måndag 28 maj 2007

Den blomstertid nu kommer...



.... med lust och fägring stor. Det är sådana tider nu... skolavslutningstider! Min dotter går ut grundskolan, och ska snart stå i kyrkan och sjunga den sång som symboliserat skolavslutning i Sverige i många år!

Den blomstertid nu kommer.... ja, den sången sjöng även jag på min skolavslutning. Just då, där, när jag var 16 år kändes det faktiskt så - hela livet och världen låg framför ens fötter, och det var en blomstertid som skulle komma! Föga anade jag att framtiden skulle innehålla både blomstertid och vargavinter...! Lusten och fägringen kom inte heller i den omfattningen som jag hade inbillat mig...!

Men det kanske ska vara så! När man är 16 år så är ens drömmar om framtiden de stigar vi väljer att ta för att komma en bit på väg i livet Varför förstöra den drömmen för en 16-åring? Så småningom uppdagas ändå sanningen för oss alla.... blomstertiden kommer sällan ensam - den har ofta vargavintern i släptåg! Lusten och fägringen kanske inte blir så stor... ?

Men på min dotters avslutning ska jag sitta där i kyrkan, gråta en skvätt, och sjunga om den blomstertid som komma skall för min 16-åring... och tyst önska henne många blomstertider och få vargavintrar... på sin väg i livet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så fint med skolavslutning, man har så många fina minnen.
Ett långt sommarlov som hägrar, ungdom och förväntningar....
Ha det riktigt gott min goa vän
Kram

Anonym sa...

Man kanske behöver LITE vargavinter för att uppskatta blomstertiden mer. Bara det inte blir för mycket. Ha en bra dag!

Anonym sa...

Fina tankar om din dotters blomstertid.

När jag jobbade på Online här i Umeå som telefonförsäljare var mina "kollegor" betydligt yngre i sinne och ålder. Jag hörde deras högtflygande planer på vad de skulle hitta på efter gymnasiet. Men lilla, gumman...,hörde jag mig själv säga inombords. I dag avundas jag deras tillförsikt inför framtiden. Ju högre drömmar desto kraftigare fall, visserligen, men gärna ett övermått av självförtroende, hopp och vilka möjligheter som finns- då gör det mindre om de naggas i kanten under vägen...

Elisabeth sa...

christina: En blomstertid som hägrar...! Kram

fröken evans: Jo, så är det nog! Kram

plupp: Tack! Håller med dig... Kram