onsdag 27 juni 2007

En blomkruka...




drömde jag om inatt.. Inte en vacker sådan, utan en oglaserad terracottafärgad kruka. Den stod bara där, i drömmen, tog upp plats i en stor bild av ingenting .... och den var trasig! En stor spricka gick tvärsöver krukan, och i dess väg hade en stor skärva lossnat...
Det var allt...
Ingenting före eller efter - bara en trasig kruka...
Vad gör en kruka i en dröm...
Vad ville den berätta...

Om jag nu var tvungen att drömma om en blomkruka, kunde jag väl åtminstone fått drömma om en vacker sådan? Carl Milles blomkruka från Rörstrand hade gett mig en riktig lyckodröm istället..! (Bilden ovan..)

Är det någon som kan tyda en dröm?


Tisdag idag... (som ju var igår... blir så ibland..)

En ny morgon, en ny dag... väcktes med kaffe på säng idag! Blev lite tokigt med vad som fanns på brickan - men herregud, vad gör väl det? (Dessa morgonstunder är så viktiga - både för mig och SE... Vi sitter och småpratar tillsammans, inga stora saker.. vädret, en dröm, Pontus P, gott fika, göra idag, ... och allt är lugnt och just nu... En stund som måste få ta sin tid..!)

Mamma ringde, och ville komma över! Hon hade haft någon liten fnurra på tråden med "Lilla Fridolf" (pappa), och ville nu komma och över och ånga ut... (Lilla "Selma" var så.. så... oj, vad hon ångade...!!) Men med lite fika, och med ett uppdykande besök av "Lilla Fridolf" (-"förlåt, lilla gumman.. jag ska inte säga så mer... ska vi gå hem nu...") så var Selm... förlåt, jag menar mamma, snart sitt gamla goda jag igen!

Gick med Carolina på Coop och handlade. Hon ville göra middag idag.. Liftade med mamma och pappa tillbaka..!

SE låg och sov när vi kom hem... (Men han var inte på dåligt humör, utan bara "ett lugnt här just nu".... går bara omkring och är - inget gör!)

Middag.... laxgryta serverad med pasta och sallad. Så gott det var! (Hon är verkligen duktig i köket, min dotter! Jag vet inte vem hon brås på när det gäller matlagning - men inte är det mig!!)

SE gick och vilade igen.. (jag dippade också en stund på soffan..)!

Carolina hade kompisen Erika här... de såg på film!

"Allsång på skansen" och "Morden i Midsomer"..... perfekt avslutning på kvällen! Jag och SE..


Roligt idag: min ROLIGA-ORD-LISTA (ska lägga in den här...)morgonstund, Selma-mamma, Carolina-middag...

Mindre roligt idag: nja, jag vet inte... skulle väl vara den där Selma-ångan då...?

Tips: Ett drömlexikon, kanske?

Till alla mina livlinor: Du är en livlina.... fast du kanske inte vet om det...än!


10 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt drömlexikon säger såhär om KRUKA:
Drömmer du att får en vacker prydnadskruka i present, betyder det att en nära släkting kommer att förorsaka bråk i familjen.

Det lät inte som att det var du som hade krossat krukan, men om KROSSA står det följande:
Om du krossar något i din dröm, får du vara beredd på sorger och motgångar den närmaste tiden.

Drömlexikon ska man ta med många teskeder salt...Vad symboliser en kruka för dig personligen?

Anonym sa...

Krukor är faktiskt intressant som drömobjekt, nu vet jag ju lite om dig och det måste man nästan för att tolka drömmar handlar inte om att en sak betyder lika för alla men att det finns en viss tolkningsbar innebörd i vissa symboler.

Kruka som sagt är en sådan symbol och den betyder ofta att man har stor tillgång till något... En kruka med en spricka i? Tja, jag skulle för dig säga att du söker efter mer av det som håller på att sina...

Låter kanske knäppt för det vet jag ju redan men det är ju just det som är en del av just tydande av drömmar, symbolens innebörd tillsammans med personens liv ger en tolkning...

Lämna den eller tänk på den, du gör som du vill.

Stora kramar på dig och jag hoppas att din dag blir bättre än bäst!!!

cillirill sa...

Ja jag har lärt mig att drömmar i stort inte behöver betyda nåt. Det gör man för att hålla hjärnan levande

Va roligt att Carro är så duktig i köket men hon kanske tycker sånt är roligt, det kanske hade vare en bra utbildning om man tycker det är kul.
kram

Anonym sa...

Det verkar som du/ni hade en ganska ok dag igår!
Skönt att det kommer såna dagar oxå!
Ha en skön dag!
Kram!

Christina sa...

Jag är ingen drömtydare men i drömmen kan man få ihop så många konstiga saker.
Det regnar och blåser här, inget skönt väder alls.....
Tack för din omtanke i min blogg min goa vän
Kram

Ella sa...

Jag håller nog med Maria, visst måste det vara en stor symbolik i din dröm, känner man dig så vet man nog vad det betyder.

För egen del tror jag att hjärnan försöker bearbeta dagens händelser, eller livets händelser, genom drömmarna.

Hoppas att din dag blev riktigt bra.
Kram

Anonym sa...

Ja jag har oxå en del funderingar kring det här med krukor...En krukmakare som om och om och om igen börjar om med en kruka som hela tiden går sönder...så funderar jag kring spruckna kärl..pratat med bror i dag..du storhandlade sa han...ja Carro kanske skulle bli kocka...

Elisabeth sa...

plupp: Ja, i vanliga fall brukar jag drömma om... skratta inte, men "Muminhuset" är ständigt på besök i mina drömmar.. helknäppt, jag vet! "marias" drömtolkning är lite intressant...kanske är det så att krukan är mitt liv, sprickan är det liv jag lever just nu, och den skärv som är borta är mitt äktenskap med SE som nu är över..?
Ha det gott...Kram..

maria: Ja, det var en intressant tolkning! En stor tillgång till livet och mitt äktenskap har jag ju haft.. och nu är det på väg bort..! I allafall är drömmar och drömtydning lite intressant.. bara det inte är mardrömmar! Ha det bra du också... Kram..

cillirill: Ja, så kan det också vara! Man kanske bara har ätit något olämpligt..?
Ingen är gladare än gästerna (vi) som hon bjuder..! Nu har hon ju kommit in på Samhällsprogrammet,så mat- och bak blir nog mer på fritiden! Kram..

åsa: Jo, det var ok! De bra dagarna eller stunderna är en "nåd att stilla bedja om"..typ! Ha det så bra.. Kram..

christina: Ja, drömmar är som strömmar...
Skickar ned lite sol i tanken, du behöver alla strålar du kan få.. av flera orsaker, vet jag! Kram..

ella: Ja, drömmar har väl varit föremål för vetenskapliga undersökningar i alla världens tider.. men symbolens innebörd i relation till personens liv kanske är, som Maria säger, dess tolkning.. Kram..

pyrobritt: Jo, jag var och handlade..! Ingen storhandling,men .. Ja, kanske byter hon drömyrke i framtiden och blir kock.. (men då ska det vara på någon dyr, fransk restaurang i Frankrike, dit hennes mamma blir bjuden...!Hmm..) Kram..

Anonym sa...

Du kanske känner dig "orkeslös, otillräklig..." trasiga saker av alla de slag tyder oftast hur vi mår.
Vackra saker kommer när vi mår bra.

Lägger in din blogg länk i min blogg, om det är okay?

Kram

Elisabeth sa...

angel: Så är det kanske..! Drömmar har sina egna vägar däruppe på hjärnkontoret.. Du får gärna lägga till mig på din lista...! Ha det gott så länge.. Kram..