idag...

Vaknade av att SE kom in med kaffe..! Tack snälla gubben! Han fikade också.. och vi pratade om dagens väder och lite så... och Pontus P somnade om i min säng!

Ior (Jonas tjejkompis) kom på besök... och för att hämta Jonas! Tydligen skulle de ut ikväll..!Pontus P blev alldeles knäpp när hon dök upp... jag tror han har lite tjejtycke... lille herr Pontus P?!

Carolina och jag tog en promenad till Coop... sol på vägen dit och regn på vägen hem! (Visst blir man lite knäpp på vädergudarna?)

Städ och plock... ja, alla dagar!

SE har varit lite "off" idag, och på eftermiddagen var han ganska frustrerad! Antagligen över att hans armbandsklocka gick sönder... men det lugnade ner sig när jag sa att jag skulle ta med klockan till urmakaren till veckan - och se till att den blev lagad! Så det gick över...
Middag - idag också!

SE gick och vilade... Han har varit ganska trött ett tag nu...!

Att jag somnade på soffan - ja, det var väl ingen nyhet precis...!

Carolina gjorde varma mackor - och de blev väldans goda!

SE, Carolina och jag såg film tillsammans... en trevlig stund och avslutning på kvällen..


Roligt idag: Carolinas varma mackor...

Mindre roligt idag: seg dag - som om all energi har försvunnit...

Tips: till mig själv idag: hitta energi någonstans!!


Till alla mina livlinor: Ingen människa kan gå ensam... och ensamhet i svåra tider gör vägen än tyngre att gå... TACK mina vänner... för de ni är!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Morning!
ja,den där energin letar jag oxå efter.............
Jag har gått på reserven länge nu. Så tom den börjar ta slut.

Jag måste börja lyssna mer på kroppen och mindre på allt som pockar på uppmärksamhet i skallen!

Ha en bra dag Elisabeth!

Kram på dig/er!

Ella sa...

Hoppas att den nya dagen blir mindre regning och kommer med mer energi till er alla.

Tack för dina ord hos mig igår. De värmde.

Christina sa...

Energi...ingen här heller, är så seg och trög i kropp och knopp och jag sover också på soffan.
Elisabeth är ett vackert och stilfullt namn, ståtligt, royalistiskt, precis som mitt.
Vi är drottningar....:)eller?
Jo, visst är vi det, kronan syns bara inte...:)
Önskar dig och de dina en riktigt skön söndag
Kram vännen min

Anonym sa...

och jag kan berätta lite mer om ditt namn.
Elisabet är hebreiskt. Hebreiska ursprunget var Elisheba. Betydelsen är min Gud har lovat eller Gud är fullkomlig.
I Bibeln har Arons hustru namnet och även Johannes Döparens moder bär namnet. Så du bär ett mycket fint namn.

kramis från sofia

Anonym sa...

Jag tror att alla någon gång varit missnöjda med sitt namn.....Jag har varit det i alla fall:) Min farmor tyckte att jag skulle heta Bengta, efter pappa och idag tycker jag att det hade varit döhäftigt att heta. Men troligtvis inte så kul som barn:) Hoppas annars att du får en fin dag. Och ha fyra bra veckor nu så hörs vi sen:) Kommer onekligen att sakna dig. Kram

Anonym sa...

Ja jag hade också funderingar länge på byte av namn, ville byta ut Anita till någon av mina favoriter som var: Carina, Monika, Susanna samma här det mina kompisar hade dessa namn. Däremot hoppas jag bli gift snart så jag blir av med efternamnet o får heta något annat =). Tänkte länge på o gå byta efternamnet för de går ju det är inte tvunget att heta.
TACK för dina fina kommentarer inne hos mig.

Anonym sa...

Bättre att ha Gud i sin boning än knäppgökar och tomtar på loftet! =)

I dag har vi en strålande soldag, hoppas att den kan bidra med energi över Sandahöjd!

Cyberkram

Anonym sa...

Elisabeth: Energin kanske är lite som vädret???!!!

Jag hoppas så att du får lite återhämtning för jag kan tro att den senaste veckan har frestat på...

Tills din energi har återfunnit sig så får du massor av energifyllda kramar av mig!!!

Anonym sa...

Det är klart att du ska vara nöjd med namnet!
Vicke

Anonym sa...

2 cups tart apples
i skål lägg äpplen runt omkring. Vid potsion gröp ur äpplena och fyll dom sedan med nedan
1 cup seedless grapes, green
gröna kärnfria vindruvor
1/2 cup Mandarin orange sections
mandarin eller apelsin
1 cup miniature marshmallows
godis du vet
1/2 cup pecans
pekannötter
2 teaspoons lemon juice
citronsaft
1 cup whipped cream
wispad grädde (eller glass)
1/4 cup sugar
socker
,,,,,,,,,,,,,,
Skär ner äpplena i mindre bitar, gör en fördjuping, häll över och blanda ner citronsaften. Eller, gröp ur äpplena och smörj med citronsaft på insidan

blanda mandariner eller apelsinklyftor, kärnfria vindruvor små marshmallows och nötter.
vispa grädde med lite socker och vänd ner sistnämda frukten i och nötterna i grädden. ös på i gropen av äpplen, riktigt högt. jag använder glass ibland också.

det stämmer inte helt med receptet men så gör jag.
Måtten räknar jag alltid som 1 del och flera delar


hoppas att det smakar för dig och din goa gubbe

Anonym sa...

jag stavar som en kråka när jag skall skynda mig hahaha sorry Elisabeth

Dubbelörn sa...

Vad är det jag läser om namnet Elisabeth???!!! Finns väl inget bättre namn?! Tack o lov så slipper du heta som alla andra, trettio Eva, femtio Maria/Marie osv. Har under hela min skoltid varit helt ensam om namnet, grundkola, gymnasium o universitet... Det finns bara dryga 19000 i hela landet som har Elisabeth som första namn!

Jag har också ett gammalt släktnamn men har alltid gillat mitt namn, faktiskt riktigt det väldigt mycket. Men så tycker jag ju inte om att vara som andra, utan gillar att vara lite som eljest *fniss*. Sonen har också ett namn som är väldigt unikt, bara 6 i hela landet. Men jag har nog fostrat honom bra för han är också glad för att slippa heta Erik, Johan, Tobias osv...


Stolta är vi som har ett vackert namn som dessutom inte många har som första namn *ler*

Kramar

Anonym sa...

Namnet har en viss betydelse, men jag har aldrig ifrågasatt mitt.. Pia hette inte många då jag var barn.. Mamma tänkte på Ingrid Bergmans dotter.. hon heter ju Pia. Liselott heter jag oxså.. gillade det bättre ett tag.. Lotta har släkten kallat mig sedan barnben.. många säjer Pialotta.. därför tog jag det här på webben, då massor i min bekantskapskrets hette just Pia ett tag här..
Ha de gott Elisabeta med ditt fina namn..
Kramar

Elisabeth sa...

åsa: Förstår att det är tufft för dig också..! Försöka lyssna på kroppen är nog inte det lättaste heller..? Kram..

ella: Ja, inget regn o mycket sol! Oavsett innehåll så blir dagen betydligt lättare med sol - än med surpulväder och regn! Tack själv du.. Kram..

christina: Men vad ska vi göra? Det ombytliga vädret kanske också är en bidragande orsak till att många känner sig så energifattiga?
Men sova på soffan - ska vi bilda klubb - soffliggarklubben kanske? Nej, jag bara skojar! Å visst är vi väl drottningar - åtminstone i vår egen lilla kungabubbla! Kram..

min vän Sofia: Tack snälla för den upplysningen! Du kan verkligen mycket..! Jag får slå upp det mesta! Ha det gott.. Kram..

annika: Nja, Annika tycker nog jag är lite snyggare! Men det är ju en smaksak förstås!! Jag kommer att hälsa på inne hos dig lite nu och då.. fast du är på semester! Kommer att sakna dig också! Kram..

anita: Åh, du ska veta vad jag tyckte jag "bytte upp mig" när jag gifte mig..! Tack även för dina kommentarer - de värmer alltid! Kram..

plupp: Jo, men ibland hyr tomtarna in sig där också! Knäppgökarna gör hembesök... men jag brukar trösta mig med att det är iallafall inte tomt där då !! Kram..

maria: Tack snälla! Ja, du förstår precis utan att jag behöver säga mer..! Men.. vi tar en dag i taget - alltid tro på att ny styrka kommer! Kram..

vicke: Jo, det är jag nog ändå! Vicke... är det en förkortning, eller? Kram..

sofia: Jag ska försöka mig på det där vid tillfälle... än om jag nu inte är någe vidare i köket..! Var rädd om dig - och lite kråkstaving gör vi väl allihopa emellanåt.. Kram..

dubbelörnen: Jag har nog inte heller gillat det här med mallar.. men just namnet var lite mossigt, tyckte jag då! Men idag känns ändå Elisabeth ganska ok! Min son har namnet "Linus" i mellannamn, och han har avskytt det sen han var 5 år! "Inte Linus, va?"... Kram..

pialotta: Det är också lite roligt tycker jag när det finns en lten historia bakom till varför man fick just sitt namn.. som du efter Ingrid Bergmans dotter! Nästan lite kult faktiskt!! Ha det så gott du också med ditt fina namn.. Kram..

Anonym sa...

Jag har en liten "fundring". Inget avancerat alls. Men om du har lust får du gärna maila mig på gisn71@hotmail.com. Kramar...

Anonym sa...

Ja felet är helt mitt. gisan71@hotmail.com ska det vara. Sorry ;-) Kramar...