torsdag 7 juni 2007

Puhs underbara värld...




"Kanin är begåvad! Och han har Hjärna! Jag antar att det är därför han aldrig begriper någonting!!"

(Jag måtte vara väldans begåvad - för oftast begriper jag ingenting av allt det som händer... iallafall tar det evigheter innan "poletten ramlar ned"!)

Onsdag ... (nationaldagen... jo, på TV:n såg vi .... så firade vi den...!)

En underbar morgon! Sov länge, låg i sängen länge, fikade länge.... ja, en lång slö förmiddag som jag kände att jag behövde...!

Carolina städade rummet... i nuläget är det lite svårt att ta sig in där, så att säga! Jonas har åkt till Raja med en kompis... (Rajastrand är vår hemby, och ligger i fjällbygden..)

Sven-Erik var "göras-lös", vilket märktes... Irriterad, gick omkring och pustade.. När jag frågade vad det var, svarade han: "Man har ingenting göra! Gå här o titta i fönsterna.." En sådan stund alltså... då måste jag hjälpa honom att hitta någonting att göra - för han har inte initiativförmågan till detta längre ( tillhör sjukdomsbilden...)! Ändå har han fortfarande många stunder när han tar sig för saker och ting .... men de blir färre..!

Så:

Sven-Erik och jag tog en promenad på Coop. Våra promenader är viktiga... tillsammans hand i hand, pratar om något vi ser just nu, skrattar åt något roligt... njuter av vårt tillsammans! Idag var det dessutom med bonus - värmen och solen...! Köpte 1-åriga växter i massor - åtminstone 25 stycken, för att plantera ut därhemma på vår lilla uteplats... så nu har Sven-Erik något att göra en stund där ute... där han vill vara! (Åh, en helt annan S-E nu... glad o visslar...!)

Middag... blev bara kräm idag! Puh!

Såg en "skitfilm" på Tv:n! Men S-E tyckte den var bra - huvudsaken det!

Roligt idag: slö-morgon, Carro-städ, trädgårdsmästaren...

Mindre roligt idag: S-E-depp, skitfilm...

Tips: har inga idag - kan ta emot några istället!

Till alla mina livlinor: Varje dag... ett nytt sätt att leva... Tack!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att jag inte borde säga just dem här orden, utan i stället uppmuntrande och positiva saker, men just nu är det enda jag har att säga:
Åh, vad du är beundransvärd! Alzheimers verkar vara en förj-vlig uppfinning! Önskar jag kunde skicka en container med energi till dig (trots att jag inte känner dig.)

Elisabeth sa...

plupp: Dessa 7 rader kommer jag att bära med mig länge...! Ett mycket, mycket ödmjukt TACK... Kram