måndag 30 april 2007

DVS PMS UPA


= det vill säga, premenstruella syndrom, utan personligt ansvar!
Så var vi där igen! Hormonkontakt inte bara av tredje graden - utan här var kontakten flera hundra grader!! Varenda gång känner jag "demonerna komma över mig"(varken som Robert Gustavsson eller Ingmar Bergman, utan mycket värre). När halva dagen gått insåg jag ju att så var fallet, då hade: prata inte med mig, skit i det, jag blir galen.., och andra mindre trevliga uttalanden, plågat familjen som naturligtvis försökt hålla sig undan (vilket också irriterade mig)! DÅ... försökte jag ju skärpa till mig, kämpade som en galning för att inte förlora humöret, bet mig i tungan, log krampaktigt OCH ... nja, det vart väl lite bättre!
Tack och lov, så har jag en familj som förstår! De vet att jag har försökt allt för mina PMS- syndrom, men att ingenting har hjälpt! Tack och lov, så verkar det som om pms-demonerna blir färre och färre ju äldre jag blir! Tack och lov!
Men tänk om jag istället förvandlas till en hemsk klimakteriekossa? (Ett elakt epitet - som säkert har myntats av någon herre i gubbåldern! Nu var jag elak...men upa, ni vet!) Hur blir man då? Nej, nu ska man inte vara negativ! Jag ska vara glad och tacksam för att de små hormonstinna PMS-demonerna kanske är på avveckling!
Men fram tills dess är jag en PMS UPA ....! (och gör så gott jag kan...!)
Söndag idag ( å vart tog lördagen vägen...?) PMS-läge hela dagen! Är nog bättre imorgon!
Fick kaffe på säng på morgonen! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Tack, min älskade vän! Tack till ditt hjärta som fortfarande minns hur viktigt det var för dig att alltid bjuda mig på kaffe när det var helg! Vi sitter och pratar om vädret och Pontus P!
Sven-Erik och jag tog en promenad till Rusta. Vi såg nog lite roliga ut - han i jeansjacka och jag i vinterjacka. Förklaringen till detta: I 22 år har vi haft olika uppfattning om kyla och värme! Han tycker alltid det är för varmt - och jag tycker det är för kallt! Så var det också idag! Men strunt i det - vi delar det varma hjärtat, och det är huvudsaken!
Hade tvättdag! Är det bara jag som aldrig ser slutet på tvättunnan? Som grädde på moset kom Carolina med två stora påsar tvätt! Puh! Nåja, jag ska inte klaga så mycket! Oftast tycker jag det är ganska roligt att tvätta - men som sagt, idag PMS-dag!
Middag (gräddstuvad pyttipanna var ok idag!)
Sven-Erik ringde för att höra hur det var med sin mamma! Stackars svärmor hade varit och ramlat, och slagit sig lite illa! I all bedrövelse så är hon ju också en praktiskt liten virrig mamma: istället för att införskaffa en mitella (som hon behövde för sin arm), så ansåg hon att det gick precis lika bra med ett gammalt skärp! Jaha, ja... den lösningen hade varken jag eller Sven-Erik tänkt på, men det var inte riktigt läge för några protester heller... om man säger så! Vi får avvakta tills imorgon... kanske annat läge då!?
Ringde mamma! Men jag vet inte om det berodde på mina pms-demoner eller henne, men jag tyckte hon lät lite "off"? Kanske hon bara var ledsen för att jag inte hört av mig idag?! Men jag ska gå över till henne imorgon och säga: PMS-igår! Då vet hon! Hon har varit med förr!!
Brothers & Sisters på TV:n. Ny serie som jag kan rekommendera!
Roligt idag: ja... IDAG??? Jo, faktiskt något! Kaffe på säng, möjlighet till en bärbar dator, Å svärmor förstås!!
Mindre roligt idag: mindre rolig dag!
Tips: Önskar jag hade något bra tips för PMS-syndrom! Men som ni förstår - inget alls!
Till alla mina livlinor: Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst! UPA eller inte, det är inte roligt när man inser hur dumt man faktiskt kan bete sig ibland!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vad jobbigt med PMS...Jag tillhör den lyckliga skaran som helt sluppit dessa besvär så jag vet inte hur det är...Men jag känner med dig. Så mysigt med kaffe på sängen....Förresten är jag som du när det kommer till kyla, Jag fryser alltid.....Ha en riktigt bra måndag och hoppas att PMS:en håller sig undan.

Anonym sa...

Hello!
Jag blev som undantag insläppt i bloggportalens skräppostfilter (ovanligt) och där låg en hälsning från dig! Tack! Sedan har jag läst här ett tag, du skriver intressant och om ett viktigt ämne med din makes sjukdom. Dessa inblickar i människors vardag är det jag uppskattar allra mest med bloggandet, mer intressant än alla "duktiga" experttyckare mm. Jaja. Önskar er alla allt gott!

Anonym sa...

Huuu och buuu för PMS! Jag brukar hata mig själv dom där dagarna när jag gör livet surt för resten av familjen, utan någon egentlig anledning. Men med åldern har jag också insett att jag kanske ska vara lite snäll mog mig själv då, strunta i att städa och istället ligga i sängen och äta choklad och läsa en bra bok. :-D Tycker att vi som är PMS-drabbade kan kosta på oss det. :)

Skickar en stor kram till dig!

Anonym sa...

ja som den klimakteri kärring jag är på väg att bli känns det som jag har pms mest hela tiden....usch och fy eller hur...

Elisabeth sa...

annli: Åh, lyckliga dig! Men idag har det varit betydligt lugnare på PMS-fronten! Kram

mk: Tack för dina kommentarer! Du är alltid välkommen att titta in!

chaos: Precis! Att man får så himla dåligt samvete..! Nu ska jag prova med extra mycket choklad nästa gång! Kram

pyrobritt: kanske vi ska bilda någon slags klubb? Nationella PMS-klubben, hur låter det? Kram