måndag 4 juni 2007

Utemöbler är inne...



... har jag märkt! Med tillbehör, ska tilläggas! Man kan besöka nästan vilken affär som helst, som säljer utemöbler eller/och uteprylar - och upptäcka alla dessa människor som bara måste ha något för att kunna leva sitt uteliv!

Denna insikt drabbar mig varje år den här tiden - och jag blir lika förundrad varje gång; har alla människor helt tomt ute hos sig? Vad hade de förra året? Eller duger det inte det gamla längre? Kanske är det som hos den familj, vars inköp av utemöbler, jag hörde fragment av häromdagen: -"ja, men snälla du, duger inte möblerna vi hade ifjol? säger mannen. Men herregud (som om Han skulle bry sig om en utemöbel...!), vi har ju haft dem i 3 år nu - och såg du Johanssons nya möbler? svarar hon. Mannen suckar: Ja ja, gör som du vill...! Så är det kanske - vi vill helt enkelt bräcka grannarna!!

Sen måste vi förstås ha krukor, dukar, lyktor, dynor..... ja, allt det som ska matcha vår nyinköpta utemöbel! Men har vi ingenting kvar där heller från föregående år? Jag förstår verkligen ingenting...!

Jag har inga svar alls på mitt tänk! Jag vet bara att hemma hos mig finns en allsköns blandning av både gamla och nya utemöbler - och de får minsann duga några år till!

Söndag idag.... (ny vecka imorgon... sol är beställt då också..!

Vaknade lika ljuvligt som igår! Med kaffe på säng, skorpor och sol....! Lyckliga jag!

Tvättdag idag - varför är det så många sådana?

Sven-Erik påtade på ute på vår altan, som vanligt! Han är verkligen så lugn och tillfreds när han får vara därute och fixa och dona! Hur ska det bli när det blirklart? Då måste jag verligen tänka till, och hitta på saker att göra därute...!

Carolina och Jonas gjorde Sven-Erik sällskap därute - och solade! Radion spelade, drack kaffe och saft, arbetade så svetten lackade - vad mer kunde man begära...? Vi har det bra - idag också!

Mamma och pappa kom på besök! Med kryckan som sällskap förstås! Kaffe och bullar igen då! Trevligt!

Carolina provade 1 000 000 kläder och kombinationer! Hon ska ju på skolavslutningsmiddag imorgon kväll - och då gäller det att se så snygg ut som det bara går.... ! Lite spänd och nervös är hon allt! Åh, ljuvlig ungdom - vem minns inte den?

Middag... ungstekt falukorv! Nja, den fick duga på Ingelssons restaurang idag!

Kvällen blev - zappakalja på TV:n som vanligt! Förutom Brothers & Sisters... och lite sov!

Roligt idag: idag är det solen hela dagen.... och minnet av ljuvliga ungdomen..! Mindre roligt idag: ???? ... kanske zappakaljan då? Tips: Ni som kommer och hälsar på här - ni får hur-mycket-som-helst-gärna lämna ett avtryck/kommentar... !

Till alla mina livlinor: Alla ord - om ett bara så litet, får mig att se det lite ljusare därframme..!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, så undrar även jag, ang. detta med utemöbler. :-) Vi brukar måla om våra. Men krukor går sönder ibland och det är kul att köpa nytt.

Anonym sa...

ja du vet det där om att gräset är grönare hos grannen

Anonym sa...

Du har så härlig humor, Elisabeth, kul att läsa dina inlägg och dina kommentarer.
Ha nu en riktigt skön måndag vännen
Krapå dig

Anonym sa...

Just det där har jag också funderat över:) Förstår inte heller detta behov av att ha nytt hela tiden. Och att man är beredd att lägga en massa pengar på det....Visst ser det fint ut men jag vill inte ha det såå fint, tycker bättre om slitet:) Det är så löjligt att man hela tiden måste ha en så fin fasad att visa upp utåt......Hoppas du får ännu mer sol idag... för vi har den inte i alla fall, och hoppas det går bra för dottern i kväll:) Ha det riktigt bra.

Anonym sa...

Kommers är ordet! Varför nöja sig med enbart nya sommarKLÄDER? Svenskar är köpkraftiga i dag och vi hinner knappt slita förrän vi slänger. Själv har jag inga alls, men slänger avundsjuka blickar på villaägarnas...

Elisabeth sa...

cleo: Ja, med lite målarfärg blir det ju också som nytt..! Kram

pyrobritt: Ja, verkligen! Konstigt bara att det är så många som faller för det tänket...! Kram

christina: Tack! Vad glad jag blir! Ha det bra du med...! Kram

annika: Jag håller med i ditt tänk! Fasader är tydligen viktiga..!! Kram

plupp: Då skulle du ha sett kommersen idag - på stan! Många yra hönor modell yngre, och lite tuppar! Som vanligt alltså... Kram