tisdag 29 maj 2007

En tuppkam....



.... tänkte jag skaffa mig! Eller åtminstone en liten volymupphöjning på mitt pannkaksplatta babyhår! Därför införskaffade jag en sådan här idag! Men... som vanligt försvann sprayen snabbare än jag hann tvätta håret! Dit ner! Till dotterns domäner! När den kom tillbaka upp hade den förvandlats till en av dotterns bättre begagnade sprayflaskor!!!

Visst är det mystiskt?? Hmm....!

Så istället för en tuppkam blev det en hönfjäder! Fick gå det med!!

Tisdag idag...

Vaknade som vanligt.... tidigt! Sov lite inatt.... igen! Ögonlocken ville bara inte vakna...!

Carolina hade sovmorgon - skönt för henne! Hon har så mycket som är svårt nu! Att hålla näsan ovanför vattenytan är en kamp för henne varje dag...! Hon försöker och låtsas att allt är bra - masken som hon bär, bär hon för sin överlevnad..! Älskade gumma - jag finns här!

Sven-Erik var på ett strålande humör! Vi kokade kaffe och pratade åter igen om gamla tider i hans hemby Holmträsk. -Jo, du, de fanns stora gubbar däri byn, sa han. Jaså, sa jag. Jo, vi hadd ju en Gottfrid Eliasson o 2 meter lång..! Jaha, vem var det då, sa jag. Ja, en gubbe.. och sen var det färdigpratat om det!

Sen ringde han till sin mamma i Åsele. Klockan var bara strax efter åtta, så jag undrade om han verkligen skulle ringa så tidigt! -Jo, men hon ä uppe tidigt hon, sa han bara. När han sen ringde så förstod jag att hon ännu satt i pyjamasen! Hon blev nog lite förvånad att han ringde så tidigt, men hon blev säkert glad...!

Sven-Erik ute på vår uteplats och jobbade hela förmiddagen! Strålande humör nu också! Blir lite småbarnslig: skämtar lite dumt, gör små grimaser och sånt...! Men det är så nu...!

Min syster kom! Vi hade en del att reda ut i vår relation, som inte varit så bra senaste året! Vi åkte och fikade, och pratade och pratade och pratade och... Ja, det var mycket som behövde komma upp till ytan - nu har vi kommit till ruta två, och vi får se hur det går! Men vi tar en dag i taget - Carpe Diem...

Middag för ett regemente blev det idag! Mamma o pappa, min familj, min syster och min bror och hans tjej... 10 stycken.. puh! Men det var så roligt, och påminde om gamla tider! I vår släkt har det ofta varit stora familjesamlingar hittan o dittan, men de senaste åren har de krymt allt mer! Sven-Erik var också med och kom med små inlägg här och där - vilket för mig var det viktigaste! Så det var en helt underbar middag - trots att menyn inte var någon höjdare!

Sen var både jag och Sven-Erik "död"! Zombier, där den ena zombien gick och lade sig tidigt, och den andra zombien zappade TV:n!

Roligt idag: Sven-Eriks glädje hela dagen, min syster, middagen...

Mindre roligt idag: Hårsprayen som försvann, Carolinas kamp, syskonkonflikter - aldrig roligt, men ibland nödvändigt!

Dagens namn: Yvonne, Jeanette: Känner en Jeanette i Stockholm! Grattis!

Till alla mina livlinor: Tack! Varje vänligt ord du förmedlar - är en livlina för mig!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha...Så himla typiskt att grejer bara "försvinner"....Tonårstjejer va:) Åh, vad jag skulle vilja byta hår med dig....Mitt hår är värsta pälsmössan ju...Det blir aldrig platt nog:)
Så härligt det låter med sån stormiddag. Så var det för mig när jag var barn...Då var vi en stor släkt och många som träffades. Det var kul.Hoppas du får en bra dag i dag. Kram

Anonym sa...

vad roligt med familjemiddag ? eller ? ja du kan ju skylla på dottern när hårspray försvinner ! undrar vem jag ska skylla på ? Moffi ?

Elisabeth sa...

annika: Ja, så du förstår ju att hälften av mina grejor får jag leta på hennes rum! Hår?? Jag byter gladeligen med dig...! Ja, jag saknar de stora middagarna också ibland.. Kram

pyrobritt: Nu fick jag mig ett gott skratt! Moffi... en man i sina bästa år.. använda hårspray..?
Många vid bordet är oftast roligt - men det blir lite mer jobb förstås...! Kram