måndag 9 april 2007

Vill bli jordägare...

Men med min handlingskraft kommer jag förmodligen aldrig att bli det! Känner frustrationen varje gång jag ser de tomma krukorna som jag tagit fram för flera veckor sen, och som nu står på diskbänken som ett monumentalt konstverk över misslyckade jordägare!!
Enligt Christel Kvant, trädgårdsskribent i Aftonbladet, så skriver hon i söndagens krönika att krukan gör oss alla till jordägare! Därför att det passar den moderna människan! Jaha, ja!
Kanske jag måste acceptera att jag inte är någon modern jordägare?? Kanske bara en gammaldags sådan som vackert får vänta tills det går att bruka den gamla hederliga jordplätten härute??
Sorgligt isåfall! Jag vill ju faktiskt hänga med och vara modern, jag också!


Måndag idag - som känns som söndag!

Gick till pappa och drack kaffe! Hade lovat mamma att titta till honom! När jag kom dit stod han på knä framför tvättmaskinen, i pyjamas, tryckte på alla knappar som fanns och undrade: hur startar man den här saken?!
Jag gick fram till maskinen - och vred på strömbrytaren!
- Pappa, det går nog bättre om du sätter på strömmen först, sa jag.
Behöver jag säga att han såg lite snopen ut där han stod som en Lilla Fridolf i pyjamas!?

Mamma ringde och berättade att hon skulle få komma hem idag! Som vanligt så var känslorna blandade inför det beskedet! Roligt att hon fick komma hem, men så snart...? Hade man verkligen gjort allt man kunnat på så kort tid? Enligt mamma, som hade fått 4 påsar blod under natten, så var blodvärdet nu bättre och hon kände sig betydligt piggare! Så vi kan väl bara vänta tills nästa resa!!

Sven-Erik var på dåligt humör när jag kom hem från pappa! När jag kommenterade det så sa han frustrerande: Ja, det spelar ingen roll! Jag ska snart dö iallafall! Jag åker till himmelen eller till helvetet...
Vad säger man då?
Biter ihop! Biter ihop! Biter ihop! Säger bara: Nej, men så ska du inte säga! Gå och lägg dig och vila en stund så känns det bättre sen.... vilket han också gjorde!
Han har vilat mycket idag!

Jag åkte och handlade! Jonas skjutsade. ( Tack för det!)

Middag och Ally (Hann se 15 minuter innan ögonlocken beslutade sig för att lägga igen... !!)

Såg film. Jag och Sven-Erik såg "Day after tomorrow"! Ganska bra, men vi har sett den flera gånger så det blev lite skåpmat! Men det gjorde ingenting....
Efter filmen var Sven-Erik på ett strålande humör! Åh, vad roligt!

Roligt idag: Lilla fridolf vid tvättmaskinen, mamma kom hem, sett film
Mindre roligt idag: Sven-Eriks frustration, oron för mamma, missade Ally igen
Tips:
Nalle Puh säger -"Titta in till någon när som helst om du känner för det. Säger de "Usch, är det du!" kan du ju titta ut igen. "

Till alla mina livlinor: Varje dag ska jag tala om för er hur betydelsefulla ni är!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så hittade även jag hit till din blogg. Tack för det. Mycket läsvärt, och igenkännande. Jordägare skrev du så bra att jag fick mej ett skratt så här i natten!

Anonym sa...

ja jag fick mig oxå ett så gott skratt så jag satte morgonkaffet i vrång strupen..nalle puh han kan uttrycka saker han....

cillirill sa...

ja vad vore vi utan nalle puh ibland. Visst kan vi vara jordägare alla lite till mans, men jag föreslår att du väntar tills det är varmare i umeå. Ialla fall är det ganska för svalt i övik, stor kram till dig/er

Elisabeth sa...

atir: Åh, vad kul! Du får gärna komma och hälsa på här när du vill! Jag ska gå in och tjuvkika lite på din blogg, om det är ok?

Elisabeth sa...

pyrobritt: det är till att leva lite farligt ser jag!!? Kaffe i vrångstrupen.... inte bra!

Elisabeth sa...

cillirill: Kram tiil dig/er också!