fredag 15 juni 2007

Klimatsmarta tjejer...



...är jag stolt över!! Speciellt om den ena är min dotter...! (Jo, måste få skryta lite..!) Häromdan vann de 3:e priset i Länsstyrelsens miljömålstävling.... och 2 000 kr till klassen!! Inte dåligt, va! Tävlingen gick ut på att göra en bild kring ett av Länsstyrelsens miljömål...

Prissumman var ett resestipendium på 2000 kr - men då det nu var dagarna precis innan skolavslutning så beslöt man att köpa "gofika" till hela klassen istället!! Tårtor, wienerbröd, kakor och dricka blev det ... och inte ett rött öre över!! (Carolina sa sedan att ingen hade orkat vare sig skollunch eller middag den dagen... förstår det!)

Så det kanske inte är så nyttigt att vara klimatsmart alla gånger!! Men jag är iallafall en stolt liten mamma...!

Torsdag igår... ( orken gick och lade sig - så jag skriver nu...)

Uppe med tuppen! Sov några timmar inatt...! Kändes bra..!

Sven-Erik var på sitt "off-humör" idag också! Åtminstone på förmiddagen - det blev lite lättare mot kvällen...

Tog en promenad med Pontus P till mamma och pappa! (S-E gick och la sig igen när jag gick..!) Fikade gott, som vanligt! Mamma var som en liten kvitterfågel... åh, vad det är roligt med kvittrande och glada människor... de behövs när man behöver hämta styrka någonstans! Så är det..!

Var på ett möte... När jag skulle berätta om vår situation och hur vi har det nu, kände jag; Men herregud, är detta oss - är det här vår verklighet idag...? Våra drömmar om framtiden - de är borta, för vi kommer inte att följas åt dit bort till framtiden! (Jo då, jag har känt det många, många gånger förut, men insikten slår lika hårt varje gång...!) Skriver inte mer om det.. puh!

Fick ett brev från kommunen att jag har möjlighet att söka personlig assistent för S-E...! Jag fattar ingenting ( lite som vanligt det..!), för senast jag pratade med kommunen så fanns absolut inte den möjligheten!! Måsten kolla upp...! (Nu blev det ett stycke med mycket "jag" igen ... inte bra!)

Middag... ingen "Carolina-middag" idag - endast tortellini! Funkade också..!

Såg "Die Hard 2" tillsammans med Sven-Erik. Han tycker ju de är bra... inte jag!

Roligt idag: Miljövinsten, kvitterfågeln mamma ...

Mindre roligt idag: framtidsinsikten..

Tips: Skjut inte upp till morgondagen... typiskt mig!

Till alla mina livlinor: av alla mina rader är detta den viktigaste... till alla mina livlinor - att ni finns där..!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Nu har jag äntligen tagit mig tid/ork att besöka dig. Vilken fin blogg du har. Har läst runt lite och dina texter berör mig starkt. Vilken kämpe du är. Trots sorg och trötthet så lyser en otrolig positivism igenom.

Vilken duktig dotter du har. :) Klimatsmart är bra.
Ha en bra dag! Kramar.

Anonym sa...

God förmiddag..
Så roligt att du hittade till min blogg. Har läst 3 sidor bakåt på din blogg för att se hur ni lever i vardagens sorg och glädje. När det kommer sjukdom in i familjen så är det jobbigt, framtiden mörkas av ovishet och arbete. Ser att även ni har hund (så söt). Hundar känner direkt när det inte är något som stämmer i familjen, han förstår att husse inte är frisk, det är tungt att se. Hundar inrätter sig snabbt i nya situationer, och axepterar det snabbare en vad vi gör. Ser att du omger dig med en härlig familj i olika åldrar som får dig att glömma bort nuet och ger dig ljus och värme.
Carpe Diem / Ruth

Anonym sa...

Hej. Vad kul att de vann....Klart du ska vara stolt:)Förstår det där om att det insikten om framtiden slår lika hårt alltid....Det är ju säkert inget man tänker på dagligen och när det sen kommer så slår det hårt.....Hoppas du får en fin fredag...Jag ska snart jobba:) Kramar till dig du fina:)

Anonym sa...

Hej!
Har läst lite här och lite där, mest där. Livet kan från ena dagen till den andra, fullständigt vändas uppochner.Tillvaron blir verkligen tilltuffsad, som kan liknas vid en jordbävning av större mått mätt. Att vårda någon som drabbats av Alzheimers, kan ingen som inte är i den siutuationen föreställa sig hur det är. Hoppas ändå att livet trots allt, ska vara behagligt för er.

Hälsningar, och en Önskan om en bra helg!
Erika

Elisabeth sa...

isabelle: Tack! Vad roligt att du kom hit..! Du är också en kämpe, en stark sådan..! När allt detta hände gjorde jag ett medvetet val: Antingen lägger jag mig ner och dör åt alltihopa... eller så stiger jag upp och försöker fixa det här så gott jag kan... jag valde det senare! För vem vill lägga sig ner å dö? Inte då jag - och då var valet heller inte så svårt! (Sen inte sagt att jag klarar det så bra alla dagar..!) Kram

ruth: Ja, det är i de svåra stunderna som familjen betyder allra mest! Och vänner, livlinor ... alla varma ord som ger styrka att verkligen fånga dagen! Kram

annika: Det är precis som du säger: den insikten är inget man går omkring och bär på dagligen - då skulle man inte orka! Men "poff" så kommer den uppdykande - då blir det lite tufft...! Jobba lugnt! Kram..

erika: Så var det: jordbävning! Nu är det rinnande lava mest hela tiden! När du skriver om att ingen vet hur det är... så rätt! Kram

Ella sa...

Grattis till smart dotter och vinsten!

Men jag trodde att det var självklart med en personlig assistent... hm. Hoppas ni får en riktigt bra en.

Elisabeth sa...

ella: Nej, det är inte så självklart i den här kommunen! Man har tydligen olika regler i olika kommuner!! Kram