tisdag 1 maj 2007

Bruka den begåvning du fått...


Skogen skulle vara mycket tyst
om inga andra fåglar sjöng
än de som sjunger bäst
Visst har vi för lite tilltro till vår egen förmåga? Att "alla andra" kan så mycket bättre, och därför så vågar vi inte bruka de gåvor vi själva har fått!
Jag tänker iallafall sjunga! Inte sjunger jag högst och vackrast, men det är heller inte det viktiga! Det viktiga är att våga! Alla kan någonting - dansa, tala, diska, koka kaffe, sjunga, måla.....!
Alla är bra på någonting - vad är du bra på?
Tisdag idag ("töna baj"som min son sa när han var liten...)
Fick kaffe på säng! Inget konstigt idag..! Jag sa till Sven-Erik: Ja, imorgon kommer ju Pelle (ledsagaren) hit! Men Sven-Erik säger åter igen: Ja, hur länge ska han va´här då? , Ja, det vet jag inte riktigt, svarade jag. Hurså? Ja, nu håll jag på att va ´less - jag vill va hemma o ta det lugnt! Jag drar åter igen historien/lögnen om att Pelle är utsänd från f-kassan och att detta ingår i VÅR rehabilitering tillbaka till arbetslivet. (Joo då, jag har blivit en mästare på vita lögner!Men... inte kul alls!)
Måste fundera allvarligt hur jag ska lösa det här! Tydligt är att S-E tycker att det är jobbigt! Och det är ju definitivt inte meningen! Sen att springa med ledsagaren på en massa affärer, typ Claes Ohlsons, K-rauta, mc-affärer... förstår ju att det blir för mycket intryck för honom! Det här går nog inte...!
Städade lite (arbetarnas dag - ja, städning räknas väl också till arbete.. eller?)
Carolina bjöd på "Carrolatte"! Väldigt god latte som hon gjort själv! Hjälpte henne med läxan!
Gick till mamma och pappa (pappa och jag tog ett litet snack och löste "bråket", kändes bra!)
Sven-Erik fick ett rejält depp! Han hade gått och lagt sig - och när jag gick in och frågade honom hur det var fatt, svarade han: Ja, man står i dyn upp till näsan, lika bra man fick dö, det är lika bra att gå och skjuta sig..... och tårarna började rinna ned för hans kind!
Då var det bara att plocka fram "peppar-bettan"! Jag vet ju att depressionen hör till sjukdomen, men ändå...! Försökte fråga honom vad det var som var svårt - men han kunde inte precisera! Jag vet inte... sa han bara! Så jag tog till alla positiva framtidsversioner som jag kunde komma på, samtidigt som jag satt och torkade bort hans tårar! Så småningom blev det lite bättre - men hela dagen idag var han sen ganska tystlåten och "off"!! Puh! Lite tufft idag alltså! (Han fick också en extra Sobril senare...!)
Pappa skjutsade mig att handla på Coop. Då jag skulle handla lite mer ville jag åka utan Sven-Erik! Det blir lätt lite mycket för honom annars! Tack pappa för skjutsen!!
Ringde svärmor! Hon hade varit på fika hos "á Svea"! Glad som en fågel, som oftast!
Middag och Ally (men nu är det någe spökt.... somnade igen mitt i Ally!? )
Såg Ugly Betty (så himla bra...!)
Sven-Erik gick som vanligt i säng tidigt! Såg att han var trött... min älskade man!
Roligt idag: kaffe, carrolatten, svärmor, ugly Betty och Ally...
Mindre roligt idag: När S-E har en depp-dag, då är det alltid en mindre rolig dag...
Tips: Gör något av allt ni är BRA på! Klipp tånaglarna till exempel...!
Till alla mina livlinor: I natt när jag lägger huvudet på kudden ska jag tacka för att just du finns till!

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja så maktlös man käner sig och Vad ska man göra?
hoppas det blir en bättre dag i dag...ha det så bra...ringer SvenE från Paris

Christina sa...

Du har det tufft, inte konstigt att du somnar vid TVn.
Att sjunga är bra, inte bara i duschen, utan alltid.
Önskar dig en fin dag Elisabeth.
Kram

cillirill sa...

håller med britt, vad maktlös man är. Jag undrar om den här pelle, hur ofta kommer han?? o måste det vara sådana där aktiviteter hela tiden ibland kanske bara stanna hemma o kanske hjälpas åt att fixa staket eller dyl??försök peila m se vad han skulle vilja göra nån dag, "ok jag kanske inte har tid men pelle kanske kan hänga med" Svårt har ju aldrig varit i din sits, snacka om hjälplös kram

Anonym sa...

Så klart man ska sjunga.....Kvittar totalt hur det låter....Jag sjunger hellre än bra i alla fall. Ha en skön dag, du trevliga själ......