tisdag 22 maj 2007

Disktrasegrubbel...

.... hamnade jag i nu!
Att grubbla över disktrasor, och dess korta liv är nog inget ämne som genererar några högre vetenskapliga insikter! Men lite grubbel över de små tingens betydelse är också viktigt, tycker jag..!

I vår familj blir disktrasan oftast en ganska kortvarig historia! Efter några dagar börjar den lukta skunk - och vi tar en ny! Att skölja ur trasan ordentligt efter varje användning vet väl alla som använt ett kök, men sanningen är den, att så fungerar det ju inte i praktiken! Åtminstone inte här! Oavsett 1 biljon tillrättavisningar så går det inte in i huvudet på somliga att: SKÖLJ UR TRASAN!
Sen är det också ganska svårt att köpa disktrasor, tycker jag! Vad ska man köpa för sort? Vilka har bäst uppsugningsförmåga etc etc.. Att den dyraste trasan skulle vara bättre än den billigare varianten har jag insett för länge sedan, att så inte är fallet! Köpte en dyr disktrasa på Verner & Verner, kom hem och insåg nästan direkt mitt misstag: Trots att den var både designad och snygg, så hade den absolut ingen som helst uppsugningsförmåga! Det blev en dyrköpt erfarehet för sopkorgen kan jag säga!
Men faktum är ju att man inte skulle klara sig heller utan de små rackarna! Använda hushållspapper varenda gång man behövde torka - det tillvägagångssättet använder nog kanske bara ziljardärer! Tror jag!

Så jag fortsätter köpa billiga, men funktionella disktrasor! Glädja mig åt de gånger jag hittar en trasa med annorlunda tryck, skälla på familjen och njuta av en nytorkad diskbänk!!





Måndag (I "mitt tidigare liv" var måndagar den dag som markerade en hel lång räcka med suckande arbetsdagar! I "mitt nya liv" så färdas jag alltmer mot insikten om att måndagar är en gåva av 7 dagar som har givits mig, ännu en tid är vi två...!

Sov dåligt inatt ( å det är ju inget nytt...!) Men jag gick och la mig på förmiddagen och lyckades sova 2 timmar! Sen var jag som en ryss igen...!

Mamma och Pappa, min morbror Thord och hans fru kom på besök! Med sig hade de väldigt goda vaniljbullar som de bjöd på! Åh, vad trevligt det var! Naturligvis för att de kom, men också för att Sven-Erik satt med hela tiden när vi fikade och han både skrattade och pratade...! Senare på kvällen sa han också: "Det var roligt att Thord var hit idag!"

Jag och Sven-Erik tog en promenad uti sommaren i Umeå! Verkligen skönt med lite sol och värme nu - det har ju varit lite trist väder tidigare!
Gick förbi Jula och Willys och handlade både borrstift och middagsmat!

Middag och Ally (hela 5 minuter med Ally idag... sen godnatt världen...!)

Såg "Simon och Thomas", inredningsprogrammet på Tv3. Jag gillar att se dessa 2 killar - dom är ju bara för "goa", tycker jag. Deras småkiv och gnabb leder i slutändan till att det blir ett helsnyggt vardagsrum, kök, 1:a, slott eller vilket projekt de nu är involverad i! Sen måste jag ju skryta lite: Jag har faktiskt träffat dem i verkligheten! (Har jag åtminstone tänkt säga om någon frågar, men sanningen är ju att när vi var i Stockholm nu senast så besökte vi deras affär och de var inne i butiken just då! Vi såg dem -men de såg inte oss! Hade de gjort det, så hade jag nog både smält och dött! Men de hade fina saker i butiken!)

Zappade Tv:n resten av kvällen! Sven-Erik lade sig tidigt! Våra kvällar är rätt trista och enformiga tillställningar nu för tiden... men det kommer väl bättre tider! Det gör det, jag tror på det!

Roligt idag: Fikabesöket, solen på besök, alla fina kommentarer...
Mindre roligt idag: byta disktrasa IGEN, Ally-soveriet...
Tips: Skulle behöva ett själv....! Hur förlänga livet för en disktrasa?


Till alla mina livlinor: Det enda lilla ordet, den enda lilla meningen gav mig styrka idag! På så sätt var det stora ord, och viktiga meningar!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dessvärre har jag ingen lösning på ditt disktrasegrubbel. Bara samma dystra erfarenhet. Någon sa att man kan köra disktrasorna i diskmaskinen. Men jag har i ärlighetens namn inte vågat. Smälter dom inte då?

Anonym sa...

Här hemma kör vi alltid med mirakeltrasor istället för disktrasor. Så fort dom blir så smutsiga och äckliga slänger man bara in dom i tvättmaskin och kör dom på 90 grader så blir dom som nya igen! :)

Mysigt med fikat! Det är ju så gott med vaniljbullar också! Och glädjande med Sven-Erik att han lyste upp vid besöket!

Ha en fin fortsättning på dagen!
Varm kram!

Anonym sa...

Att hitta en funktionell disktrasa är lika svårt som att hitta en lagomt mogen kiwi i en kiwikorg från Euroshopper. (Det är vad jag nyss har ägnat mig åt).

Hoppas att du får en god tisdag!

Anonym sa...

Vi änvänder en klassisk diskskrapa och hushållsrullen...

sensitive sa...

I diskmaskinen vet jag inte riktigt om man kan tvätta dom, men jag brukar köra mina i tvättmaskinen och på så sätt förlänga livet på dem!

Anonym sa...

jag andvänder vanliga hederliga vettex trasor och slänger ofta..
Stor bakteriehärd...

Elisabeth sa...

christina w: Ja, du! Jag har faktiskt ingen aning jag heller! Kanske någon annan...? Kram

chaos: mirakeltrasor? Vad är det? Ha det gott du också...kram

plupp: det var en mycket bra jämförelse, och rolig... ha det gott du med... kram

helena på roomservice: det kanske var något...? Låter ju inte så tokigt..!

sensitive: ja, men det var ju en idé! Tvättmaskinen...det ska jag prova!

pyrobritt: du kör samma variant som jag alltså...!