torsdag 24 maj 2007

Lyx för både kropp och själ....


åtminstone för mig! Jag älskar påslakan!! Jag veeet..... det finns kanske de som tycker att det finns annat som borde vara viktigare på älskarlistan - men jag älskar påslakan, och har heller ingen rangordning på allt det som ingår i min älskarlista! Därför skriver jag det igen.... jag älskar påslakan... också!
Redan som 16-åring, när man skulle flytta hemifrån, hade jag samlat ihop en ansenlig liten mängd med påslakan! (Det var för övrigt det enda jag samlat ihop, resten fick mamma och pappa snällt bidra med... tack snälla, 30 år senare!!)
Idag har jag några favoriter bland mina påslakan! Helst ska de vara vita! ( Vitt är för övrigt en ingrediens som ingår rätt mycket i mitt liv nu..)
Min svägerska och jag hade en "påslake-diskussion" (och hur är svenskan här då..?) idag, och vi var rörande överens om den ljuvliga känslan av att krypa ned i en säng bäddad med sitt favoritpåslakan! Lite vardagslyx för kropp och själ... som många av oss behöver en smula av ibland!
Jag gillar egentligen inte att lista saker och ting, men om jag nu fick önska något att dregla över en natt, så skulle det bli:
1. Amotto
2. Hästens
3. Lexington
4. Höie
5. Marimekko
En God Natt, och ett Sov Så Gott önskar jag er alla - oavett vad ni sover i!
Torsdag idag.... (Glad Torsdag på er.... sa Puh!)
Tog en promenad med Pontus P till mamma och pappa. Fika och prat som vanligt...! På radion spelar de plötsligt en gammal slagdänga: "Glömmer du, så ska jag alltid minnas...", då blev det gråtvarning för Elisabeth och jag fick bråttom till toaletten... (är man lite labil, eller?)
Sven-Erik hade gått och lagt sig igen när jag kom hem! På bra humör idag - men trött...!
Fredrik (min lillebror, Po....som vi kallar honom när han är snäll..!) skjutsade mig till Holmsund. Min lite äldre lillebror hade återigen (har en dubbeldiagnos, borderline och alkoholist) hamnat i klammeri med rättvisan! Nu skulle han träffa advokaten, och som den storasyster man försöker vara, så erbjöd jag mig att vara med som stöd! Låt oss säga så här: Det gick inte bra alls!! Så, så sorgligt att min bror nu gett upp - blivit en spillra, en krake som inte längre ser världen genom friska ögon...! Lillebror, jag älskar dig....men idag var du... ja, jag vet inte vad jag ska säga...! Det blev ett sorgligt möte iallafall...
Pappa hämtade mig i Holmsund och jag handlade hem lite mat på vägen..!
Fick en underbart vacker ros av Carolina! Både tanken bakom, och rosen i sig, gjorde mig så himla glad...! Till skillnad från ett tidigare trist rostänk, så gav ju denna ros ett löfte om framtiden... min dotter och jag!
Middag och INGEN ALLY...! (tydligen säsongsavslutning..sorgligt, men jag sov ju som vanligt så det spelade väl ingen roll egentligen...!) Vad ska jag nu titta på? Eller sova till?
Fredrik ringde - och undrade om vi inte kunde grilla tillsammans här på lördag? Jo, men himla kul... ! Det ser jag verkligen fram emot..!
Zapp som vanligt.... men mixar zappet med senaste numret av Femina - blir lite roligare så..!
Roligt idag: Rosen förstås, S-E bra humör, Femina...
Mindre roligt idag: Min äldre lillebror- mitt lilla barfotabarn...
Tips: Njut av era favoritpåslakan ofta, ofta - prova - jag lovar att det fungerar!
Till alla mina livlinor: Det finns så många därute som inte bryr sig... så jag är så ödmjuk och tacksam över den gåva jag har fått: NI!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med vita påslakan...hoppas att du sovit gott inatt
Kram vännen min

Anonym sa...

Åh, ja! Vilket kul ämne! Vet du att jag har ett favoritset som jag riktigt kan längta till. Det är ett arvegods med minst 30 år på nacken och antagligen pga tvättar har det blivit lent som siden- ändå inte slitet och färgen håller hyfsat. Till saken hör att färgen är grön och blombrokig à la Marimekko och jag blir sååå glad!

Låter som att du har fått lite energi sedan sist, en tendens till sprudlande mellan raderna. Det känns bra! Hoppas att orken håller i sig.

PS: Jag fick en bukett rosor för två veckor sedan o jag har omvandlat dem allteftersom de har vissnat. Till sist skakade jag av rosenbladen, lät torka och samlade dem i en kristallskål. Det förlängde skönheten och jag kan fortfarande njuta av dem.

Glad Fredag!

Elisabeth sa...

christina: Tack för omtanken..! Konstigt att det alltid känns lite skönare att sova i vitt..? Inbillning?
Kram

plupp: Sänglinne är alltid kul! De gamla arvegodsen är oftast av väldigt god kvalitet - så lyckost dig!
Bra rostips! Hur torkade du bladen?

Ha en lika Glad Fredag och en Lördag och en Söndag och en...! Kram