måndag 25 juni 2007

Jag samlar på roliga ord...



.... på bloggen! Hittills har jag två...!

1. Dumbolle (Dumskalle)

2. Skallebank (Huvudvärk)

Idén till denna roliga-ord lista fick jag just nu! Egentligen tycker jag inte om listor... men har bestämt att jag behöver ha en sådan här lista! För min skull..!

I en vetenskaplig undersökning vid California Institute of Technology har man påvisat resultat att munterhet och positiva känslor får människor att tänka mer flexibelt och försöka sig på fantasifullare alternativ i sin strävan att lösa ett problem. Vidare säger man att vi genom att ha roligt åt skämt, genom att leka och pröva oss fram, får en ökad förståelse för oss själva, för andra och för vår omvärld. Förändringarna är dessutom bestående och kan hjälpa oss genom svåra perioder i vårt liv...

Då min lista är rätt ny, har den ännu så länge bara 2 ord! Både bilden, och de roliga orden har jag fått av en blogg-vän "A MITT I LIVET", som trots sina egna bekymmer har en helt unik förmåga att bjuda på en blogg där man ibland skrattar så man nästan bara dör...!! Tack, snälla du..

En annan som också genom sin blogg, gav mig insikten och skapande av min roliga-ord-lista, var "ella". Som genom sina smarta iakttagelser fick mig att inse hur många det finns som faktiskt behöver skratta ibland.. också!

Så att dela med sig av det roliga - vi behöver ge glädje och få glädje... också!

Kanske har du något roligt ord som du tycker skulle passa på min lista?

Måndag idag.. (David, mitt lilla barnbarn hade namnsdag idag.. Grattis, gubben!)

Vaknade tidigare än tidigast - av att Pontus P spydde på hallmattan! (Stackarn, han hade nog ätit något olämpligt...!)

SE sa vid morgonfikat att han var trött idag.. (han gick efter fikat och la sig en stund igen..)

Ringde geriatriken... SE behövde mer medicin (..han äter bromsmedicin, antidepressiva och blodtrycksmedicin..), och jag tror att vi behöver prova en högre styrka på en av de depressiva medicinerna! Både för hans skull och för vår...! Jag berättade för geriatriksköterskan om den senaste tidens agressioner och vredesutbrott, och hon skulle prata med läkaren...

Fyllde på medicindosetten... (ett ledsamt moment i vardagen... varje gång slår mig tanken att han måste äta medicin - men han kommer aldrig att bli frisk av den... det är tungt att veta!)

Elin (lille Davids mamma) kom förbi. Carolina och jag följde med henne och tittade på hennes nya lägenhet.. fikade på Café Victoria (med suraste personalen i stan..), gick på "Skokanonen" och hitttade ett par skor till mamma... En trevlig liten stund var det!

Gick upp till mamma med de nya skorna...som passade perfekt! Så glad hon blev... min lilla mamma! Blev bjuden på kaffe....

Hem och fixade mat till Pontus P. (Jag kan aldrig veta säkert om Pontus P har fått någon mat eller varit ute när jag inte varit hemma och haft koll! SE vet ju inte - men svarar alltid tvärsäkert när jag frågar: Jo, han har fått mat... Frågar igen 10 minuter senare: Nej, han har inte fått någon mat... så jag måste nästan utgå från att han inte fått någon mat eller varit ut!)

SE och jag tog en promenad till apoteket och Willys... (som vanligt mest jag som förde konversation om vädret.. vad som hände runt omkring: bilmärken, folk, naturen...)

Middag - tortellini. Inte så tokigt. SE åt som vanligt mycket och fort.. (Han gick och la sig en stund efter middagen - gör han oftast!)

Carolina forsatte med sitt bokskrivande...! Hennes dator är fortfarande "paj"... men imorgon..?

"Extreme Home Makeover" på TV:n... och jag lipade som vanligt! Först för att de hade det så svårt. och sen för att de fick det så bra... (..och att drömmar kan slå in, även om det känns lite väl kommersiellt, känns bra!)

Carolina följde med SE när han tog "kvällspinken" men Pontus P. Men det gick inte så bra... han var väldigt irriterad och slet och drog i Pontus P... som inte ens fick kissa! Carolina tog kopplet, vilket gjorde att han blev ännu mer irriterad... tog upp en sten och slängde... lyckligtvis inte på henne eller Pontus P!

Carolina, jag och Pontus P avslutade kvällen tillsammans...

Roligt idag: dumbolle och skallebank, utestunden med Carolina o Elin, mammas skoglädje..

Mindre roligt idag: spy-Pontus P, SE-irriterad o trött...

Tips: Har ni några roliga ord kanske?

Till alla mina livlinor: Göm mitt ord i ditt hjärta..TACK... det lilla ordet som påminner om något du gjort för någon annan...!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Morning!
Min morfar morfar brukade alltid säga:
- Asekas ti pärerna!=
- Sås till potatisen!

Hoppas du får hjälp med SE:s medicinering så det underlättar för er alla!
Skickar en styrkekram till dig!
Ha det bäst!

Anonym sa...

Hoppas att allt löser sig med medicinerna!!! Du påminde mig om att jag själv saknar lite medikamenten...

Du är otrolig!!! Så mycket ork, tålamod, mod så att man blir alldeles till sig...

Jag förstår om du blev lite rådvill igår av ett av mina inlägg... Jag var tvungen att skriva kryptisk för det handlade till stor del om en av mina småsystrar och jag är alldeles förtvivlad för barnens skull, systerdottern hälsar på mig just nu och igår var hon som en urlakad trasa, bara grät... Hennes mamma, min syster läser min blogg och jag vet att man inte kan tala med henne än mindre skriva rakt av i bloggen. Så förlåt om jag gjorde dig förbryllad, jag lovar inlägget är i allra högsta grad konkret, för mig... Gränslös är ett mer negativt ord, används mycket inom psykiatrin...

Stora kramar till dig min modiga vän!!! Kramar med glädje!!!

Du vet att det finns skrattterapier?! Som i vissa fall botar sjukdomar?! Skratterapi är ett roligt ord för den delen!!!

Anonym sa...

Du hade själv ett roligt ord för zappa, men jag kan varken komma på det eller hitta igen det på din blogg- vad kan det ha varit?

Pippis "pluttifikationstabell" tycker jag fortfarande är roligt. Det säger så mycket om mina låga tankar till muliplikationstabellen. (Matte har alltid varit en svag sida).

Gremiljen (bondska för bestick) tycker jag låter roligt.

Oj, det finns ju många fler! Kan bara inte komma på dem just nu.

Anonym sa...

Det där med roliga ord är bara så himla kuligt.. Just nu sticker det inte till i tänkkammaren, men det kommer va så säker.. Ska bumsibums besöka dig o ratta ner när orden dyker upp.. har ju en del i bahuvudet, då jag haft en hemsida till innan som var mitt "Andra Jag", ego. Då/där var jag teodora Eulalia Frideborg Fritjog med hela, nja inte riktigt internet. Hon var/är gift med Ludvig Ballong Långkalsong o de hade baljekar o tunnor där folk som kom in till henne kunde tvaga sig tillsamman..
Sidan har jag lagt på hyllkanten ett tag, då det fodras uppdateringar hela tiden och så tar den en himla plats på webbhotellet.. Förresten åkte Teodoran till Amerikatt för att förkovra sig i skönhetsvård. Hon trivs tydligen så bra där, men hon skickar vykort emellanåt:-)), så nu har jag bara "Lilla Gömman kvar och så min blogg:-)
"Stålkepa/keps" är ett ord som dök upp nu .. Det är som du säkert förstår "dagenefterhuvudbry"= Baksmälla, vilket inte alls är så lattjo i och för sig..
Hoppas du får bra medicinering nu till lilla älsklingen så dina o barnens dagar blir sommarlätta:-)
Kram på dig vännen (Så kul jag hittade dig)

Elisabeth sa...

åsa: Det var ett roligt uttryck! Självklar plats på rolig-listan..! Ja,mediciner är ett aber...! Ha det bäst du med! Kram..

maria: Ja, med lite socker löser sig allt, och medicinen går ned...! (Nu var jag väl lite fyndig, va?)

Förstår att du känner frustration och oro för din syster och systerdotter.. du är tydligen en livlina för fler än för mig..! Förstår också att du blev tvungen att skriva kryptiskt - men kanske gav det henne ändå en vink..?

Att vara storasyster har också sina fördelar! När mina småbröder brakar (och det har de gjort ofta, tro mig) så tycker de att jag är den jobbigaste människan i världen - för jag "läser lusen av dem"! Men säger jag: "Om inte ens er syster kan tala om för er när ni gör fel - vem i hela världen ska då kunna göra det?"
Åh, inte är man populär just då, ska jag säga... men det brukar gå över!

Hoppas iallafall att allt löser sig för dig, din syster och framför allt, för din ledsna systerdotter...

Skratterapi - ett bra ord till min lista, från en annan modig person.. Kram..

plupp: Ja, du menar "Zappakalja"! Det hade jag alldeles glömt... har man zappat mellan alla kanaler på TV:n, inget att se.. dåligt utbud.. då har man zappakaljat! Gremiljen..så bra! Kram..

pialotta: Nu skrattade jag verkligen.. hela din kommentar var bara så "kul i rutan"..! Glad att jag hittade dig också.. Stålkepan går självklart till listan.. Kram..

Christina sa...

God morgon vännen, allt väl?
Har inte bloggat så mycket pga svärfars bortgång och det har varit ganska så jobbigt....
kram

Anonym sa...

Jag antar att du har hört den här: (Jag trodde alla vuxit upp med den tills jag upptäckte att den var helt ny för min sambo.)

Akta dig så att du inte får en tjottablängare mellan lysmaskarna och får åka plingplongtaxi till plåsterhuset.

Den kan vara rolig när man småretas med varandra...

Anonym sa...

Åh...Jag bara älskar dig:) Du är en stor glädje för mig och jag blir så glad och rörd när jag läser vad du skriver......Jag vet inte om du hört det men ett kul ord är "Knäppgök" som betyder som dumbolle:) Jag älskar att omvandla ord och har gjort det i många år. Mycket på grund av mitt arbete med barn där man inte ska svära och gärna vara lite rolig....Så lite har det ju blivit.....Massor av kramar<3 Annika

Elisabeth sa...

christina: allt är väl! Vet att du har det lite tufft nu... tänker på dig! Kram

plupp: Jo, den är rolig.. Problemet är att, åtminstone jag, aldrig skulle kunna hålla mig för skratt, och samtidigt uttala "hotelsen" någorlunda allvarligt!!

annika: DU är en stor glädje för mig.. varje dag! Du har en unik gåva inom dig! (Du har många gåvor.. som alla gör dig unik!) Glädje och humor... inte alla som har det! Att sen också kunna förmedla den glädjen och humorn... det är stort!
Tack snälla annika - för att du är den du är!